Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

emma53 

všechny recenze uživatele

Sice se na mě celou dobu tvářil The east béčkově a neuvěřitelně, ale z mého úhlu pohledu je na něj rozhodně o level lepší podívaná oproti předešlému Zalovu filmu. Když k tomu přihodím soundtrack, tak mi dnes vychází čtyřka a víc to nehodlám rozebírat. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem to správně pochopila, tak dle tohoto filmu je khůl jen takový jedinec, který své hipízácko grýnpísácké kolegy teroristy dokáže líbat na pupík, krmit je ve svěrací kazajce, vydrží jim omejvat nohy v rybníce a když se pak oholí a oblékne, je z něho nevyhnutelně atraktivní jedinec, který svojí atraktivitou ještě nevyhnutelněji opovrhuje. Pokud se pak budete snažit mezi tyto morálně nadřazené, moudré a nádherné lidi dostat, obarvěte se prosím na blond (neptejte se proč). Film, kde je všechno řečeno doslova, který je přehlcen trapnejma rituálama, a který vás ve finále paradoxně a nevyhnutelně donutí nesnášet všechny ekologicko-whatever teroristické skupiny, protože jsou to fakt nepochopitelně pošahaný dementi. Takže tak. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co tohle má být? Akční film natočený umělecky? Environmentální drama s přesahem? Nevím, čím vlastně chtěl tenhle snímek zaujmout, jen můžu říct, že se mu to v mém případě nepovedlo. Nepříjemné postavy, kterým se prostě nedá fandit, do toho ještě snaha říct světu, že lidé se chovají k přírodě ošklivě. Chovají, ale proč o tom musíme slyšet ve filmu, který by měl asi být v první řadě akční. Anebo se tak tedy jen tváří. Neskutečný paskvil, který, doufám, nebude masovou záležitostí, i když je vidět, že se jedná o další odpověď na to, jak točit film, které nebudou hollywoodské. Proč se tohle radši nenatočilo jako dokument? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Považuji za seriózní, aby existovala skupina dobrovolníků, která provede zúčtování s magnáty, kteří zbohatli výrobou nebezpečných léčiv, otravováním životního prostředí či jen prostou krádeží úspor drobných strařadatelů. Každý z nich by měl mít možnost okusit účinky své medicíny, vykoupat se v radioaktivní přehradě nebo si jen tak s bosým nohama zaškemrat u dveří Armády spásy. Je tedy pravdou, že toto zúčtování bych asi nenechával na bisexuálních hipících, ale svěřil bych je nějaké transparentní, čili lehce úplatné, společnosti, která by po navýšení základního kapitálu vše shledala v pořádku. Pak by mi patrně došlo, že občanská verze terorismu není asi tím nejhorším způsobem. Přiznám se, že mne tento snímek zaujal nejen námětem, ale hlavně tápáním Jane alias Sarah při hledání správného řešení situace. Vlastně jsem jsem přitom prolezl obrazovkou do filmu, byl jsem celou dobu s ní a kdyby ti roztančení teroristé méně běhali po lese a více nakládali zmetkům, tak by mne to bavilo ještě víc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Špionážní eko-thriller, který svou základní osou nijak nevybočuje ze zavedených zvyklostí. Zkrátka agentka, nasazená do ant-korporátní teroristické buňky začne až příliš podléhat své roli. Od jiných špionážních záležitostí se to vlastně liší jen prostředím. Nicméně právě proto působí The East poměrně neotřele a neměl jsem problém ani s pomalejším tempem a hereckými výkony, přičemž mě nepříliš známá Brit Marling mě mile překvapila. Co mě vadilo bylo závěrečné vyznění, ale to je u podobně laděných filmů asi povinné. 75% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama