Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ošklivý rozchod, sobecký otec, nespolehlivá matka, soudní tahanice, hádky a malá Maisie uprostřed téhle bouře. Smutný příběh opomíjené malé holčičky; děti jsou možná naivní, ale když jim není věnována dostatečná péče a láska, tak to vycítí. Dramata, která se věnují více příběhu než jen vizuálu, mám prostě nejraději a tohle je zase jednou jedno z nich. Julianne Moore v roli matky-rockerky nezklamala, přestože ji divák prostě musel nesnášet. A Skarsgard se mi konečně někde líbil. Jen škoda nedotaženého konce. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre dieťa je vždy veľkou tragédiou, keď sa rodičia rozídu. A keď sa nevedia dohodnúť na starostlivosti, je to ešte horšie. Môže to znamenať koniec bezstarostného detstva, koniec detského sveta. Ide o silnú tému s nemenej silným, dramatickým spracovaním. Malá Onata bola úžasná, dievčatko Maisie zvládla zahrať absolútne presvedčivo, so všetkými pocitmi a emóciami, ktoré sprevádzajú deti v tomto nešťastnom období. Jeden z ďalších nezabudnuteľných detských výkonov. Ani J. Moore nebola zlá, sebeckú matku zahrala tak dobre, že sa mi na istý čas až sprotivila. Film výborne pracuje s ľudskými emóciami, s ktorými si po celý čas robí čo chce. Sú miesta v snímku, kde mi bolo Maisie strašne ľúto a miesta kde sa dá spolu s ňou aj nasmiať. Film si v tomto smere pláva ako na vlne, raz je smutno, raz je veselo. Nádherná dráma s rozuzlením, ktoré zahraje pri srdci. Podsúva krásnu myšlienku, že dobrí, nezištní ľudia ešte nevymreli. 85/100 ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Drama z pohledu mladé dívenky, kterou si mezi sebou přehazují neschopní rodiče a následně i jejich partneři. Takhle asi vypadá bouřlivý rozchod z pohledu malého dítěte. Jde tu ale především o vztahy mezi dospělými a Maisie je použita spíše pouze jako takové pojítko mezi jednotlivými osobami, které spolu pojí různá náklonnost, která je ovšem v průběhu filmu hodně proměnlivá. Herecky zajímavé, příběhově docela také. Šlo asi vytěžit malinko více, ale What Maisie Knew hodnotím jako nadprůměrné drama o lidských vztazích. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma žiadny film nedojal ako práve tento - až k slzám. Nie preto, že by to bola nejaká typická citová vydieračka, alebo že by bol ten príbeh nejaký tragický - ale svojou krásnou charizmou, ktorú to v sebe malo od začiatku až do úplného konca. Samotný dej bol v podstate úplne jednoduchý, ale napriek tomu ma to totálne vzalo. Pretože nie vždy treba vymakaný dramatický dej, aby vyvolal film záujem a očarenie. V tomto prípade sa o celý ten úžasný dojem postará už len samotná idea a tie charaktery postáv, obzvlášť Maisie. A samozrejme celé to ešte násobí taká tá reflexia reality - pretože toto sa stáva bohužiaľ v súčasnosti už dosť často. Slová sú proste len slová, a nestačí dokola omieľať ako nám na niekom záleží, keď mu to nepreukážeme aj svojimi skutkami. Veľmi mi bolo ľúto malej Maisie, ktorú si rodičia po rozvode len tak medzi sebou pohadzovali ako keby bola kus majetku, bez ohľadu na to ako sa chudiatko bude cítiť. Ani jeden z nich o ňu nechcel prísť, no zároveň nemali na ňu ani čas. Takže niet sa čo diviť, že našla oporu v iných ľuďoch, ktorí o ňu stáli. 6-ročná herečka Onata Aprile zahviezdila naplno a tým, čo predviedla zapôsobila snáď na každého. Veľmi príjemné prekvapenie, a k tomu tá dôsledná práca s kamerou a skvelá hudba sprevádzajúca scény. Záverečný song Feeling of Being od Lucy Schwartz bol už len dokonalou bodkou za celým filmovým zážitkom. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná epizodka ze života malé Maisie, při které se každý pedofil svalí na zem v jedné velkolepé spontánní ejakulaci skrz napnuté džíny. On je to prostě neskutečně milý, neotřelý odpolední kalkul, v jehož průběhu mě u srdce hřálo tak pekelně, až jsem vypadl ze své pečlivě budované pózy cynického zmrda. A teď opět ty omšelé, oslavné sračky - Všichni hrají až se jim z uší kouří, zvláště pak ta šestiletá šťabajzna v hlavní roli. Bla bla bla. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)
  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)

Reklama

Reklama