Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (235)

otík 

všechny recenze uživatele

Nenápadný béčkový akčňák, který staví na charizmatu Dannyho Treja a na scénáři, podle kterého mají všichni rádi dědulu, který nerad mlátí lidí. Je třeba se odprostit od mírné stupidnosti scénáře a užít si poměrně zdařilý a, nutno dodat, poctivě natočený akčňáček. Přesto ale jsem čekal, že Trejo bude za většího drsňáka. Vlastně jedinou pořádnou drsnou věc udělal, když strčil borcovi ruku do drtiče odpadků, jinak se jen mlátí rukama či případně s tím, co je po ruce. Jsem zvědav na dvojku, tohle potěšilo, ale rozhodně nenadchlo. Hudba: Todd Haberman PS: že si Badass nabouchne takovou kočku, to jsem vskutku nečekal :-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo poprvé (u mě - Machete jsem neviděl) v hlavní roli a člověk by čekal, že se ho Bad Ass bude snažit prodat přes zjizvenou tvář, ta však překvapivě zůstane po celou dobu zarostlá a Danny si tak musel vystačit se svými hereckými schopnostmi (charisma tam zůstalo i tak). Evidentně béčkový scénář si místy možná hraje trochu na víc, než na co producenti při schvalování rozpočtu byli schopní vynaložit peníze a je to hodně vidět, ale celkový obraz působí průměrně (čti lepší béčko) a krom přepáleného závěru a několika znásilněných hlášek nemám důvod zbytečně stahovat hodnocení dolů. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek sialenym trailerom a infantilnej premise sa film berie prekvapivo vazne. V dialogovych scenach posobi seriozne a to co predvadza Trejo sa da bez nadsadenia nazvat solidny herecky vykon. Lenze akonahle je pribeh preruseny akciou tak prepne do absurdneho ciernohumorneho brutalneho módu, ktory nepasuje k serioznemu pojatiu postav. Pouzitie zaberov autobusovej nahanacky z Red Heat pokladam za uplne zbytocne. Takze nakoniec som sa po cely cas nevedel naladit ani na jeden pouzity styl. Napriklad v Machete, kde tiez hra Trejo, to dokazali vybalancovat ovela lepsie. 4/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Braková záležitost, která se po vzoru jiných žánrových kousků (převážně projekt Grindhouse) snaží bavit tím, jak je hloupá. V hlavní roli Danny Trejo, který jako důchodce s ledvinkou není tak cool, jak měl původně být a jediné na co se celý film zmůže je pár laciných bitek, kdy neporazitelný Danny pobije všechno co se mu dostane do ruky. Jako bonus recyklace kultovní akční scény z "Rudého horka" (ano vykradená autobusová honička, která je vidět v traileru tu opravdu je a dává ještě menší smysl, než by se dalo tušit). Z hloupé zábavy zbyl jen hloupý a nudný film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Blúdenie dôchodcu Danny Treja po uliciach mesta, robenie vyhliadkových výletov autobusom a mlátenie grázlov neponúklo nič zaujímavé. Teda niežeby to nebolo chválihodné, zastať sa babičky, starčeka alebo jednoducho slabšieho je dobré. Ale od Treja som chcel viac. Jediné čo stojí za zmienku je samotné mlátenie chuligánov, to bolo vždy dobre zahrané, aj ten tanček okolo toho tesne predtým. Možno by pomohlo pridať viac humoru a vtipných hlášok, a vôbec celému filmu dať komediálny podtón. Ten dramaticko-melancholický nádych tomuto snímku vôbec nepristal. Koniec už bol trocha lepší, ale tiež to nebola žiadna sláva. 45/100 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Herci Danny Trejo (Frank Vega), Ron Perlman (Williams) a Winter Ave Zoli (Tatiana) se setkali už při natáčení seriálu Zákon Gangu (od r. 2008). (Chibs)
  • Frank (Danny Trejo) jde po ulici a v náručí nese nákup ve velkém papírovém pytli. Vedle něj zastaví policajt a Fank nasedá. V autě se s poldou pohádá, vystupuje, ovšem po nákupu ani stopy. (pjotri)
  • Ve scéně, kde Vega (Danny Trejo) na basketbalovém hřišti hází na koš, koš ve skutečnosti netrefil, přestože tak scéna působí. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama