Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

kitano 

všechny recenze uživatele

V tomto pripade popis na obale dvd neklame a naviac je asi tym najvystiznejsim moznym popisom: "Tento film sa bude pacit kazdemu kto sniva a ma zelania". Netusil som, ze Cuaron si svojho "maleho" Pottera natocil uz pred tym. S nadhladom mozem povedat, ze s minimalnimy prostriedkami natocil rozpravku o 100% krajsiu a posobivejsiu, ako drviva vacsina efektmi preplnenych hluposti (9/10). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja... ja... ja... ja... ja... videla som myš.“ Smutný film. Dosť mi pripomenul snímky ako TAJOMNÁ ZÁHRADA alebo FAUNOV LABYRINT (videl som ho až po nich, no oficiálne je od nich starší a ak si tu niekto bral inšpiráciu, tak skôr oni od neho a nie naopak). Mexický režisér Cuarón naplno zabodoval až po roku 1995 (MEXICKÁ JAZDA, HARRY POTTER A VÄZEŇ Z AZKABANU, POTOMKOVIA ĽUDÍ), ale už v MALEJ PRINCEZNEJ mal výrazný, audiovizuálne magický štýl (kamera Lubezki, hudba Doyle, výprava Bo Welch). Výborne zrežíroval sympatických detských hercov. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený příběh o nelehkých úskalích malé dívenky v období 1. světové války je doprovázen překrásnou hudbou, srdcervoucím scénářem a vynikajícím pojetím vyprávění (střih, kamera, výprava). Skvělou podívanou tak trochu kazí pouze závěrečný útěk a chvílemi mi připadne jednání dětských postav přece jen trochu nadnesené. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Malá princezná je odjakživa moja najobľúbenejšia kniha. A film za ňou veľmi nezaostáva. Aj keď ma trochu sklamalo, že tam toho dosť dejovo pomenili, nestráca svoje rozprávkové a zázračné čaro. Výber hercov sa mi veľmi páči, Liesel je ako Sara strašne roztomilá a táto rola jej naozaj sadla, Eleanor ako Miss Minchin je tak isto neznášaniahodná ako v knihe :) Veľmi pekné dielko :) ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh. Moc hezky natočený a moc dobře obsazený. Hezoučká a příjemná Liesel Matthews, Liam Cunningham moc dobrý a pro mě bylo těžké si ho v takové roli představit, vzhledem k tomu, že ho znám jako záporáka, nebo drsného vojáka (římského i jiného). Eleanor Bron potvora jak má být. Moc příjemný snímek. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)

Reklama

Reklama