Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci minifestivalu s vnučkami (7 a 10 let) jsem vybíral z žebříčku první pohádku, která by mohla být vhodná pro celé osazenstvo (já, žena a jejich rodiče). Nakonec to pohádka nebyla, ale dobře udělaný romatický film. Shodli jsme se, že silné momenty: vztah otce a dcery, její přátelský vztah s ostatními dívkami (bez výjimky)  internátní školy, její představivost - a z mého pohledu i propojení s Rámajánou - byly nejsilnější momenty; za slabší jsme považovali přelézání prkenného mostku (i nejmladší divačka protestovala, že to tak není možné), tuto scénu jsme považovali za "s vyzněním filmu neslučitelnou". Film se nám všem líbil, ohodnocení je podle mě. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Obsahuje lehké stopy SPOILERů Film, který se nese celou dobu na snové vlně, je inspirací snad pro všechny zoufalce, že jednou najdou to své vysněné štěstí. Malé holčičky, které vyrůstají pod diktátorskou taktovkou zlé ženštiny, která aniž by pomáhala druhým, tak usilovně šlape po dětských ideálech v domnění, že už ten její je dávno ztracen. Je milé se nechat občas takhle vyvést z míry a zamyslet se :-). Přes všechna ta slova chvály si nemohu odpustit poznámku, že i když je dívka najednou bohatá a poté chudá, je jako vzor ctnosti a čas od času se jí lepí smůla na paty. Jak je možné, že nikoho tak ctnostného jsem nikdy nepotkala a že vždycky podobné filmy končí na růžových obláčcích optimismu? Tím spíš mě snímek hodil na tvrdou a umolousanou podlahu reality a jakožto snílek mám stále hlavu v oblacích a nakukuji na podobné snové vize. ()

Reklama

belldandy 

všechny recenze uživatele

Film byl natočený podle literární předlohy F. H. Burnetta a není zdaleka první adaptací tohoto pohádkového příběhu. Zatímco Walter Lang jej natočil na konci třicátých let jako muzikál s Shirley Templovou (přesněji pro Shirley Templovou), Alfonso Cuarón mu dokázal vtisknout velmi snovou magickou atmosféru konce tisíciletí. Tam kde Sařiny představy byly vyplněny muzikálovými výstupy popatnými době, nám ukazuje Cuarón příběhy z indické Ramajány. V jeho podání připomínají drogový trip, což je koneckonců rovněž poplatné určité době. Každopádně mě Cuarón po Harry Pottrovi už podruhé přesvědčil, že dokáže dodat filmově průměrnému příběhu atmosféru, která z něj dělá cosi nadprůměrného. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je kritériom hodnotenia podobne ladených detských filmov Hollandina Tajomná záhrada. Možno to bude dôvodom, prečo ma Malá princezná až tak emocionálne nedostala, ako bolo v pláne a treba povedať, že v manipulácii s divákovými citmi Cuaron žiadnu chybu neurobil. Lenže, už som to bohužiaľ videl takto aj inde a nie vždy sa dokážem vcítiť do kože detského diváka, pre ktorého môže byť Malá princezná relatívne veľkou udalosťou. Lubezki občas kúzli, ale napríklad triky sú už riadne zastaralé a bude to podľa mňa aj ich trochu nešťastnou štylizáciou. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Báječná pohádka, která se vyznačuje velmi osobitým pojetím a výpravou (pod vedením velmi osobitého pana režiséra). Je jasné, kdo má být cílovou skupinou tohoto snímku, ale myslím, že ani dospělí nepřijdou zkrátka. Všechny děti hrají velmi přirozeně, snímek podbarvuje krásná hudba Patricka Doyla a technická i umělecká stránka filmu prostě nemá chybu. Mimochodem, je to jenom můj postřeh, nebo je Cuarón posedlý zelenou barvou? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)

Reklama

Reklama