Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (447)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film o vzniku mohutné frančízy McDonalds. Michael Keaton je ve své roli výborný, občas vtipný a hodně mě bavilo sledovat jak se celý příběh nakonec vyvine. Tak trochu Social Network, kde Facebook vystřídal McDonalds. Zajímavé, poučné, zábavné a místy napínavé. V žánru Životopisných Dramat rozhodně solidní. 8/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dnešní den s McDonaldem (přijel k nám propagační McAutobus se sutečným masem do burgrů) zakončen historkou o tom jak to všechno začalo. Keaton výborný, ale John Lee Hancock filmařsky nijak nepřekvapí. Hlavním problémem je obyčejnost celého příběhu. Kdyby nešlo o tak slavnou značku, film by pravděpodobně nevznikl. Chybí kontroverze, chybí překvapení, přesto všechno solidní podívaná. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Každý velký fenomén nějak musel začít. A fenomén McD je neuvěřitelně zajímavý. Tenhle film mi strašně moc připomněl Fincherův Social Network o Facebooku a Zuckerbergovi, je to v mnoha věcech hodně podobné. Jen možná tady jsou ti původní poctiví a pracovití bratři ještě o kus sympatičtější, zvlášť ve srovnání s chamtivým Krocem. Bez kterého by ale McDonalds byla fakt jen jedna restaurace v San Bernardinu v Californii… Kdybych měl hodnotit jenom Michela Keatona. dal bych hvězdiček sedm, protože kdokoli se pohyboval v byznysu, musel se s tímhle typem lidí potkat. A Keaton to trefil skvěle. Nicméně film jako celek možná kvůli věcné přesnosti trochu postrádá něco, co by mně víc vtáhlo. Osobitější příběh? Někoho, s kým bych se silněji ztotožnil? Asi. Ale film je to skvělý. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto snímku som si uvedomil, že veľký biznis asi vážne nie je pre každého. Je len pre takých ako bol Ray Kroc - bezchrbtových, bezemočných a cynických ľudí bez ľudského prístupu k druhým. Len ísť si tvrdo za svojim a neobzerať sa na strany. Presne niečo ako povedal Roy vo filme: Keby sa môj konkurent topil, ešte by som mu strčil do krku hadicu a dolial mu tam vodu.... Nuž, takým ľuďom patrí svet, bohužiaľ. Kto to nepochopí, skončí ako tí dvaja nešťastní bratia McDonaldovci, ktorí to všetko vymysleli. Čo sa týka snímku, chcelo to síce trochu kvalitnejšiu réžiu, ale s príbehom samotným som veľmi spokojný. 70/100 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

McDonald´s se stal synonymem pro revoluci v oblasti rychlého občerstvení a jeho začátkům nechybí snad nic. Několikanásobné selhání zakladatelů, precizní pracovní systém, chytrý podnikatelský plán, agresivní převzetí moci i splnění amerického snu. Proto úplně nepotěší, že film působí fádně. Měla to být velkolepá jízda. Bohužel Hancock není Scorsese a Kroce měl hrát někdo, kdo na 52 let alespoň vypadá. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • McDonald's bolo vytvorené v roku 1955 nie 1954. (Mesiacik_)
  • Podnikatel Ray Kroc (1902-1984) měl české kořeny. Jeho rodiče emigrovali do USA z Plzeňska. V roce 1955 otevřel Kroc svoji první fast-food restauraci v Chicagu. V roce 1961 od bratrů McDonaldových firmu odkoupil za 2,7 milionu dolarů. Časopis TIME ho zařadil mezi 100 nejdůležitějších osobností 20. století. (Yardak)
  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v amerických štátoch Georgia a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama