Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl vymyšlenej komentář o tisíci a jednom slovu, ale celej jsem ho zapomněl, tedy vyštěknu alespoň tento dojem: Za posledních pět let nejdůležitější americkej film, kterej říká, jak jsou dnešní generace v prdeli, jak se lidi nechají pohodlně zmanipulovat, jak jednoduchý je skočit jim na špek, jak snadno je online člověk napadnutelnej a že celej život se ubírá podle toho, zda jste odpojeni od toho života virtuálního nebo reálnýho. To všechno skvěle napsaný, zahraný (proč kurva do teď Bateman hrál v takovejch prkotinách?), zrežírovaný a emocionálně tak plný, že ani nemusí hrát geniální hudba Maxe Richtera, abyste jste si uvědomili jak vážnej film to je! Když bych k tomu pak měl připočítat fenomenální finále a Sigur Rós, je to poctivá šestihvězda... jenom škoda, že tu neni. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Není moc dobrých filmů, které by se obšírněji zabývali tím, jak nám internet může zkomplikovat život (nejen ulehčit). Na tohle by se měl podívat každej idiot, co nedokáže oči odlepit od svého smartphonu. Ano, někdy je film trochu naivní, ale jako celek působí promyšleně a jako dílko, které ví, co chce říct. Oceňuju, že Disconnect nekončí laciným happy endem. Nejlepší příběh: Novinářka vs porno průmysl. Nejslabší příběh: Facebooková šikana. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Silný... a to kurva hodně. Takový nefalšovaný, reálný a nevnucovaný emoce už jsem ve filmu opravdu dlouho nezažil. Pod představou, že bych já nebo některý z lidí, které mám rád, mohl být některou z hlavních postav, mi běhal mráz po zádech. Na konci už jsem byl opravdu emočně vyřízenej. Dokonalá ukázka toho, jak jediná malá (nevinná) věc na Infernetu dokáže rozpoutat věc, která mění lidské životy (soukromí v prdeli, peníze v prdeli a lidská morálka v ještě větší). Člověk má chuť po takovémhle filmu vzít drát od Infernetu (pokud nemá bezdrátový) a překousat ho jako krokodýl. Naneštěstí svět už je tak v prdeli, že by si hned další den šel koupit novej aby mu náhodou něco neuniklo na Fejsbuku, Twajtru, í-mejlu a koneckonců i tady na CSFD. Infernet je jako čokoláda. Čím víc jí sníte, tím víc je Vám z ní zle, ale nemůžete přestat jíst.... protože je tak zkurveně dobrá že na ní vzniká závislost! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Není to jen o tom, komu důvěřovat na internetu, ale o důvěře a zklamání důvěry obecně. Přiznám se, že ze začátku mě to hodně vzalo a byl jsem před obrazovkou jak přimrazenej, a měl u mě zaděláno na plný počet. Ke konci síla lehce vyprchávala, ale celkově moc poutavý příběh, který přichází s originálním tématem. Navíc nutí k zamyšlení. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 9 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 3 | pustil bych si znovu 8 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok vyobrazuje niekoľko nezávisle na seba prepojených príbehov ľudí, ktorým sociálne siete či zverejňovanie osobných údajov na rôznych stránkach navždy zmenilo osudy. Film znázorňuje následky nepremyslených, neuvážených konaní „neomylného“ jedinca – človeka. Tento film by sa mal povinne premietať vo všetkých TV aby „zaslepení“ rodičia videli, akým štýlom sa bavia ich „bezchybné, nevinné“ ratolesti. Takto môže dopadnúť dospelý „prihlúpli“ jedinec, ktorý sa bez váhania zveruje „blízkej“ osobe za 15 palcovým monitorom. Ľudia akosi zabudli na podstatu využitia internetu, ktorý nám mal uľahčiť životy. No sme to práve MY, ktorí sme sa stali jeho otrokom. P.S. - V živote nepochopím ľudí, ktorí na internete zverejňujú zábery svojich malých detí, či vycapené fotky mladých tehotných žien s bruškom. Čo to snáď nikto nevidí, ako sú podaktorí ľudia ( už aj deti! ) nervózni z toho ako nedali behom pol hodinky aspoň raz „Like“ či „comment“ k nejakému stupídnemu videu či primitívnej fotke? Želám si čoskorú kybernetickú smrť „FB“. BUT - THIS NEVER HAPPEND. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama