Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

Othello 

všechny recenze uživatele

Bojoval jsem s tím filmem jako lev celou jeho sedmnáctiapůlhodinovou stopáž, protože paradoxně Hallström tentokrát netočí jak totální dřevo a dokonce jsem v tom filmu semtam zahlídl něco jako tvůrčí vizi. Nicméně jak vůbec mohla vyjít na svět takhle nedramatická žánrovka, přepínající tak necitlivě mezi postavami, s tak stupidnim scénářem, která neviděla dramaturga ani z dálky, to mi povězte. Když dobíhaly závěrečné titulky, došlo mi, že dvě třetiny scén jsou v tomto filmu úplně zbytečné a zvadlý švédský ksichty, neustálý šero ani ubodaná holčička to bohužel spasit nedokážou. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller s postupným rozplietaním sofistikovanej záhady. Niektoré momenty sú predvídateľné, ale príbeh si vždy necháva v rukáve nejakú nezodpovedanú otázku. Manželské trable pokrátiť, lepšie by to odsýpalo, hoci istá hypnotická pomalosť je súčasťou hry s divákom. Ponurá stmosféra zimného Stockholmu slabšia ako tvorcovia zamýšľali, zato Mikael Persbrandt v roli hypnotizéra výborný. Vlastne najlepší na filme. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ako divák nedotknutý touto knihou môžem vyjadriť iba spokojnosť. Kvalitný, temný thriller o policajtovi, ktorý pri riešení brutálneho vyvraždenia jednej rodiny požiada o pomoc kontroverzného doktora (tzv. hypnotizéra), aby skúsil niečo zistiť od chlapca, ktorý ako jediný prežil, no je traumatizovaný. Jedinú výtku mám k občasnej zdĺhavosti, kde bolo napriek tomu trochu cítiť, že sa čerpalo z väčšieho materiálu, kde sa jednoducho nedalo všetko pokryť. Ináč ale super – krásne natočené, mrazivá atmosféra, dobre zahraté a uveriteľné postavy, ktorým sa divák postupne dostáva pod kožu a pomaly plynúci; smutný, krvavý, no hlavne zaujímavý príbeh, vygradovaný a zavŕšený v napínavom finále na zamrznutom jazere. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI MOJE MASO A KREV, ALE RODINA ZEMŘE“...... /// Knihu znám, ale jak tak koukám…. na hodnocení filmu nebude mít moc velkej vliv (a taky si už hovno pamatuju…). Zdá se mi to, nebo je tu divně vystavěný budování atmosféry(?)….. dyť ten úvod – (skoro)vyvražděná rodinka, prekérky hypnouše Erika…. no nic… Taky si myslím, že ten casting není extra světovej, páč ty postavy moc charisma nepobrali (ty vole, Švédskej Bond…!), navíc jejich jednání vzbuzuje rozporuplný emoce (prostě se chovaj (vobčas…) jako kokoti). V rámci objektivity si dovoluji poznamenat, že finále je místo kurevskýho dramatu taková debilní tragikomedie, za kterou mám chuť fláknout hvězdy 2! Ale to by nebylo spravedlivý, páč ten vnitřek celkem ujde. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsali pod pseudonymem Lars Kepler manželé Ahndorilovci jsem nečetl (nebo četl, ale hovno si pamatuju…). 2.) Miluju filmy, ve kterejch mě lidi serou. 3.) Thx za titule ,,Vladex“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hallström nikdy nebyl nositelem dějové divokosti a nestatické formy, ale čeho je moc, toho je na skandinávské detektivce příliš. Navíc když brzy přijde bezdůvodně dlouhý záběr na jistou osobu a vytrvale se servírují indicie k potvrzení domněnky, je to na facku. Medděd měl v rámci hypnózy své ženy spíše řešit, proč je taková megera.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Knižní předlohy k filmu se v 9milionovém Švédsku prodalo přes 500 000 kusů. (morgos)
  • Vo filme zaznelo aj to, že švédčina hlavného predstaviteľa – Joonu Linnua (Tobias Zilliacus) – je veľmi dobrá. V reálnom živote je tento herec naozaj iného než švédskeho pôvodu, keďže je Fínom. (MikaelSVK)
  • Cca v čase 26:35 Magdalena (Eva Melander) říká, že nenašli jinou DNA než rodiny. Jenomže Josef (Jonatan Bökman) byl adoptován (dozvídáme se později ve filmu), takže logicky musí mít jinou DNA. (PatrikP4)

Reklama

Reklama