Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem to správně pochopila, tak dle tohoto filmu je khůl jen takový jedinec, který své hipízácko grýnpísácké kolegy teroristy dokáže líbat na pupík, krmit je ve svěrací kazajce, vydrží jim omejvat nohy v rybníce a když se pak oholí a oblékne, je z něho nevyhnutelně atraktivní jedinec, který svojí atraktivitou ještě nevyhnutelněji opovrhuje. Pokud se pak budete snažit mezi tyto morálně nadřazené, moudré a nádherné lidi dostat, obarvěte se prosím na blond (neptejte se proč). Film, kde je všechno řečeno doslova, který je přehlcen trapnejma rituálama, a který vás ve finále paradoxně a nevyhnutelně donutí nesnášet všechny ekologicko-whatever teroristické skupiny, protože jsou to fakt nepochopitelně pošahaný dementi. Takže tak. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé téma o skupince anarchistů, natočené jako rutinní thriller o agentce, která se musí infiltrovat do uzavřené skupiny, kde později získá úctu i určité životní naplnění. Slušný a dobře zahraný snímek, který ničím nepřekvapí, ale rozhodně neurazí. Jen v hlavě nezůstane ani hodinu po shlédnutí a právě to je jeho hlavním problémem. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Alexander Skarsgard a Ellen Page - dva dôvody, prečo som na snímok takmer okamžite vrhol, dokonca aj bez prečítania obsahu a priebežného skúmania ala "či ten film vôbec za zhliadnutie stojí". A či stál? Stál. Teda film. Nič iného nestálo, to by počas 116tich minút muselo byť obnažené aj ženské telo a nielen Alexova holá prdel. No, ženy sa určite potešia, o to pokoj, ja im doprajem. Čo sa príbehu týka, o originalitu niet núdze. Síce story v štýle agentka infiltrujúca určitú skupinu porušujúcu zákony tu už bola mnohokrát. Ale ekoteroristi? Spoločné nažívanie s prírodou? Izolácia od spoločnosti? Priznám sa, že táto myšlienka grínpísákov berúcich spravodlivosť do vlastných rúk ma pomerne oslovila, i keď sa osobne medzi žiadych bojovníkom proti farmaceutickým firmám neradím, hlavným hrdinom som s radosťou držal všetky palce (a nielen preto, že slečna Pageová je rozkošná a pán Skarsgard veľký sympoš). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénář jede natolik přímočaře a neobjevně podle mustru podobných zápletek (agent v utajení infiltruje "zločineckou" skupinu, jenže postupně sám přijímá její naplňující světonázor a podléhá osobnosti (s)vůdce), až mě přepadal pocit, že jsem film už viděl (několikrát). Tady zastupuje onu organizaci ekoteroristická aktivistická buňka skvotujících hipísáků, kteří v souladu s přírodou bojují proti hamižným korporacím. Přestože naivně polopatická angažovanost nikam moc nevede a dramatický oblouk neuzavírá, myšlenkově není úplně prázdná a řemeslně odsýpá. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

K zamyšlení. Zahodil bych kariéru a byl ochotný překročit zákon, pokud bych zjistil, že svou prací napomáhám společnostem páchájícím nepravosti, nebo bych zavřel oči a držel krok? Nebo bych šel úplně jinou cestou? Celkem originální snímek, kromě trochy napětí a notné dávky lidského dilematu nenabízí nic zásadního, ani akčního, ani líbivého, ale mně se celkem líbil. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 7 | hudba 5 | humor 0 | akce 2 | napětí 3 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)
  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)

Reklama

Reklama