Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

juta 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zajímavý experiment, který se tu jakoby promítá a dává nám několik možností k rozhodnutí, ale na druhou je děj tak trochu rozdělen a divákovi nic nedává. Tohle patří spíš do školy, než aby se o tom dělal film. Kdo ví jak by to dopadlo ve skutečnosti, povídat si o tom a něco skutečně prožívat není to samé. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Koncept pětihvězdičkový, vizuál svěží, provedení bohužel nevalné. Za hlavní fail propagované logičnosti považuju přenesení oné kriticky důležité informace mezi opakováními (postavy myšlenkového experimentu se předchozích událostí nemohly účastnit). Šlo to prostě udělat mnohem lépe, ale i tak se na to koukalo ale vcelku dobře. | Obsah filmu je zde podle mě značně zavádějící. | D'Arcy fakt připomíná (asi i díky podobnému hlasu) Cumberbatche. V Lowe jsem zase viděl Saoirse Ronan bez těch jejích modrých kukadel. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a vizuální stránka a tím jsem skončil. Od průměrných hereckých výkonů, kde se převážně vybíralo kvůli vzhledu, až po příběh, děj, napětí nebo scénář. 107 minut filozofování o ničem a bohužel i s pěkně trapným závěrem. Čekal jsem aspoň z části něco ve stylu Divide, bohužel se mi potvrdilo, že natočit postapokalyptický snímek na úrovni se vždy nepovede. O to více si vážím právě zmiňovaného Divide a budu si muset brzo spravit chuť další projekcí .. 2/10 = 21% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, že by zase nemuselo bejt tak zle. Ne že by šlo o něco převratnýho a už vůbec ne nějak nadprůměrně zahranýho, ale těch prvních dvacet minut jsem se docela bavil. Jenže jakmile ten hodně divnej psychotik, co tam byl za učitele, začal rozvíjet zdánlivě jednoduchej experiment, musel jsem si klepat na čelo. A jak narůstalo existenciální a rádobyfilosofický kecání, začala stoupat i averze ke studentům, kteří mi do tý doby nijak moc nevadili. Na konci jsem si představoval, jak pomalu věším Sophii Lowe, která se zmítá na provaze, chroptí, natejká jí jazyk a oči lezou z důlků. Je tu jediná chytrá pasáž v podání Daryla Sabary, ale ta přijde až na konci a upřímně řečeno nevyplatí se na ní čekat. 10% ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Je to přesně ten film, který se vám od začátku snaží nalhat, že je něčím víc, na jehož konci zjistíte, že je to jen nafouknutá prázdná bublina. Líbí se mi představa vyjmečně nadaných lidí, řešící vzniklou situací hlavou. Dokud se jede na vlně logiky tak mě film bavil bohužel konec to celé zazdil a hlavní myšlenku nechal vyprchat. Škoda promarněného potenciálu... Rozehráno to bylo fakt dobře. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)

Reklama

Reklama