Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

gacie 

všechny recenze uživatele

Nádherný film se skvělou atmosférou a i se skvělými herci. Hlavní představitelky hrály velmi přirozeně a samotná Sára se mi opravdu líbila. Musím uznat, že režisér Alfonso Cuarón opravdu rozumí své profesi a to potvrzuje i dokonalost tohoto snímku. A na konec nesmím zapomenout na úžasnou hudbu, která doprovázela celý film. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón se prostě nezapře. Jeho režijní umění je na filmu stále více poznat a i když patří Malá princezna k jeho prvním filmům, už zde je jeho poetika velmi příjemná. Malé herečky jsou ještě k tomu velmi dobře vybrané a doplňuje je tvrdá varianta paní domácí. Velmi moderní a přitom příjemná pohádka, která dokáže oslovit nejen malé. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle rodinný film bych moc ráda znovu viděla: kdysi coby náctiletou slečnu mě pohádkový příběh o opuštěném děvčátku, ztraceném otci a různých (dobrých i zlých) postavách okolo zaujal, dojal a nadchnul. Po takové době si netroufnu dát plný počet hvězdiček, ale přinejmenším 4* si to jistě zaslouží. Snad časem dostanu příležitost si "Malou princeznu" oživit a třeba i nějaké to procento přidám. EDIT: Setkání po letech s "Malou princeznou" proběhlo a pokud bych měla upravovat skóre, bylo by to směrem dolů. Zatracená dospělost, člověk přichází o schopnost nechat se okouzlit a dojmout, všechno mu přijde přehnaně naivní, všechno dokáže snadno předvídat a tak se nudí, ocení akorát hezkou hudbu a dobrou atmosféru, nad zápletkou a myšlenkou filmu pro děti se jen shovívavě pousměje. Výsledné hodnocení je kompromisem mezi prvním nadšeným shlédnutím a druhým v kůži cynického dospěláka: 75% ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nevžila do pohádky a zároveň si u ní tolik nepobrečela. Tento jednoduše napsaný, při tom ale nesmírně oduševnělý, příběh malé holčičky mě dostal ,,in so many levels". A. Cuarónovi by měl jeho neobyčejně užitečnou schopnost vcítit se do těch nejmenších diváků, pochopit je a následně vypodobnit jejich dětskou fantazii takto uvěřitelným způsobem, závidět nejeden dospělák. Zde to vyniká ještě o to víc, že se dětmi vysněný svět prolíná s krutou realitou. Vskutku kouzelné. 90% Btw: jak je vidět, tak nejen Cameron vidí statečné bojovníky modře;p ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Aha, tak proto dostal Alfonso Cuarón na starost Harryho Pottera," řekl jsem si i já, neboť při sledování Malé princezny je to každou minutou jasnější. Fantazie, kouzla a pohádky tu pomáhají dětem uniknout z šedivé (respektive zeleno žluto černé) reality, oba ty světy se krásně prolínají, lehoučce se to sleduje a je z toho pěkně na duši. Díky Cuarónově jisté ruce to má navíc od začátku do konce styl, který ještě umocní hudba Patricka Doyla, když se do toho opře třeba ve scéně na balkoně, při výpravě za náhrdelníkem nebo při závěrečném až hitchcockovském napínáku. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)

Reklama

Reklama