V Dánsku já se narodil (S03E01) (epizoda)
I Danmark er jeg født
Dánsko, 2013, 56 min
Charlotte SielingScénář:
Adam Price, Jeppe Gjervig GramKamera:
Jørgen JohanssonHudba:
Halfdan E.Hrají:
Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Søren Malling, Pilou Asbæk, Mikael Birkkjær, Michelle Bjørn-Andersen, Emil Poulsen Dam, Alastair Mackenzie, Freja Riemann, Charlie Top-Nørgaard, Jens Albinus, Julie Agnete Vang Christensen, Lars Knutzon, Søren Spanning, Jens Jacob Tychsen, Benedikte Hansen, Anders Juul, Kasper Lange, Thomas Levin, Christian Tafdrup, Lisbeth Wulff, Michael Asmussen, Kjeld Nørgaard, Per Scheel-Krüger, Ines Laimins, Au Hin Wai, Morten Bjørn, Jeanett RytterStřih:
Lars TherkelsenZvuk:
Nino Jacobsen, Lisbet ObelScénografie:
Knirke MadelungKostýmy:
Stine Thaning, Trine Finnich, Pia AnthonyObsah
Od projevu, kterým Birgitte Nyborgová vyzvala dánské občany, nechť sami v parlamentních volbách rozhodnou, kdo má být premiérem, uplynulo dva a půl roku. Birgitte po prohře ve volbách z politiky odešla a nyní přednáší a má post v představenstvu mezinárodní farmaceutické firmy. V čele dánských centristů stojí kariérista Jacob Kruse a spolu s ním strana zásadně rezignovala na své výchozí ideje, což nově stvrdilo podpoření změn v imigrační legislativě navržených kabinetem pravicového premiéra Larse Hesselboa. Právě toto zpronevěření se myšlenkám, které Birgitte v politice zastávala, ji vede k myšlenkám na návrat do politiky. Katrine Fonsmarková je stále hlavní hvězdou TV1, ale její práce se střetává s výchovou malého syna, o kterého se musí starat její matka. Navíc v TV1 dochází k zásadním personálním změnám a na post programového ředitele, kde doposud seděl idealista s vizí a hodnotami, přichází výkonnostně orientovaný managerský typ Alex Hjort.(Česká televize)
V Dánsku já se narodil (S03E01) Photo © DR Fiktion
pirduch
Jo, začátek skvělej, Kaspera bez vousů jsem málem nepoznal,ale pobavila výměna rolí jeho a manželky-on v TV, ona u Birgitte. Už se těším na další díly.(15.2.2017)
triatlet
V Dánsku jsem se sice nenarodil, ale Dánsko jsem si zamiloval. Stejně jako Birgitte. Máš můj hlas, Birgitte. A těším se na dalších 9 dílů. Parádní rozjezd 3. série.(14.2.2017)