Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

AduskaV 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem nečekala žádný zázrak, ale výsledek mě opravdu překvapil a nesmírně potěšil. Jako velký fanoušek Jane Austen jsem byla připravena na horší, ale děj nebyl vůbec povrchní a z hereckých výkonů bych ráda vyzdvihla Jennifer Coolidge, která svou postavu jednoduše musela parodovat, aby se dočkala úspěchu. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Austenland - místo, kde se zdá všechno velmi jednoduché. Od tohohle filmu jsem čekala rozuzlení již od začátku, opak se ovšem stal pravdou právě ve chvíli, kdy se Jane dozví, kdo vlastně stájník je a to jí zkomplikuje její pohled uvažování. Na tomhle filmu se mi nejvíc líbil ten konec, nikdy bych jej nepředvídala takový, jaký byl. Taky bych se chtěla podívat na takové místo, kde je láska přímá a nekonečná. Na tomhle filmu se našly i slabé okamžiky, jako například ten hodně rychlý konec, kdy se najednou objeví the End a film najednou končí. Tomuto filmu bych nic víc nevytkla, snad jen ta promyšlenost mohla být lepší. Tento film bych doporučila všem, kteří chtějí prožít něco neobvyklého a ocitnout se v Austanlandu, na místě, kde se zdá být vše úplně jednoduchým. A i když nepatří mezi nejlepší filmy, které jsem viděla, mohu napsat, že byl dobrý, hodně dobrý, nepředvídatelný a jednoduchý a to se mi líbí. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická oddechovka v historickém kabátku. Řekla bych, že i napínavá. // Edit. 11.8.2017 Koukám, že jsem ten komentář trochu odflákla :D každopádně se jednalo o film, který mi v poslední době vážně zvedl náladu, byl pohodový a vím, že se na něj ještě někdy ráda mrknu a dost možná se zařadí k mým oblíbeným. Nečetla jsem nic od Jane Austen, ani nic podobnýho (i když si pořád namlouvám, že si někdy přečtu), ale i tak to bylo zkrátka moc fajn. Boj o Jane byl vyrovnaný, ale mé srdce přeci jen trochu víc zaplesalo k jednomu z nápadníků a držela mu palce. Sakriš... možná si to pustím znovu hned!! :D Kdyby měl někdo tip na podobný film, tak sem s ním! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V knihách Jane Austenové se orientuji stejně sebevědomě jako v problematice pokrývání deštného pralesa internetovým připojením a tak jsem smířen s tím, že jsem přehlédl, přeslechl nebo jinak ignoroval spoustu narážek na klasiku. To je možná škoda, ale trocha té hrané feudální noblesy mne celkem dokázala pobavit a jestli Austenland vyrazí se zimními slevami, tak si do něj klidně zajedu zašlapat na růžové labuti. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jsem toho názoru, že když někdo točí nadsázku, místy až na hranici s parodií, měl by především znát a mít rád žánr, který paroduje, nadsazuje a v tomhle případě by taky měl mít rád Jane Austenovou, její knihy. Jedině tak může vzniknout něco inteligentního, vtipného, příjemně nadsazeného. To není tenhle případ - žánr tvůrci moc neznají, knihy sice četli, ale neměli k nim vztah. V Austenlandu je všechno špatně - přehrávání, přemrštěná grotesknost, podtržení stereotypů. Bojím se, že hlavním cílem bylo spíš dát hold knihám Jane Austen, protože koneckonců výhradně pro její početné čtenářky je film určen, ale Jane Austen používala ironii a inteligentní humor. Ten tady nehledejte. Je to povětšinu času neskonale trapné, blbé a bez nápadu. 20% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno