Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (444)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Varování: Tento komentář může obsahovat spoilery. Výborný snímek o založení a rozšíření McDonaldu. Příběh je velmi poutavý a snad každý z nás se rád dozví, jak vůbec McDonald's vznikl, a to i já, který se tam moc nestravuje. Je fakt, že nebýt Kroce, tak by se možná McDonald's nikdy nerozšířil. Na druhou stranu musím říci, že Kroc byl hrozná svině. Já jsem jednoznačně na straně majitelů a myslím si, že to byla velká chyba zapojit do podnikání i Kroce. Původní majitelé vyráběli kvalitní burgry a nápoje, kdežto Kroc už pak nápoje jenom z prášku. A že bratři McDonaldové přistoupili na ústní dohodu, že budou dostávat doživotně 1% ze zisku je naprostý fail, nechápu jak to mohli odsouhlasit. Vždy všechno musí být písemně, navíc když věděli, jaká svině Kroc je... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Abychom si rozuměli - o Mekáč se zajímám asi jako Krteček o sluneční brejle, protože moje představa o jídle se od ohřátýho kusu krávy v ubrousku trochu liší. Takže až díky tomuhle filmu jsem se seznámil s historií amerického pohostinství, a to právě kdo ví, jestli to bylo podáno reálně se vším všudy. Buď jak buď, lidi jako Kroc by mixéry neměli prodávat, měli by se v nich rovnou mixovat, bratry Mekáčovi je mně pak upřímně líto, protože narazili na člena Síně slávy hajzlů všeho druhu. Dost možná by měl povýšit na předsedu. Důležitý je opakovat pořád dokola slovo rodina, to jde pak všechno. Že, Andreji? ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dnešní den s McDonaldem (přijel k nám propagační McAutobus se sutečným masem do burgrů) zakončen historkou o tom jak to všechno začalo. Keaton výborný, ale John Lee Hancock filmařsky nijak nepřekvapí. Hlavním problémem je obyčejnost celého příběhu. Kdyby nešlo o tak slavnou značku, film by pravděpodobně nevznikl. Chybí kontroverze, chybí překvapení, přesto všechno solidní podívaná. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký konzument McDonaldu jsem si tuhle projekci nemohl nechat ujít (trošku vtipkuji, nejsem žádná chodící koule). Příběh vypráví o obchodníkovi, který prodává mixéry a shodou okolností se stane jeden z největších businessmanů minulého století. Celé je to odvyprávěno velmi solidně, dobová atmosféra dýchá na každém kroku a Keaton hraje svojí roli snad lépe, než originál. V celém příběhu jsem měl jeden problém a to se samotným hrdinou, který se v očích jeví jako docela nemorální člověk, jdoucí tvrdě za svým cílem a který se moc neohlíží kolem sebe. Celkové svého úspěch nedosahuje ani tak svojí pílí, ale spíše mu život přihrává do cesty správné lidi nebo na nich parazituje. Proto ve filmu není moc momentů, proč hrdinovi fandit v budování podnikání, ale naopak soucítí s lidmi kolem. Film od začátku do konce jede ve vlažném tempu, bez žádných zvratů nebo něčeho, co by vyvolalo nějaké emoce nebo rvalo koule. Prostě dobře odvyprávěný příběh, nic víc, nic míň.......6/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To si takhle sníte svůj americký sen, když vám do něj někdo vleze a začne ho snít za vás. Vy se probudíte zpocený, sice se šekem v ruce, ale bez jména a iluze, že podání rukou má nějakou relevanci.. Úsměv obchodního cestujícího žlucený úlisností, vlastnosti parazita kompenzující neumění tvořit, vytrvalost opentlená jen nezbytným množstvím skrupulí a morální deformace pod tíží vlastních ambic. Z Keatona jakožto Freddyho Kruegera amerického pohostinství jsem byl patřičně zhnusen a to je pro něj ta nejlepší vizitka. Na konci je poznámka, že produkty Krocova konceptu denně nakrmí 1 % světové populace. Fajn, ale chybělo tam, že stojí i za 17 % procenty všech jejich tukových buněk.. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Společnost Prince Castle, pro kterou Ray Kroc (Michael Keaton) pracoval jako obchodník před vstoupením do McDonald's, stále existuje a zásobuje McDonald's velkou částí svých výrobků, které slouží jako vybavení restaurací. (freelex)
  • Když si Ray Kroc (Michael Keaton) při první návštěvě San Bernardina sedá na lavičku, tak si vedle sebe po pravé ruce položí pití, které ale při následném rychlém prostřihu zmizí a pak se znovu objeví. (DexMASTER094)
  • Při scéně, kdy Ray Kroc (Michael Keaton) u večeře oznámí své manželce (Laura Dern), že se chce rozvést, si můžeme všimnout tří talířů pověšených na zdi pod sebou, kdy v prvním záběru visí bílý talíř dole a po zbytek scény je nahoře. (Pan.Jitrocel)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama