Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beowulf (Christopher Lambert), syn boha temnoty a pozemskej matky disponuje neuveriteľnou silou a technikou boja. Prichádza do zdevastovanej základne, kde zúri tajomná beštia, ktorá postupne vyvražďuje osadenstvo. Beowulf ponúkol pomoc Hoghartovi a jeho dcére Kyre. Ako však zisťuje, všetko je zložitejšie, tajomnejšie a dômyselnejšie, než si spočiatku myslel... (adooo)

(více)

Recenze (64)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Středověký hrad posedlý démonem. Tvrdá, hlasitá, možná až otravná hudba. Řada technických vychytávek a důmyslných zbraní. Rhona "Polootevřená pusa" Mitra. A především Christopher Lambert metající gymnastické řady přemetů, salt a hvězd bez rukou a střílející ostré šípy z kuší a úsečné hlášky z huby. Kdyby souboje nevypadali jako kydání hnoje, normálně bych dal tři hvězdičky, protože atmosféru to má. ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Snímek má slušnou atmosféru a hlavně perfektního Cristophera Lamberta v hlavní roli. Jeho Beowulf v kabátu a s mečem na zádech je neuvěřitelně cool. Bohužel akční scény jsou statické, nudné a přesto, že se je tvůrci snaží oživit několika salty a drsnou elektronickou hudbou, mají dynamiku výukového videa o věšení prádla. U filmu, který na akčních scénách staví, je to dost problém. Wannabe Blade... ()

Reklama

Mescalamba 

všechny recenze uživatele

Úžasný. Nevim jestli se styl tohohle filmu dá nějak označit (řekl bych trošku steampunk říznutej post-apo), ale rozhodně je dobrej. Něco tak neskutečně vizuálně originálního se fakt jen nevidí. Hudba skvělá, hodí se k tomu. A hodně šílenej finální boss (myslim, že je na místě použít herní terminologii) je taky bonus. Nesmí se to brát jako středověkej Beowulf (byť skutečnej Beowulf nebyl ještě ani středověk). Je to něco jako modernizace Shakespeara, prostě stejnej příběh přesunutej do jiné doby, či prostředí. Mimochodem od původní legendy se to kromě konce moc neodchyluje. Neřek bych, že je to tak úplně béčko. Herci se totiž docela snaží a rozhodně nejsou špatný (v porovnání s některýma dnešníma českýma jsou to mistři). Souboje trošku slabší, ale je to rok 98, ne 2008. A Uwe Boll dokázal, že skutečné béčko (či občas spíš céčko) lze natočit kdykoliv, zatimco natočit něco takhle ujetýho a současně relativně kvalitního v roce 98 je docela úspěch. Včetně vizuálních efektů, které jsou na tu dobu docela dobré (byť by mohly být lepší, ale hádam, že nezbyly peníze). Není to film pro každého, spíš bych řekl pro velmi omezené publikum, které je schopné oprostit se od dnešního mainstreamu a pokusit se pochopit o co tvůrci šlo. Já bych řekl, že se to povedlo.. nemyslim si, že někdy někdo natočí něco podobného. 3 hvězdičky za dobrej film a 4tá za výstřih hlavní hrdinky a boty, které nápadně připomínají produkci firmy New Rock. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že triky fakt nic moc a někdy i choreografie scén pokulhává, ale popravdě až na pár vycpávek je to slušný postapo sci-fi horor podle slavné severské ságy a myslím, že funguje i ta mystika za tím. Pravda - tím prokletím si to bere trochu z Highlandera, ale přece jenom - pohanský polobůžek bojuje s jinými, zlými pohanskými polobohy, aby sám nebyl zlý, to je drama hodné Hamleta. Dokonce i ta Základna vypadá vevnitř jako středověký hrad. Bavilo mě to hodně navzdory všem chybám a směšným replikám a myslím, že minimálně scenáristicky se to velmi povedlo. A Lambert mi sem sedí. A abych nezapomněl, drží to jednotu místa, času a děje, to se dnes málokdy vidí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Blonďatý Christopher Lambert zabíjející pouhým pohledem, vyprsená Rhona Mitra a cool hudba stačí k tomu, aby do toho filmu člověk šel, i když je mu jasné, že to žádné umění nebude. Zvláštní futuretro, takový až trochu steampunkový Conan... Ona je to opravdu blbost, ale kupodivu takřka čtyřhvězdičková blbost. Beowulf by mohl být ryzím příkladem guilty pleasure, kdybych tento výraz uznával. 3.5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V souboji s Beowulfem (Christopher Lambert) přichází Grendel o levou paži. Ovšem krátce nato je pohřešována jeho pravá paže. (Conspi)
  • Když se Grendel (Vincent Hammond) krátce po souboji s Beowulfem (Christopher Lambert) a jeho družinou snaží vydrápat na plovoucí pramici, je možné na Grendelově těle zachytit zbytky po bezpečnostních lanech. (Conspi)
  • Krev na Beowulfově (Christopher Lambert) meči se během prvního souboje ztrácí a opět objevuje v obměněném množství a zbarvení. (Conspi)

Související novinky

Glover v novom CGI Zemeckisovi

Glover v novom CGI Zemeckisovi

07.08.2005

Po tom, ako bol (doteraz vcelku nvýrazný) herec Crispin Glover pre svoje prehnané nároky doslova vyhodený z oboch pokračovaní kultového dobrodružstva Návrat do budúcnosti, sa opäť spája s režisérom… (více)

Reklama

Reklama