Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Jespi 

všechny recenze uživatele

Pffff kde začít. OMLOUVÁM se, že jsem vás hodnotící uživatele před zhlédnutím filmu odrovnal. Bral jsem to tak, že konzumní většina to automaticky zkritizovala, protože to bude náročný film, který málokdo pochopí. Ještě jednou se omlouvám, protože takovou blbost jsem dlouho neviděl. Náročnost oné "filosofie" je v tomto filmu asi jako na střední škole a film se neúspěšně tváří jako brutální myšlenkový experiment. Nápad dobrý, bohužel zpracování nevyšlo. Pár otázek na přemýšlení dostaneme, ostatní je akorát špatně splácaná snaha o chytrý film. Nehledě na to, když už teda budeme polemizovat, co bude pro lidi nejužitečnější během apokalypsy? Že jeden z těch prvků určující přežití bude zlato a jiné drahé kovy ? Ale no taaaak. Země a lidi chcípají, 95% vody kontaminované, stejně tak jídlo a rostliny a páni tvůrci si opravdu myslí, že budou lidé směňovat jídlo za zlato? Kdyby řekli léky, sazenice rostlin nebo cokoliv OPRAVDU užitečného, tak to beru. Ve výsledku by lidi žrali psí konzervy, protože obsahují živiny a dlouho vydrží, ale nechoďte na mě s drahými kovy. Každopádně, stupidních momentů je ve filmu vícero, tohle mi jen nejvíc utkvělo v hlavě. 2* za film 1* za Sophie Lowe a její étericky melancholický výraz. 40% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Všichni se zde mohou ohánět tím, že After the Dark má nějakou hodnotu a poselství do života. Nepotřebujete k tomu chodit na hodiny filosofie ani to není jeden z těch filmů, u kterého když se na 3 sekundy budete drbat na zadku, tak vám unikne celý smysl příběhu. Pravdou je, že obsahuje pár docela trefných poznámek k životu, ale to neznamená zábavu ani hlubší dopad na diváka. Studenti řeší složité téma a dělají tak rekonstrukci postapokalypsy v dosti zjednodušeném pojetí. Budiž, je to jen výmysl učitele, tak bych odpustil i malinké nesrovnalosti, ale tady je těch nesmyslů hned několik. Ona rovina v bunkru by měla být jen doprovodná vizuální stránka toho, co se děje ve třídě, ale především dialogy k tomu často nepasují a v realitě prostě nedávají smysl. Film tak nakonec přináší divákovi několik otázek k tomu, co je v životě důležité, ale film sám o sobě moc dobře nefunguje. (Poznámka: Nápad sehrání podobných situací ve škole, které donutí žáky přemýšlet o opravdu důležitých věcech, je skvělý příklad toho, jak by mělo fungovat vzdělávání v příslušných předmětech. Přínos společnosti by to pak mělo větší, než nezajímavé přednášky ze školsých norem.) ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Ááááá, další z učebnicových ukázek utopení se ve vlastním všehomíře. A přitom koncept myšlenkového experimentu v sobě nese plný vagón potenciálu. Ale proč si honit triko pseudointelektuální sebestředností a nepojmout to celé jako komorní drama....třída, profesor, studenti, otázky, nazdar! Mám dojem, že si hraním si na víc, než zvládnu unést, tvůrci nevědomky podřezávali větve o nichž si mysleli, že po nich vylezou až do nebe. Závěrem snad jenom jedno upravené přísloví : "není všechno zlato, co si myslí že se třpytí"!!!!!!! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vizuálna pestrosť poteší, ale kolísaniu v tempe to nezabráni. To už ale vyplýva z konceptu, ktorý si filmári zvolili. Horšie ale je, že kolíše aj logika (resp. nezmyselné prepájanie fiktívnych a skutočných vzťahov). Mal som pocit, že James D'Arcy príliš tlačil na pílu aj keď sa vlastne nič nedialo, a môjmu pocitu nepomohlo ani finálne vysvetlenie. Pár zaujímavých myšlienok tu je ("Spadnete z ďalších veží."), ale ako jeden film ide len o nesúdržné fragmenty... Od triedy plnej inteligentov som očakával, že si udržia väčší odstup od témy a že sebou nenechajú toľko manipulovať... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy.. No. Medzinárodná škola v Jakarte. A všetci z Beverly Hills! Kasting nemal chybu; nič proti homosexuálom, ale keď sa tak ten blonďák rozhliadal po triede, hľadal ďalšieho homosexuála, uvedomil som si, že sú teplí všetci! Aj dievčatá! Fakt to nemyslím zle, obsadenie jak z reklám United Colors of Benetton. Navyše na konci Sophie Lowe konštatuje, že ide o mimoriadne nadanú triedu. To myslia vážne? Toto má byť nadaná trieda?! Jediný dobrý nápad bol jednooký kráľ a jeho šesť žien. Inak fakt priemerná škola a vysoká moc ne. "Logiku" som skúšal nevnímať, pokiaľ to bavilo. Problém vidím v tom, že asi celú druhú polku nebavilo a ku koncu ma to už vyslovene sralo. Záverečná trojuholníková pointa pomohla, z predchádzajúceho času (básnika, kvetinára, opernej speváčky a autistického harfistu) sa jej však zbytky Strážnej veže vypudiť nepodarilo, a s pozitivizmom to u mňa skončilo tam, kde väčšina vegetariánov. V rovine teórie :) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)

Reklama

Reklama