Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (235)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Veterán je jasným důkazem toho, že pokud nechcete začínat život až po šedesátce, tak je lepší si s lákavou přihláškou do US Army vytřít jistou část těla obvykle umístěnou mezi zády a stehny. Frank Vega však v mládí cítil nutnost zachraňovat neexistující americkou demokracii v hlubinách vietnamské džungle a tak si alespoň zpříjemnil důchod internetovou slávou při mlácení tupých hlav. Mne tedy tento prťavý leč dostatečně rozzuřený hispánec hodně bavil, i když jeho rozvážné stíhání vraha klasickou emhádou považuji za celkem slušný úlet. A vysvětlí mu už konečně někdo, co je to ta fleška? ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak nakopávač zadku v podobě Dannyho Treja mě velmi potěšil.Filmy s Trejem nějak zvlášť nevyhledávám,protože mi odrazuje už jen jeho pomalu sto filmu každý rok hlavně tedy posledních pár roku a navíc jeho největší hity poslední dobou jako například macheta se mi opravdu nezamlouvala,ale tento snímek dávali na primě a jako páteční program jsem to přijal a čekal co z toho vyleze.Musím říct,že tyhle příběhy jedinců ,kterých si nikdo moc nevšimne a pak vše vezmou do svých rukou páč už se na to nemužou koukat se mi zamlouvají už snad od chvíle co jsem viděl přání smrti s Charlesem Bronsonem.A pokud někdo stejně jako já má rád tuhle pointu a přímou akci tak bude spokojen.Trejo i v 70 letec to umí nandat všem co ho naserou a u kterých cítí,že nejednají zrovna jak by měli.Takže celkově za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Spíš než jako akční drama to na mě působilo jako dokonalá akční komedie. A ať už to tak autoři zamýšleli nebo ne, bavil jsem se více než dobře. Inu Danny Trejo jako obstarožní, kulhající, pupkatý páprda s vizáží mladého Fidela Castra, co zcela v duchu vládní protikorupční politiky "padni komu padni" mlátí jak skinheady, tak i gangsta černoušky, je prostě k sežrání :o) P.S.: A chci retro dvojku, kde bude vybotoxovaný Bad Trejo natrhávat ass Vietkongu! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Filmek o tom, jak bývalý veterán vietnamské války Frank (Trejo) hledá vrahy svého nejlepšího kamaráda, aby se jim pomstil. Frank se stane ve městě slavným, když se na YouTube dostane video, jak zmlátil dva výtržníky a teď je oblíbený po celém městě. Cestou za pomstou občas někoho zmlátí, strčí nějakou tu ruku do drtiče odpadků a neváhá se ani hnát za hlavním padouchem v autobusu. Filmek se táhne spíš pomalejším tempem, které občas zrychlý, aby se pochvíli zas zvolnilo. Frank se při své křižácké výpravě neváhá používat i různé hlášky. Celkově film připomíná některé "béčkové" klasiky ze 70. a 80. let. Mě se filmek líbil, protože mám tyto filmy rád. Za mě 70% :) ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Pan Trejo je jednoznačně nejzářivější hvězdou Mezinárodní herecké asociace hispánských muklů, přesto zůstal skromný a zachoval si svou bodrou, věčně rozesmátou a přívětivou tvář mexického bezdomovce, kterou tolik miluji. A přestože si ji nechal zcela netypicky zarůst plnovousem, nad kterým by i Leoš Suchařípa závistí zapomněl prskat a ráčkovat, dokáže na svém těžce zkoušeném potapetovaném hřbetě unést i takový biják s potenciálem na zapomenutelně prostoduchou kokotinu a povznést ji na milý a zábavný pomsta – film. Je naprosto k neuvěření a téměř až v prdeli, že vidět to těsně před pubertou, rozhodně bych už nechtěl být Sandokan, Curro Jimenez ani Sagvan Tofi, ale jen a pouze Frank Vega. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Frank (Danny Trejo) si bere autobus na pronásledování padoucha a po několika okamžicích docela těžce havaruje – levá strana autobusu je zbořena, chybí světlo atd. V následujících záběrech je autobus opět v pořádku. (pjotri)
  • Ve scéně, kde Vega (Danny Trejo) na basketbalovém hřišti hází na koš, koš ve skutečnosti netrefil, přestože tak scéna působí. (J*A*M*A*L)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama