Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tento týden tady bude mrtvo....... Okolo 15 minuty se kamera pěkně točí až to podemele oči. Hned od začátku je to napjaté, podpořené nenásilnou hudbou a záběry na krásnou přírodu a scenérii. CITÁT - Dnes jsem chytil příšeru....... Teorie o alkoholu a toxikaci mě rozesmála, jen škoda, že tato myšlenka nebyla více propracovaná. Mohlo býti více srandy. Příběhu to napětí celkem vydrží, je to lehce krvavé, triky jednoduché, ale povedené, příjemní herci a hlavně je to sranda. Hlavní hrdinové hýří vtipem a ironií. CITÁT - Schováme se před deštěm a opijeme se........ Okolo 67 minuty si opět kameraman Trevor Forrest nádherně ze svým přístrojem hraje. "Houpačku" už jsem dlouho neviděl. Je v tom cítit a slyšet narážky na filmy Gritters, Aliens, Predátor, Věc, Chobotnice nebo v poslední době natočený film Na konci světa, ale má to svoje kouzlo a není to přehnané. CITÁT - Dal jsem ji napít.......... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Milá monster komédia so sympatickým hereckým ansámblom, ktorému plus dodáva neopozerané sychravé prostredie GB/Irelandu. A príšerka je tiež podarená. Minuloročný ATTACK THE BLOCK bol lepší ale aj GRABBERS dajú zavzpomínať na staré 80tkové klasiky. A nápad bojovať proti nim poriadne pod parou je tiež na nezaplatenie. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co se to se mnou děje, ale mě už se dnes líbí pomalu každá ptákovina. :-D Na začátku jsem si říkal, kéž by to byla nuda, kéž bych mohl konečně za dlouhou dobu dát odpad a pořádně film zkritizovat. No ale nedá se. Asi je se mnou něco v nepořádku, protože jsem se fakt bavil, moc se mi líbila ta Irská hudba a pohoda, jakou film prostupoval a navíc Ruth Bradleyová je kus krásný ženský. 75% ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

[47. MFF KV 2012] Můj vůbec první film ve Varech a hned taková ujetá bláznovina, která je celou dobu neskutečně zábavná. Jak už je tady zmíněno, jedná se vlastně o klon "Útoku na věžák", takže jestli vás upoutalo před rokem tohle dílko, nenechte si ujít ani toto. A pak, že alkohol nemůže zachránit život :) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přimořská prdel v Irsku, opileckej polda (aka Jeff z Coupling), hezká policajtka a chobotnicoidní vetřelec, co přiletěl z vesmíru, ohrožuje lidi a vadí mu alkohol. Taková bristká lehce godzillka lehce komediálně odlehčená, ale jinak podaná seriózně, nesklouzává k parodii. # Určitě koukatelnější než loňský Attack the Block z jednoho prostého důvodu – bylo komu fandit. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znvou 5 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městech Belfast a County Donegal. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Sundance 2012. Promítán byl i na Filmovém festivalu v Karlových Varech 2012. (Terva)

Reklama

Reklama