Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beowulf (Christopher Lambert), syn boha temnoty a pozemskej matky disponuje neuveriteľnou silou a technikou boja. Prichádza do zdevastovanej základne, kde zúri tajomná beštia, ktorá postupne vyvražďuje osadenstvo. Beowulf ponúkol pomoc Hoghartovi a jeho dcére Kyre. Ako však zisťuje, všetko je zložitejšie, tajomnejšie a dômyselnejšie, než si spočiatku myslel... (adooo)

(více)

Recenze (62)

honajz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že triky fakt nic moc a někdy i choreografie scén pokulhává, ale popravdě až na pár vycpávek je to slušný postapo sci-fi horor podle slavné severské ságy a myslím, že funguje i ta mystika za tím. Pravda - tím prokletím si to bere trochu z Highlandera, ale přece jenom - pohanský polobůžek bojuje s jinými, zlými pohanskými polobohy, aby sám nebyl zlý, to je drama hodné Hamleta. Dokonce i ta Základna vypadá vevnitř jako středověký hrad. Bavilo mě to hodně navzdory všem chybám a směšným replikám a myslím, že minimálně scenáristicky se to velmi povedlo. A Lambert mi sem sedí. A abych nezapomněl, drží to jednotu místa, času a děje, to se dnes málokdy vidí. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Středověký hrad posedlý démonem. Tvrdá, hlasitá, možná až otravná hudba. Řada technických vychytávek a důmyslných zbraní. Rhona "Polootevřená pusa" Mitra. A především Christopher Lambert metající gymnastické řady přemetů, salt a hvězd bez rukou a střílející ostré šípy z kuší a úsečné hlášky z huby. Kdyby souboje nevypadali jako kydání hnoje, normálně bych dal tři hvězdičky, protože atmosféru to má. ()

Reklama

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem se zase jednou podival na film..Beowulfa znám díky tomu filmu s nahou animovanou Jolie, nestál za nic. A tenhle? Stojí ještě za míň. Trapný scénář s ještě trapnějším Christopherem Lambertem, který dělá salta, kotrmelce, nikdo neví proč a při tom utíká před něčím co vzdáleně připomíná 10 metrového pavouka se ženskou hlavou. Triky odporný, herci blbý, scénář se nedostavil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert je asi nejlepším prvkem celého tohoto filmu, který je trochu hororem, trochu akčním filmem, trochu historickým spektáklem, ale nic nedovede dotáhnout do takové podoby, která by skutečně stála za něco. Dějově to není úplně zlé, ale celková originalita je tak nějak zabita provedením. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nic moc fantasy béčko se zajímavým námětem křížícím středověkou legendu s postapokalyptickým filmem od režiséra LEBKOUNů. Už logem snímku pod úvodními titulky se pan režisér hrdě hlásí k MORTAL KOMBATU, který se po zbytek filmu dost neúspěšně pokouší napodobit. Výsledek totiž není ani zdaleka tak svižný a zábavný jako jednička, ani tak trashově dementní (a zábavný) jako dvojka. Hlavní problém je, že režisér nemá ani trochu citu pro akční scény, kterých je tu sice hodně, ale do jedné jsou statické a nudné a stereotypní tvrdá hudba navíc brzy omrzí. Většinu filmu jsem tak strávil přemýšlením nad tím, co by z toho dokázal vyčarovat můj oblíbenec Albert Puyn, který s Lambertem natočil dva roky před tím jeho nejlepší videobéčko PODLÉ ZBRANĚ. Nejlepší na filmu je ten futuristický hrad a Rhona Mitra jako hradní paní. A ta břitva-gilotina na začátku. Vow! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Část, během níž má Grendel (Vincent Hammond) pohlavní styk s Kyrou (Rhona Mitra), byla sice natočena, ale ve finální verzi filmu se neobjevuje. Režisér Graham Baker uvedl, že do celkového konceptu nezapadala. (Conspi)
  • Malou zvukovou anomálii si filmařský štáb neodpustil během tréninku Beowulfa (Christopher Lambert) s Rolandem (Götz Otto), v níž se po zabodnutí těžkého ocelového meče do dřevěné podlahy ozve jen nevýrazný zvuk, který názorně dokazuje použití dřevěných maket zbraní. (Conspi)
  • Krev na Beowulfově (Christopher Lambert) meči se během prvního souboje ztrácí a opět objevuje v obměněném množství a zbarvení. (Conspi)

Související novinky

Glover v novom CGI Zemeckisovi

Glover v novom CGI Zemeckisovi

07.08.2005

Po tom, ako bol (doteraz vcelku nvýrazný) herec Crispin Glover pre svoje prehnané nároky doslova vyhodený z oboch pokračovaní kultového dobrodružstva Návrat do budúcnosti, sa opäť spája s režisérom… (více)

Reklama

Reklama