Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

Cival 

všechny recenze uživatele

Sympatická žánrovka s několika velmi vtipnými momenty a přesvědčivým sociálním přesahem. Samozřejmě, festivalové publikum znuděné artovkami se bude domnívat, že jde o nějaký významnější počin v rámci hororových sci-fi komedií... takhle to ale chodí každý rok a je to jen klasický festivalový hype okolo oddychovek a od lidí, co přes rok buď málo čučí na popcornovky, nebo ve Varech přes den příliš pijí a spokojí se s jakoukoliv troškou zábavy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I když mě voprsklí, britský teenageři serou, tak tenhle film mě bavil. Má to tempo, dobrou hudbu a občas i vtip. Hlavní hrdina je sice dřevák, ale moc to nevadí, i když ty jeho hlášky nefungujou. Potěšilo mě občasný gore, ale kecy typu "vláda sem poslala ufony, aby vyvraždili černochy" pronášený s vážnym ksichtem byly fakt trapný. Každopádně pobavilo a doporučuju. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmy pro mladé (ale v podstatě s výpovědní hodnotou o mladých) se přiostřují. Už i filmaři si všímají negativního fenoménu generace Y (tedy generace nepřizpůsobivých - anglicky ,,misfits"). Podobně jako britský (ovšem o třídu až dvě lepší) seriálový bratříček Misfits kombinuje i Útok na věžák typicky britské sociální drama s žánrem sci-fi (potažmo se subžánrem o superhrdinech a v tomto případě o invazi mimozemšťanů). Jenže nějakou hodnotu má jen ona první složka, neboť tenhle predátor pro teenagery by bez ní byl jen nudné a klišovité nízkorozpočtové béčko. Sociální přesah ale varuje - tahle generace nás jednou sežere... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V jedné z obávaných londýnských čtvrtí řádí gang mladistvých a nově také mimozemšťané vypadající jako kříženec černé chlupaté opice a psa se svítícími čelistmi. Ti však, na rozdíl od mladých výtečníků, neolupují náhodné kolemjdoucí s nožem v ruce, ale jdou gangu rovnou po krku. Vůdce party delikventů, co vypadá jako mladší verze Denzela Washingtona, jim totiž sprovodil ze světa jejich hárající samici a zbytek agresivních (a asi i nadržených) mimozemšťanů se za ni mstí. Mladíci se proto před jejich útokem uchýlí do věžáku, kde je podle nich relativně bezpečno. Není. A navíc jsou mladí spratci tak maximálně huliči trávy ze sociálně slabých rodin a ještě k tomu vrcholně nesympatičtí, že je vlastně dobře, když si je do parády vzali vetřelci, kteří si ovšem moc respektu u mě nezjednali. Těžko říct, co bylo záměrem tvůrců. Jestli to měla být víc komedie, nebo jestli víc horor anebo naléhavá sociální sonda, ale aby vše dohromady vytvářelo fungující koexistenci, to by muselo být vše ve filmu o stupínek, možná o dva lepší. Gore slaboučké, a když se mimozemská příšera poprvé zakousla jednomu z kluků do krku, ze kterého se místo pořádného krvavého stříkance táhla nějaká gumová flaksa, tak jsem to odpískal. Dál to nebylo lepší. Krev, jak když vylijete rajčatový protlak, akční scény podprůměrně natočené, herecké výkony tím pádem adekvátní k danému celku, hlášky nefunkční, vzhled mimozemšťanů trapný, vizuál bídný, film bez napětí. Když to tak vezmu, není na tomto pseudohororu s komediálním a sociálním podtextem skoro co pochválit. Když ve filmu hraje Nick Frost, myslel jsem si, že to bude odvaz, možná i nářez, ale nic z toho se neodehrálo. Byl tam jen chvíli a skoro zbytečně. Naštěstí má film skromnou stopáž a nestačí tím pádem úplně znudit. Vzhledem k tomu, že jsem v poslední době viděl slušnou řádku hororů, můžu o tomhle prohlásit, že se ani jednomu z nich kvalitativně nepřiblížil. Prostě mimozemská invaze s příchutí suchého britského humoru byla opravdu suchá, pěkně blbá a zřejmě určená pro tamní publikum. 40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Skyline anebo Světová invaze. Útok na věžák mě trošku připomněl atmosféru Critters. Jenže ty jsem poprvé viděl když mi bylo 12, kdežto při Attack the Block je ze mě dospělý jedinec. S kolonkou komedie bych rozhodně šetřil, nezasmál jsem se ani jednou. Nebylo prostě čemu. Monstra vypadaly šlušně, hlavní hrdinové přes počáteční rozpaky ve mě vzbudili sympatie. Takže abych to shrnul. I za malé peníze se dá pořídit docela slušný ranec podívané. Nick Frost o ničem, takže jestli na tohle někdo chce kouknout jen kvůli němu, ať tak nečiní. 52% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Joe Cornish uviedol, že sa nechal inšpirovať snímkou Znamenia (2002). Predstavoval si, čo by sa stalo, keby k udalostiam z filmu došlo v južnom Londýne. (misterz)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama