Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tři zajímavě a silně podané příběhy související více či méně se zneužíváním moderních vymožeností 21. století. Film má určitě svou hloubku a výpovědní hodnotu. Je i dobře natočený a podaný divákovi. V určitých chvílích, hlavně tedy ke konci, je to možná trochu přepálený, ale v celkovým pohledu film rozhodně stojí za to. Navíc všechny příběhy jsou si dle mého názoru rovnocenné, žádný není vyloženě slabý. 80% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Není to jen o tom, komu důvěřovat na internetu, ale o důvěře a zklamání důvěry obecně. Přiznám se, že ze začátku mě to hodně vzalo a byl jsem před obrazovkou jak přimrazenej, a měl u mě zaděláno na plný počet. Ke konci síla lehce vyprchávala, ale celkově moc poutavý příběh, který přichází s originálním tématem. Navíc nutí k zamyšlení. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 9 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 3 | pustil bych si znovu 8 ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ten zásadní rozdíl mezi Disconnect a Men, Women & Children je pro mě zároveň zásadním problémem samotného Disconnect. Zatímco MWC zvládá základní princip filmu v tom, že se velice rychle ztotožníme s postavami, Disconnect se pokouší říct: "Pozor! Tohle se může stát i vám", čímž ale paradoxně dosahuje absolutní sterilnosti u všech hlavní postav. V návaznosti na to je pak absolutně nemožné zůstat zabaven a ponořen do příběhu, natož z něho být u vytržení a uznale tleskat, zatímco se postavy před vámi mlátí ve slowmotionu hokejkou. 5/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štvrtá hviezda, pretože ma ten film prekvapil. Celý čas mi niečo vadilo, hlavne asi tie blbé deti a že je nad slnko jasné, prečo kto z nich, robil čo, a aké to bude mať následky. Neskôr niektoré herecké výkony (Paula Patton a zas tie decká). A potom detaily, ako že človeku s hypotékou, zoberú všetky veci hneď po nezaplatení prvej splátky (a čo poistka?), alebo že opusteného chlapca na facebooku osloví neznáme dievča a on si ani neoverí, čo je zač; alebo že žena žijúca svoj život na internete nemá antivírák (!). Celý film navyše smeroval k jasnému a zreteľnému cieľu a celý film som tomu chcel dať tri hviezdy a potichu pritakávať slovu midcult, vyslovenému tu už viackrát (byť s ním, ani s aroganciou pravidiel jeho používania maximálne nesúhlasím). No a potom prišiel záver a spravil si to u mňa na plnej čiare. Nie preto, že stop motion, ani pre katarziu (o ktorej by sa tiež dalo polemizovať), ale že to dopadlo inak ako som čakal. Disconnect zdanlivo celý čas šlape cestou kritiky spoločnosti a nepriamo vyslovenej antinetovej agitácie, aby nakoniec skončil bez vyslovenia akéhokoľvek názoru. Disconnect nevraví, že internet je satan, ani že to čo sa vo filme stalo je všetko stopercentne zlé (tá dejovka s chlapcom a novinárkou; jej záver ma dostal asi najviac). Disconnect je iba príbeh o skupinke ľudí žijúcej v počítačovom veku, ktorá mala skrátka trochu väčšiu smolu. A väčšinou vlastnou vinou. PS: Pre ten záver mi paradoxne trochu uniká pointa, tej štvrtej hviezde teda hovorme guilty pleasure. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ztráta komunikace, virtuální sex, facebookové obnažování, falešné sebeprezentace - zkrátka, Internet je kurva, kdo se však ještě nezbavil přežitku jménem svědomí a zjistí, že nepůjde zaklapnout jako laptop, nastane ten správný čas odhrnout clonu monitorové mlhy, prozřít a vrátit se zpět, mezi živé... a je fajn, že tento varovný snímek počítá i s touto variantou, byť některé katastrofy už nelze zvrátit. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama