Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (150)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vypadalo veľmi sľubne, ale potom úroveň postupne išiel dole. Síce je v príbehu celkom veľký potenciál, ale Bohužiaľ, ani z režisérskej ani z hereckej stránky sa to nepodarilo využiť. Priemerný výkon od A. Eckhartha a O. Kurylenkovej. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben Logan (Aaron Eckhart), bývalý agent CIA, se po smrti své ženy musí postarat o svoji dceru Amy (Liana Liberato). Společně žijí v Belgii, kde Ben pracuje pro firmu vyvíjející trezory a zabezpečení. Jednoho dne se ale zdrží s dcerou v nemocnici, a druhý den zjišťuje, že všichni jeho spolupracovníci jsou mrtví a firma je vyklizena. Než se stihne vzpamatovat je i on s Amy napaden zabijákem, a jen předchozí výcvik u CIA mu umožní přežít. Aby sebe i svoji dceru zachránil, bude se muset sám vydat do boje proti svým bývalým zaměstnavatelům a odhalit celé spiknutí... Takovéto filmy (sám proti všem) mám rád, a ať už to bylo 96 hodin, Bournova x-logie či třeba právě Expatriate, vždycky se u tohoto typu filmu skvěle bavím. Expatriate je z výše zmiňovaných nejhorší, a musím říct, že je to hlavně z důvodu role Aarona Eckharta. Co jsem obdivoval na Liamu Neesonovi nebo Mattu Damonovi, to bohužel Eckhartovi tentokrát chybí. Možná bych ho ještě bral jako bývalého agenta, ale starostlivého otce jsem mu nevěřil ani chviličku. Ani zbytek hereckého obsazení nijak nevyčníval, a snad jen na Olgu Kurylenko se dalo dívat (ale to nikoliv kvůli nějakému velkému herectví, ale jen proto že jí to prostě sluší). Pobavila (hvězdička nahoru) mne poslední scéna, jak se elegantně Eckhart zbavil všech padouchů (omlouvám se za prozrazení, ale předpokládám, že nikdo nečekal, že by kladný hrdina svůj boj nevyhrál).... ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Celkem by mě zajímalo, kdo vymyslel ten českej název. Jako ne, že by příběh byl nějak originální, už od první scény, kdy si Aaron navlíká košili, je jasný, že Eckhart nehraje žádnýho páprdu, co se šťourá v různých bezpečnostních zařízeních, ale kompletně zmršit název "agentem na útěku" je fakt střela mimo. Po příběhový stránce je to strašně chabý, výcuc Taken (fotřík - exagent, dcérka - celkem kus) a Bourneovy trilogie (CIA, nadnárodní konspirace, dvojička naháněná agenty, se kterými Eckhart hází sem a tam), prostě takovej jakože dnešní mainstream v žánru konspiračního thrilleru. Po řemeslný stránce taky žádný terno, ale kamera je aspoň v soubojích přehledná (byť těch soubojů moc není), hudba nevýrazná, Eckhart směšnej rozhodně není a jeho dcérka a bejvalka (v podání sexy vychrtlý Kurylenko) jsou zkousnutelný, a protože mám slabost pro Lianu Liberato, rozhodně přidávám hvězdu navíc. Slušela by tomu aspoň nějaká pointa a neodfláknutá poslední cca 40minutovka, ale takhlenc je to aspoň průměrnej film, kterej s klidem může člověk zapomenout, že ho kdy viděl, ale rozhodně jeho shlédnutí přežije bez újmy na psychickým zdraví. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originální to není vůbec, ale rozhodně nemůžu říct, že by to bylo nezábavné, právě naopak. Akce funguje poměrně dobře, na Lianu Liberato se zase (hodně) dobře kouká, stejně tak na Olgu Kurylenko. U špionážně laděných filmů je rovněž důležitá hudba, ke které nemám v The Expatriate co vytknout. Dynamická, ale zároveň melodická - tedy přesně taková, jaká má být. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ohraný, nicméně poctivý špionážní thriller. Natočené je to svižně, Echart je borec a scénář, i když neoriginální, nabízí vcelku solidní žánrovou zábavu. Na sobotní večer příjemné pokoukání. Jinak je vtipné, jak tu všichni jako kafemlejnek blábolí něco o 96 hodinách, i když oba filmy spolu nemají společného skoro nic. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory viditelnému veřejnosprávnímu značení spadajícímu pod správu města Antverpy, často v dvojjazyčném provedení, byly filmové exteriéry točeny výhradně v ulicích hlavního města Bruselu. (Conspi)
  • Když v 76. minutě dostává Anna Brandt (Olga Kurylenko) pokyn od Bena Logana (Aaron Eckhart), aby odešla na osmé nástupiště, vchází na obyčejné schody, ale po střihu sestupuje z eskalátoru. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Amy (Liana Liberato) v 66. minutě použije poslední klíče v garáži, zabliká na ni auto se znakem Audi, ale když přijede pro svého otce, jede vozem BMW. (Terva)

Reklama

Reklama