Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co se týče novodobých českých filmů, tak jsem hodně skeptický divák a do kina by mě na něco podobného nepřitáhli ani párem hovězího dobytka. Do dnešního dne jsem si myslela, že mě paní Marie Poledňáková nemůže už ničím překvapit. Líbáš jako ďábel byla konečně! komedie na úrovni, u které jsem vydržela s užaslým úsměvem na rtech po celou dobu. Jiří Bartoška hrál chlápka, jenž měl všechno v paži, byl neustále nad věcí a dostával mě svýma vtipnýma hláškama do artrotických kolen. Skoro bych řekla, že v tom byl velký kus improvizace a pokud ne, tak klobouk dolů před vymazleným scénářem! "Kde to jsme? Řek bych, že v prdeli". Překvapil i Olda Kaiser jemuž v poušti unesli exženu, Evu Holubovou. Unesli autobus plný lidí, kdy postupně všechny propustili jen krasavici Evču si nechali a chtěli za ní výkupné. Ježiši jak já se nasmála tomu, když únosce deptala svou neustále dobrou náladou, snahou gruntovat pouštní stany a svými pokusy o útěk na velbloudu. Opravdu vynikající, akční komedie, plná netrapných humorných situací a ironických poznámek. Poledňáková se v tomto případě teda pochlapila! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože tomu zdejší hodnocení zatím nenapodívá, od Boha k Ďáblu přineslo děsivou a děsnou propast. Zatímco "jednička" byla vtipná, tady se Poledňáková o vtipy marně snaží. Pamatujete si veletrapnou scénu s mafiánským únosem v Troškově Slunce, senu, erotice? Tak přesně takový je celý Líbáš jako ďábel. Jediný Bartoška s Nárožným jsou stoprocentní a Kaiser tak ze třetiny, ale ostatní jsou totálně na zabití. Když se chci proletět někam k moři, je fajn že mi to nějací blbci za pár záběrů na logo platební karty či kávovaru zaplatí, v tomhle případě by se ale diváci možná i rádi na paní režisérku a její štáb složili, že do Maroka o velikosti středočeského Malešova, kde se jako mimochodem všichni čeští turisti potkávají (klid, nerozčiluj se...) odletí, nic tam nenatočí a všichni tam zůstanou navždy. Dal bych stovku. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku. Své o tom ví zamilovaná dvojice Helena a František, kteří už nemusí svoji lásku držet v tajnosti. Jejich bývalí partneři jim ve štěstí nebrání a je tedy na místě svůj vztah završit líbánkami v exotickém Maroku, které ovšem nevyjdou podle představ. Na scénu se vrací staří známí z jedničky a vytrapněná a podbízivá komedie s vlezlým product placementem může začít. Český film utržil další ránu blbosti a zmaru. Klady: kompletní herecká sestava z jedničky, exotické lokace. Zápory: trapný scénář z pera paní režisérky, podbízivé vyznění, slovenský přízvuk Magálové, nevtipné hlášky, trapná snaha rozpohybovat film do akčního "spaktáklu", nepovedená zápletka s únosem Holubové, slabomyslné pojetí celého příběhu, Boudová ve spodním prádle, x-tá Langmajerova "donchuanovská" kreace, příšerná hudba, naprosto přepálená stopáž, celý film je úplně zbytečný. Mé hodnocení: 10% ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Marie Poledňáková se dostala na úroveň Troškových a Vejdělkových hovadin, hmmm, no bravo! Telenovela jak vyšitá, otřesný kamerový look (Vladimír Smutný už je taky za zenitem) a vizuál tak typický pro sračky tohoto druhu. Hudba (Petr Malásek se rozhodně nepotatil) jak z Babovřesků nebo Kameňáku a herci, ze kterých se zvedá žaludek. Eva Holubová je mimořádně odpudivá a zasloužila by si být na první pozici našich nejhorších a nejhnusnějších hereček. Příběh, to snad ani není možný, že tohle může někoho bavit, to je prostě zábava jen pro exoty. Další důkaz, když dříve kvalitní režisérka (kterou beze sporu Poledňáková byla) začne senilnět a točit takové dementní ptákoviny. Podobný případ jako režiséři Troška nebo Olmer. Tímhle se reprezentovat ve světě je hanba a ostuda!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Líbáš jako bůh mi přišlo jako fajnová česká komedie, která ke kvalitě má hodně daleko, ale zase na druhou stranu pobaví. Proto jsem jí tenkrát taky chtěl vidět a taky proto, a hlavně proto, jsem jí tak chválil. Každopádně od druhého dílu jsem čekal přesně to samé a dostal jsem něco, o čem vlastně nevím, co si mám myslet. Herci si udělali výlet do Maroka, sem tam chlastaj a žerou v all-inclusive hotelu, sem tam si jdou zastřílet golf. Do toho probíhá, jak zběsilej uprchlík, příběh, který nemá hlavu ani patu. Pak se třeba stane, že Holubová blafe česky, nějakej cizinec nečesky a pořád spolu zvládají vcelku schopný dialog. Ne, tohle už prosím ne. Je pravda, že občas jsem se zasmál. Kaiser, Bartoška a Langmajer fajn. Ale tohle není film, který by je nějak proslavil kvalitou, tohle je prostě jenom film, u kterého si odpočinuli, hodili si pohodičku, neřešili nic a vypadnul z toho tenhle šílenej paskvil, kterej není pro diváky víc, jako výsledek jedné dovolené party herců. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Režisérka Marie Poledňáková při závěrečné klapce natáčení prohlásila, že se jedná o její poslední film. (gogos)
  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny. (Robbi)
  • Postava Alžběty se ve filmu fyzicky neobjevuje, jelikož v době natáčení už na tom nebyla Jaroslava Adamová, která ji ztvárnila v předchozím filmu, zdravotně dobře. (funhouse)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama