Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Magazín internetového portálu Moviezone je vysílán jako občasník. Jsou v něm představovány novinky, zajímavosti a postřehy z filmového světa. (Lobotomas)

Recenze (133)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

MovieZone Live! je pořad, ve kterém několik celoživotních filmových nadšenců hodnotí formou pokecu filmy, které právě vstupují na tuzemský trh ať už formou kinodistribuce či VOD služeb. Veškeré jejich filmové znalosti však v posledních dílech naprosto degraduje vulgární forma, kterou prezentují své tvrzení a výstupy. Ony vulgarismy jsou rušivým a devastujícím elementem jinak pohodového pokecu. Samotní představitelé nejdou daleko pro sra­*ku, pí*ovinu, *uráka, m*dku, ho*no, šou*tání, a to zejména v momentech, kdy divák očekává kritické zhodnocení probíraného snímku. Místo použití základních technik účinné argumentace, která by byla pro moderní cinefily příhodná, dostáváme hodnocení ve stylu „je to pí*ovina, tečka“. Vyjma výše zmíněného je tu další zádrhel při přijímání názorů hodnotitelů. V momentě, kdy svůj názor sdílí mladší přizvaný kolega, a jeho názor není v souladu s názorem jednoho z filmově znalejších pardálů, převážně Petra Cífky, coby moderátora diskuze, je arogantním způsobem setřen. To nepůsobí u subjektivního umění, kterým film bezesporu je, příhodně. Vnímání snímků je záležitostí velmi individuální, jelikož každého z nás ovlivňují jiné faktory, člověk má různé znalosti a zkušenosti, v tom tkví krása a kouzlo konfliktu při hodnocení. V momentě kdy diskuze končí názorovou „výhrou“ zkušenějšího, a to jen na základě toho, že je dotyčný „služebně starší“, divák začne o smyslu účasti mladších kolegů pochybovat. Naštěstí tu je alternativní Geekec, který navazuje svou zábavností a nevulgární formou na MovieZone Live! ze své zlaté éry okolo roko 2013. MovieZone Live! v roce 2021 tak mohu doporučit zejména fanouškům Městečka South Park a těm, kterým nevadí relativně velká porce vulgarismů v průběhu pokecu. Za mě to sráží pořad o několik pater dolů, dvě hvězdičky. 😕 (22.04.2021)…po zhlédnutí 163. epizody ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

v současnosti nejlepší pořad o filmu a naštěstí není na rozdíl od pokusů z televize jen reklamou českých filmů, ovšem pořád to rozhodně není nejlepší, například rozhlasové Odvážné palce nezměrně vládnou mocnou silou, ale změnit k lepšímu by stačilo málo. A udělejte jednou nějaký speciál. PS: Kurva chlapi, když už máte na stránkách dost drze napsáno "Největší filmový magazín" tak by bylo záhodno recenzovat většinu filmů, které jdou do kina a ne jen pár největších spektáků a filmů od Magnuska a Trošky. ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele

Velmi mile bezprostřední filmový čtrnáctideník, který se v minulých měsících rychle probojoval do mé youtuberské topky. Kvarteto klasiků známých i z toho webu se skvěle doplňuje a jakmile jeden z nich chybí, už to není ono - což kupodivu platí i o Civalovi, jehož neustále rejpání a sekýrování ostatních mě často sralo, ale když onehdá chyběl, rázem byl na place celkem bordel :) Odladil bych jen pár maličkostí, hlavně nečistý zvuk umocněný tím, že si pánové často otravně skáčou do řeči (leckdy úplně zbytečně a klidně i tři najednou), a kromě toho děsně drmolí a šumlujou názvy filmů a jména herců, tím spíš, jsou-li v angličtině. Je fakt opruz si to šestkrát vracet, aby člověk konečně porozuměl, že ten slavnej film, který údajně přivodil noční můry celé generaci dětí, se jmenuje PEANUT BUTTER SOLUTION (ano, mířím na Mr. Hlada, který je mi jinak co do názorů a postojů asi nejbližší :). IMF se nutně potřebuje naučit stručnosti a Rimsy odnaučit ty svoje věčné propagace zbytečných artových filmů, i tak ale dávám čtyři z pěti a 80 % - což je mimochodem stejné hodnocení, jako ode mě nedávno dostali (příznačně) třeba loňští Ritchieho GENTLEMANI ;) ()

Mindf_ck 

všechny recenze uživatele

Chlapský pokec o filmech se vším dobrým i špatným. Někdy hodně vtipné, někdy otravné jako sviňe. Oceňuji široký průřez názory na filmy (pokud Cival všem neřekne, že jsou čuráci a ať jdou do piči) a tím na co čumí Rimsy, zároveň i věková rozmanitost potěší i když to občas bolí, ty vole. Na druhou stranu je fakt, že neustále omývání Logana, trajektů a mývalů (? nebo čeho) už lehce nudí, ale asi to je něco jako tratemark MovieZone. A pokud dojdou vtipy, tak vždycky může Cival říct, že Rimsy vylizuje řitní žlázy drobným živočichům. Pokud mají halo, halo to znamená, že to jsou youtubeři, že jo? ()

Sonnery odpad!

všechny recenze uživatele

WTF!!! To si děláš prdel. Nejen, že místní Movizone nepíchači s emo přehazovačkou nám serou do hlav, jak máme film chápat, ale dokonce si sami vytvoří "publicistický pořad"! Což samo o sobě není v největší mrdě, kdyby si ho sami sobě neohodnotili minimálně čtyřmi hvězdičkami (jakože jeden druhému honí podprůměrný vzrůst)... Doprdele to už je fakt moc! P.S: Kucí, neuškodilo by, kdybyste místo filmové teorie pochopili základy filmové praxe, páč ten váš zvuk je na nižší úrovni, než Rathova důstojnost. Takže klidně pište recenze a pak tímhle dílem zase dokažte, že jste jen obyčejný zamindrákovaný kokoti bez špetky péra... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • RIMSY byl ze studia vyhozen 3x. Jednou CIVALem a 2x Grygarem. (ČSFD)

Reklama

Reklama