Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

S nápadem bych problém neměl ten mě udržel v postřehu a u filmu jsem se tak vůbec nenudil. Bohužel film naprosto podkopává poslední třetina a to opravdu hodně a a ten závěr to pohnojil úplně nejvíce. Mohlo to být tedy lepší a trochu více vygradované, z nápadu se dalo vytěžit víc. Takto průměr hodně slabé tři hvězdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy.. No. Medzinárodná škola v Jakarte. A všetci z Beverly Hills! Kasting nemal chybu; nič proti homosexuálom, ale keď sa tak ten blonďák rozhliadal po triede, hľadal ďalšieho homosexuála, uvedomil som si, že sú teplí všetci! Aj dievčatá! Fakt to nemyslím zle, obsadenie jak z reklám United Colors of Benetton. Navyše na konci Sophie Lowe konštatuje, že ide o mimoriadne nadanú triedu. To myslia vážne? Toto má byť nadaná trieda?! Jediný dobrý nápad bol jednooký kráľ a jeho šesť žien. Inak fakt priemerná škola a vysoká moc ne. "Logiku" som skúšal nevnímať, pokiaľ to bavilo. Problém vidím v tom, že asi celú druhú polku nebavilo a ku koncu ma to už vyslovene sralo. Záverečná trojuholníková pointa pomohla, z predchádzajúceho času (básnika, kvetinára, opernej speváčky a autistického harfistu) sa jej však zbytky Strážnej veže vypudiť nepodarilo, a s pozitivizmom to u mňa skončilo tam, kde väčšina vegetariánov. V rovine teórie :) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Moc hezký vizuál s povedenou hudbou stejně nedokázaly zastřít nefungující dramatizaci celého konceptu. Samotné filosofování o výběru poloviny lidí ze skupiny (z hlediska logiky, morálky, etiky či prostých sympatií), kteří by se ukryli v bunkru před atomovou apokalypsou a obnovili pak lidskou rasu / civilizaci, bylo přinejmenším zajímavé a už z principu stálo na umělém vykonstruování, ovšem i tak se překroutilo do podivného, protáhlého "romantického" patvaru. A tu závěrečnou "pointu" vztahu mezi učitelem a žákyní jsem si v klidu nechal uniknout. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Velice nápaditý námět, který mne vlastně k tomuhle dílku přitáhl, se rozplyne otřesně rychle. Ač je prvních 15 minut skoro na plný počet (5*), tak s přibývajícím časem to celé nemilosrdně padá přes laciný průměr až kamsi pod něj k soustavnému přemáhání nutkání film ukončit a jít dělat něco podstatně užitečnějšího - třeba kopat jámu a zase ji zahazovat. Kdybych na to šel do kina, asi bych si teď opravdu hodně nadával a tak na oslavu svojí prozřetelnosti raději zruším některé rezervace v Cinestaru. První co Vás po úvodu zajisté trkne je herecké obsazení - třída je tak gendrově vyvážená, že v ní už snad chybí jen jednonohej a retardovanej. Všichni s postavami a tvářemi modelů spodního prádla. (4*) Digitální efekty, jsou spíše podprůměr, akce tu není pochopitelně žádná, a tak aspoň napjatě čekáte jaké že to zajímavé filosofické hádanky si režie připravila. Bohužel - žádné. (3*). Jakous takous invenci si totiž vyplýtvala na první dialog studentů s kantorem. Krátce na to umře navíc i logika, což je u filmu, který je vlastně na logice založený, totální fail. (2*) Poslední půl hodina je utrpení plné nesmyslů, vršení jedné překroucené teorie přes druhou do nepřehledného slepence, aby jsme se nakonec nedozvěděli vůbec ale vůbec nic. Finální rozuzlení o perverzním učiteli to spolehlivě sráží na kolena a Vy máte jako divák pocit, že taková 1*, je vlastně docela hodně. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

V každom prípade pozoruhodný a nevšedný námet. Niekedy mi síce vývoj udalostí nesadol a príbeh sa ubral úplne inou cestou ako by som si prial, ale aj napriek tomu som bol pohltený postapokalyptickým scenárom (pardón scenármi). A k záveru sa radšej ani vyjadrovať nebudem...Mňa však snímok ako taký oslovil. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)

Reklama

Reklama