Reklama

Reklama

Někde dnes večer

Trailer

Obsahy(1)

Stárnoucí Leroy a samotářská Patricia nemají na první pohled mnoho společného – snad jen ve stereotypu usazené neveselé životy. A taky neuspokojené touhy, které jim možná pomůže naplnit jejich vztah, jenž tak trochu nepravděpodobně navážou přes erotickou seznamku. Obě postavy mají problémy se sociální interakcí a místy si počínají až abnormálně, ale humanisticky vyznívající dílo ukazuje jejich bláznovství jako krásné, nikoli zasluhující odstup. Film vykresluje fobie obou postav s laskavým pochopením a nijak se nevyžívá v jejich odlišnosti, i když ta zůstává klíčovou charakteristikou. V Leroyově chování lze nacházet moudrost, která ho přibližuje Chancemu z legendárního Byl jsem při tom Hala Ashbyho. Snímek byl inspirován filmem zavražděného nizozemského režiséra Thea van Gogha 06 z roku 1994, podle jehož dalšího filmu natočil podobně komorní snímek i Steve Buscemi. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (26)

Zed70 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mi po patnácti minutách podařilo usnout a vzbudit se dvacet minut před koncem, asi bych řekl že se mi ten film docela líbil. Ale takhle jsem z něj měl pocit že se strašně vleče. Nevím koho napadlo označit tenhle film jako komedii, ale komedie to rozhodně není. ()

acervena 

všechny recenze uživatele

začátek svižný, pak se tempo zpomaluje, až téměř zastaví, ještě že tam byl můj oblíbený zuřivec Turturro... ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Komorní, z počátku hodně zábavné a na konci lehce depresivní, ale přesto docela zábavné. Psychologicky živé postavy a velký Helmut. :-) ()

tomuleee 

všechny recenze uživatele

Proč se Vám to nelíbilo? Já u toho seděl jak přibitý, jo hlavně díky Johnovy ten mě dostane i kdyby četl jen návod k myčce. Je to skvělé díky němu 90% ()

Reklama

Reklama