Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Helena se tady projevila jako taková lehce naivní blbka. Nechat kufry ve vlaku? O veškerou legraci se v tomhle filmu stará Eva Holubová. Scény s ní byly sice bláznivé, ale alespoň jsem se při nich bavila. Ještě byl celkem vtipný výstup Langmajera s Nelou Boudovou, když měli spolu menší dostaveníčko. Bartoška se vždycky někde objevil a něco trefného řekl. Škoda, tenhle příběh zůstal někde napůl cesty. V tom Maroku to na můj vkus mohlo být ještě mnohem bláznivější. Zoru Ullu Keslerovou jsem zřejmě přehlédla jako krajinu, protože jsem si jejího jména všimla teprve v závěrečných titulkách. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A jsi si jistá, že už se tvůj x-manžel odstěhoval? Já jen, že ve skříni má bermudy a v koupelně štětku.......... Hněv, soucit, žal, odpuštění. Ten film není pokakanej, jen šlápl do hovna. Ovšem scény Evi Holubové jsou Ďábelské. CITÁT - Jóóóó čajíček, marjánka............. Není to vyloženě špatné, dokonce lepší než Líbáš jako Bůh. Jsem se i zasmál. ()

Reklama

Beznoh 

všechny recenze uživatele

Lol tak se paní Poledňáková trochu dost nepředvedla. Jako ze začátku to vypadá, že by to mohla být taková lehce oddechová situační vztahová komedie, která by se při té správné náladě dala shlédnout a člověka pobaví. Ale pak to začíná být fakt děs. Vtipný to není skoro vůbec, čím dál více přitažený za vlasy a totální nuda. Tady bych oddech fakt moc nehledal... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

O píď lepší než předchozí líbání s bohem...Záchranou byla perfektní a důvtipná Eva Holubová spolu s charismatem překypující Jiří Langmajer a zbytek zase jenom nevyhnutelná břečka - bohužel. Věřte mi nebo ne, ale existují i horší české filmy a přestože paní Poledňáková nepatří mezi mé oblíbené musím prostě dát 3/5. Jediné co bych tomu vytkla je příliš dlouhá stopáž, která nemá opět půl filmu absolutně co nabídnout a další akční půlka to příliš nevyvažuje. Tak tedy přespříliš akce ve stylu komediální bondovky a trochu té Daniele Steel a Rosamunde Pilcher jak bývá v ČR zvykem. Dívala jsem se na jakési krátké video o natáčení tohoto filmu a ten pouhý sestřih s vtípky a nepovedenými scénami a zpovědmi herců byl zajímavější než film jako celek - to zrovna nevěstí nic dobrého. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Líbáš jako Bůh mě v rámci mezí příjemně překvapilo, Líbáš jako ďábel jsem už po dvaceti minutách chtěla vypnout a navždy zapomenout, že takový film existuje. Znáte takovou tu základní scénáristickou poučku, podle které by každá scéna měla nějak posunout příběh dále, měla by být důležitá v retrospektivním pohledu nebo by měla divákovi ukázat dosud neznázorněnou vlastnost některého z hrdinů? No tak zatímco západní filmaři "nedůležité" scény z filmů vystříhávají, Marie Poledňáková poskládala za sebe do téměř dvouhodinového celku. Kdyby to bylo vtipné, i bych jí tu příběhovou beznaděj, ve které neustále někomu ujíždí dopravní prostředek, odpustila. Jenže já se (velmi decentně) zasmála jen jednou; u scény s arabskou seznamkou. Zbytek jsem bez jakékoliv snahy o přehánění doslova protrpěla. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny. (Robbi)
  • V době, kdy měli být v Maroku filmařské práce už v plném proudu, vybuchla na náměstí bomba, která smetla restauraci s kavárnou, kde ještě předtím při prvních obhlídkách míst k natáčení Poledňáková se svým štábem obědvala. (SONY_)
  • Postava Alžběty se ve filmu fyzicky neobjevuje, jelikož v době natáčení už na tom nebyla Jaroslava Adamová, která ji ztvárnila v předchozím filmu, zdravotně dobře. (funhouse)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama