Reklama

Reklama

Jjejjehan romaenseu

  • Jižní Korea 째째한 로맨스 (více)

Obsahy(1)

Neúspěšný komiksový kreslíř, který umí výborně kreslit, ale neumí psát, se dozví od svého kamaráda o soutěži, ve které se dá vyhrát 100 000 amerických dolarů a věhlas ve čtyřech státech. Jedná se však o erotický komiks. Jelikož potřebuje peníze na koupi obrazu svého otce, shání někoho, kdo mu bude psát příběh. Vyhlásí konkurz, kam se nachomýtne nezaměstnaná, sexuálně nezkušená třicátnice. Díky pozměněnému a vyšperkovaného životopisu je přijata. Tak, jak se začne příběh rozvíjet na papíře, rozvíjí se i jejich společný reálný život. (balone)

(více)

Recenze (18)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem potřebovala, něco lehčího a přitom to mělo šťávu a spád a já se usmívala jak sluníčko po dešti. Korejci to na mě koulí ze všech stran a tak i ten jejich komediální žánr byl dnes moc prima. Roztomilá rošťanda i roštěnka v jednom balení s obrovskou fantazií, například, co se různých rozměrů a délek týká :-) Ta malá spisovatelka to hrála s takovým nasazením, že bych jí i nějakou sošku podstrčila. Jó napsat komiks na sexy téma, to bylo něco pro ní, ale........to už se mrkněte sami. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Krásný film! Mezi ústřední dvojicí to jiskřilo a skvěle mi k sobě sedli. Dokonce začínám mít tu Kang-hee Choi ráda. Je tak zvláštně divná, až se mi to líbí. Animace pěkná, ale klidně nám jí mohli naložit o trochu více. Několik vtipných situací mě opravdu hodně pobavilo. Důkaz toho, že Korejci zvládají nejen drama. 5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická komédia. Má dosť dobrý príbeh o kresličovi komiksov, ktorý síce má talent na kreslenie, no moc mu nejdú zápletky a samotné dialógy, kvôli čomu jeho tvorba nie je úspešná. Keď sa dozvie o medzinárodnej súťaži o najlepší komiks s erotickou tématikou s veľkou výhrou, uvidí v tom svoju životnú šancu a začne si hľadať niekoho, kto mu bude pomáhať s príbehom a tým sa stane neúspešná žena pracujúca pre v časopise, ktorá prišla o prácu a navyše nemá žiadne sexuálne skúsenosti, ale kvôli klamaniu a prehnanému sebavedomiu jeho konkurz vyhrá. A tak tieto dve rozdielne osoby spolu začínajú pracovať a postupne aj zbližovať. Spracovanie je celkom slušné, určite sa nejedná o žiadny klenot v žiadnom ohľade, ale táto zápletka je zaujímavá a jej potenciál sa síce nepodarilo využiť naplno, prakticky po celý čas som cítil, že by sa z toho ešte dalo získať aj viac, ale ani takto to nesklame. Film si už v úvode nastaví svoju nadpriemernú úroveň a tú si s minimálnymi odchýlkami udrží až do konca, nájde sa tu viacero zaujímavých situácií, poteší aj pár skvelo zvládnutých kreslených komiksových sekvencií, takže s tým nemám väčší problém. Podobne sú na tom aj oba hlavné žánre, nie sú až tak kvalitné, v rámci konkurencie sa nájde mnoho lepších predstaviteľov, ale aj tak je tu pár zábavných situácií, pričom to celý čas udržuje v dobrej nálade a tá romantika síce nie je až tak výrazná, keďže väčšinu času udržujú skôr len taký profesionálny vzťah, ale chéma medzi nimi funguje. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatické hlavné duo Lee Sun-Kyun a Lee Sun-Kyun, z vedľajších postáv si ma získala hlavne priateľka hlavnej hrdinky, tu nemám problém. Réžia a technická stránka sú v rámci žánru nadpriemerné, takže tiež nesklamú. Znovu pozrieť ma to síce až tak moc neláka, možno po dlhšej dobe, ale výraznejšie kritizovať tu tiež nemám čo, jednoducho slušná nadpriemerná zábava vo všetkých ohľadoch. 72% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl loni v Koreji v kině a tehdy to tu ještě nebylo. Ale od té doby jsem už prakticky zapoměl, o čem to bylo :) Ale co zůstalo, je pocit fajn filmu, který ale mohl být o dost lepší. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Zajímavé dílo, hlavně mě zaujala ta animace propojená s reálným světem. Vtip to mělo, ale nic nového se od toho čekat nedalo. Vtipná scéna v posteli byla fakt super, kdy se nezkušená žena snaží navodit tu správnou atmosféru a vzrušení tim, že využívá rad z dámských časopisů. Je to osvěžující film, nemusíte nad ním přemýšlet, ale příběh to má a neni fádní, jak to často bývá. Možná to uprostřed vtip chvíli ztratí, ale pak je hned zpět a dvojnásobný. Konec mě rozesmál. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si pustil něco korejského a uvědomil jsem si, jak moc mi chyběla jejich nevinnost, naivita, hravost, přízvuk, ten specifický jednoduchý humor postavený na hašteření a malých nedorozuměních. To vše tu najdete. Jak píše Pethushka, hodně dělá "jiskření" mezi ústřední dvojicí. A pak "střih" a najednou se vše překlopí do vážné roviny. Další milá romantická komedie od Korejců, kterou si časem rád pustím znovu. # příběh 7 | hudba 6 | humor 6 | akce 2 | napětí 1 | putil bych si znovu 7 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Už je tomu nějaký pátek, co jsem tuhle korejskou sladkost ochutnal. V chuťových pohárcích mi však nezbyl ani náznak nějakého výraznějšího odstínu, který bych si zapamatoval. I přes úsměvnou snahu jemně ironizovat jihokorejský "šugrvúd" se Petty Romance řadí jen k pásovým produktům své provenience. Lehká a jen místy úsměvná romanťárna bez větších emočních podpásovek, škoda, ty bych ocenil víc, sice vcelku příjemně uteče, ale vlastně není moc o co stát. Snad jen ty krátké komiksové vsuvky měly drajv. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Zatracené ženské časopisy." Zbytečně zdlouhavá, ale jinak příjemná a místy až zábavná romantika. Přežil jsem fakt, že se to točí kolem komiksových tvůrců, což přineslo několik nezáživných a nudných komiksových scén. Přežil jsem hlavní hrdinku, u které jsem se celý film divil, že ji hlavní hrdina neumlátil popelníkem (ale mám rád postavy, které jsou ve své nesympatičnosti zahrány skvěle, a to Kang-hee Choi zvládla). ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Mezi jihokorejskými romanťáky je to sice slabší kus, ale v poměření s hollywoodem je to stále velice osvěžující. ()

Little bear 

všechny recenze uživatele

I když mi Kang-hee Choi moc nesedla, tak jsem se skvěle bavila. Skvělé animace a chvíle, kdy se Kang-hee Choi zasnila a Seon-gyun Lee se jí do toho začal strašně smát, neměly chybu. Super :-) ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato je to průměrný romantický film. Mě osobně ale ty jejich věčné hádky a rozpory hodně oslovily a to mi umožnilo se vcítit do situace, kdy se k sobě dva lidé absolutně nehodí, lezou si na nervy, provokují se a trápí, přesto ale v sobě najdou zalíbení a přes všechny rozdíly se zamilují. Jak typické. Jak reálné. 60% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Roztomilá bláznivka s kámasútrou v hlavě, konečně našla někoho, kdo zrealizoval její "sexuální zkušenosti" , představy a touhy. ..."A ten mi ještě bude tvrdit, že po mě nejede?! " :-) ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojice sympatická, i když střelená spisovatelka byla někdy dost otravná. Ale to jejich poštuchování bylo celkem vtipné a sladké to bylo tak akorát. ()

Bansheee 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá romantická komedie se slušným námětem. Opravdu se u ní člověk zasměje a speciálně v částech, kdy hlavní hrdinka velmi důsledně dbá na rady z ženských časopisů. Postelová scéna se pro mě stane kultovní. Bohužel, po velmi vtipném a energickém startu to trochu upadá a konec už je samozřejmě absolutně předvidatelný. Další mínusem byla pro mě občasná šílená uřvanosti hlavní hrdinky. AIe i přes klasické romantické klišé na konci hodnotím film kladně, je to prostě pohodové a zábavné. ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Problém je ten, že už jsem to jednou viděl a úplně na to zapomněl a když jsem si to pustil znovu, tak mi to připadalo povědomé. Taky, že ano, po pár minutách mi byla paměť osvěžena. Alespoň dobrý snímek by z vaší paměti neměl tak rychle a zcela vyprchat. ()

studentice 

všechny recenze uživatele

Po několika pokusech musím přiznat, že asi asijské filmy nejsou pro mě. Bylo to fajn, ale vadily mi ty přehnané reakce, křik a afekt. Ale byly tam i super momenty:) ()

Reklama

Reklama