Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (447)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film tak obsažný, až sa vám z toho všetkého svinstva ( a to nemyslím to, čo dnes Mc ponúka ) zdvihne žalúdok. Keaton ako presvedčivý hajzel, ktorý sa neštíti ničoho, aby obzvláštnil svoje skryté komplexy. Čo je ale horšie, ľudia ako bol Kroc nám vládnu. A vládne aj tento svižný snímok, ktorý svojím podaním rozhodne nenudí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hancock je nějakej novej odborník na selfpromo či co? Zakladatel sice neni podobně odpudivá korporátní propaganda jako Zachraňte pana Bankse, ale že by se zase tak vzdálil... taky ne. Sice rafinovaně vkládá konflikt, aby to nepůsobilo jako pouhá reklama, ale značku McDonalds jako takovou to beztak vynáší do nebes. Myslím, že scénář je o kus lepší než mělká režie, škoda, že to nevzali ti Coeni. Jenže takhle se nenechám opít, když se podávají jen soft drinky. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|83%| Sakra, tohle mi ale pěkně sedlo. A to jsem od toho neočekával nic, resp.NUDU. Opak se stal pravdou hurá. Jak už tu píšou ostatní, víceméně to slouží jako takový rádoby dokument. A to sakra velmi zajímavý. Podrobně se popisuje, jak vznikl mekáč , první dojmy zákazníků, papírové kelímky atd. Veškeré tyto detaily mi přišly zajímavé. A co je na filmu ještě lepší? Jednoznačně Michael Keaton! Moc filmů s Keatonem jsem neviděl. Jeho filmy o Batmanovi se mi moc nelíbili a ani jeho současné filmy. Mnoho lidí je s Keatona nadšených. Třeba ani v novém Spidermanovi mi jeho záporná role moc nesedla. Ale zde přímo exceloval a vykrádal si film sám pro sebe. Nějaká ta scéna navíc, něco více zapamatovatelného a dal bych plný počet. Toto slouží spíš k jednorázovému shlédnutí, ale mě to hodně bavilo, takže se k tomu ještě vrátím víckrát. To se musí vidět, pokud vám Keatonova role sedne, budete nadšení jako já! ()

classic 

všechny recenze uživatele

V mnohých ohľadoch sa jedná o veľmi poučný a inšpiratívny, biografický film, na motívy skutočných udalostí o človekovi Rayovi Krocovi, muž s veľkým podnikateľským duchom - potenciálom, ktorý dokázal využiť, a to vďaka lenivosti, pasivite druhých, pôvodných zakladateľov, dnes celosvetovej značky : McDonald’s, čo je vlastne taký slang FASTFOOD - rýchle občerstvenie. Ako vravím, pôvodne si otvorili podnik s týmito hamburgermi bratia Richard a Maurice McDonaldovci. Ray Kroc bol pomerne neúspešný podnikateľ, ktorý predával mixéry. Jedného dňa práve zakotvil k týmto bratom, kde sa už videl, ako rozširuje čoskoro tento fenomén, po celých spojených štátoch. Ten krásny nápis, podľa ich priezviska, ho strašne NADCHOL. Votrel sa im do života, a to len preto, aby sondoval priebeh vývoja a chod reštaurácie, ako funguje. Z toho načerpal veľa informácii, Oni dvaja blbci boli naivní idioti, ktorí sa správali, ako otvorená kniha, a On - Ray, toho pekne využil. Dalo by sa povedať, že boli poriadne dôverčiví, čo sa im, bohužiaľ nevyplatilo. O filiálkach nechceli sprvoti ani počuť, Ray ich následne presvedčil, po čase načisto prevzal celú štafetu, zbohatol na pozemkoch, mal k dispozícii radcov, a samotní bratia si vyšli na psí tridsiatok. Mali nápad, ktorý nedokázali využiť, a to bola ich veľká SMOLA, a práve energetický, dynamický, vtieravý Ray Kroc, toho maximálne využil. Kvalitne spracované životopisné RETRO, s čoraz lepším a populárnejším Michaelom Keatonom, ktorý je náramne spoľahlivý v úlohe financ majstra Kroca, výborný herecký výkon, nechýba mu odhodlanosť a odvaha. Konečne som si pozrel, jeden z tých lepších filmov, v úvode roku 2017, kde až tretí film za sebou v kinosále, stál za to ! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Som fanúšikom rokov 50tych 20.storočia a túto snímku som doslova zožral a pochutil si. Rovnako ako ľudia vo filme burgre z McDonaldu. Pre mňa bolo toto zistenie ohľadom firmy McDonald novinkou. Snímka nám ponúka hlbšie zamyslenie, dramatické zvraty, zostáva ale pri zemi, aj keď by tu bolo veľa podnetov na vyprovokovanie diváka k nejakým úvahám: kvalita jedla verzus ušetrenie výdavkov, chamtivosť verzus odrezanie zakladateľov od nápadu a ďalšie. Ray Kroc je bezpochyby veľmi zaujímavá postava, ktorá prechádza aj vývojom, od slušného chlapa k úspešnému podnikateľovi, ktorý ide cez mŕtvoly. Je neuveriteľné ako sa táto hlavná postava počas filmu zmenila z milovanej na nenávidenú. Už od začiatku cítime, že je ochotný sa presadiť za každú cenu. A pretože jeho moc nadobudne monštruózne rozmery, rovnako tak aj jeho správanie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Když si Ray Kroc (Michael Keaton) při první návštěvě San Bernardina sedá na lavičku, tak si vedle sebe po pravé ruce položí pití, které ale při následném rychlém prostřihu zmizí a pak se znovu objeví. (DexMASTER094)
  • Při scéně, kdy Ray Kroc (Michael Keaton) u večeře oznámí své manželce (Laura Dern), že se chce rozvést, si můžeme všimnout tří talířů pověšených na zdi pod sebou, kdy v prvním záběru visí bílý talíř dole a po zbytek scény je nahoře. (Pan.Jitrocel)
  • Rodiče Raye Kroce pocházeli z vesnice Stupno u Plzně, kde mu i místní nedávno odhalili pamětní desku na zdravotním středisku. V obci je jméno Kroc velmi časté. (JerryPilsen)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama