Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Dalsi zajimavy film s uzasnou Brit Marling. Zabyva se eko-terorismem a poklada celou radu zavaznych otazek. Film ma nektera slabsi ale i velmi silna mista. Jako celek me bavil. Stopaz utekla prekvapive rychle. Tema velmi sympaticke, provedeni bez zbytecneho citoveho vydirani na cca tri a pul hvezdy. Kolem Brit se pohybuje spousta hodne zajimavych lidi. Zal Batmanglij je rozhodne jednin z nich, coz naznacil uz predeslym snimkem. V budoucnu jej urcite budu bedlive sledovat. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Když jsem včera ráno posnídal makrobiotickou stravu z popelnice paní Vraždimůry Konzumové, vůbec mě nenapadlo, že o tom někdo dokáže natočit film, byl bych se učesal páteří z makrely... škoda přece každé energie, hlavně pozitivní. Pokud je navíc konečný výsledek tak nudný, zaslouží si zakompostovat mezi hovna bratrů a sester ve zbrani a dál se o něm nešířit... napadá mě asi bžilion vejšplechtů, jak se vysmát ekologickým břídilům, ale byl by to stejně černobílý pohled na věc a stejně fašisticky tendenční, jako tahle východní pitominka. Tedy se nebudu pouštět do rozborů, co na světě změnit, aby nám všem bylo líp...no, dredy to nebudou, miláčkové. Tedy film je v rámci žánru neskutečně slabý, doporučuji recyklovat. ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem to správně pochopila, tak dle tohoto filmu je khůl jen takový jedinec, který své hipízácko grýnpísácké kolegy teroristy dokáže líbat na pupík, krmit je ve svěrací kazajce, vydrží jim omejvat nohy v rybníce a když se pak oholí a oblékne, je z něho nevyhnutelně atraktivní jedinec, který svojí atraktivitou ještě nevyhnutelněji opovrhuje. Pokud se pak budete snažit mezi tyto morálně nadřazené, moudré a nádherné lidi dostat, obarvěte se prosím na blond (neptejte se proč). Film, kde je všechno řečeno doslova, který je přehlcen trapnejma rituálama, a který vás ve finále paradoxně a nevyhnutelně donutí nesnášet všechny ekologicko-whatever teroristické skupiny, protože jsou to fakt nepochopitelně pošahaný dementi. Takže tak. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

The East bohužiaľ dopláca na angažovanosť tvorcov a snahu predať posolstvo. Batmanglij natočil výborný film, respektíve natočil TO výborne; originálne a ústredné dve mladé herečky sú opäť famózne, ale aspoň pre mňa; záverečné scénky prebíjajú niekoľko predošlých vynikajúcich scén aj snahu Brit Marling. A prečo? Aby bol svet krajší. Naivné. V spomienke ale našťastie zotrvá skôr to pozitívne. 85% ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Prakticky celá premisa o enviromentalistické skupince "eko teroristů", kteří jsou svým způsobem každý kriticky poznamenáni konzumem a lidskou hamižností je velmi atraktivní ve své snaze podvrátit zaběhnutý systém. Celkově mám pocit, že se poslední dobou stává tohle "fightclubské" téma velmi protěžované (Elysium, Očista a další). Batmanglij se v průběhu filmu lehce otírá hned o několik tématů, od přehlížejícího konzumu společnosti (závěrečná scéna s jablkem je těžce mimo), pochybné farmaceutické firmy (téma mnohem lépe zpracované Soderberghem ve Vedlejších účincích) až po nahlédnutí do fungování "sekty" (zde se bohužel ani zdaleka nemůže srovnávat s Durkinem a jeho Marthou Macy Marlene). Dost zamrzí, že je režisér očividný fanoušek seriálu Homeland (ne, nevěřím, že je obsazení Jameyho Sheridana do téměř identické role náhodou). Navíc i hlavní postava má s Carrie z výše zmíněného seriálu leccos podobné. Závěr se bohužel sype jak domeček z karet. Taky chci být alternativní vegan nesnášející korporace a přitom vlastnit Iphone :-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno