Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (192)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tady fungovalo, byla snad ta hypnóza, bohužel ale nejlépe na mě. U filmu jsem spokojeně usnula a když jsem ho tedy druhý den dokoukala, pochopila jsem, že to nebylo náhodou. Jednání většiny postav pro mě zůstalo záhadou velikosti bermudského trojúhelníku. Co by detektiv dělal bez hypnotizéra, fakt nevím, když i s ním se při vyšetřování choval jako debil. Pokud už se na něco přišlo, tak se horká stopa odložila do mrazáku, asi aby nám vydržela do příští detektivky. Motiv činu mi zůstal taky utajen. Snad leda že by tam byli hypnotizéři dva, a tím druhým byla matka, která v závěru ani nepoznala svého syna. Zkrátka a dobře, i když mám severskou filmografii ráda, je vidět, béčkové filmy nechybí ani tady. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem sice nečetl, ale neviděl bych to tak tragicky, jak to tady někteří prezentujou. Mně to přišlo vcelku zajímavý, celkově severský filmy mají svoje kouzlo, a dost dlouho si to drželo slušnou úroveň. Jo, je pravda, že tam pak přišly na řadu nějaký nesmysly, který jsem dokonce nahlas okomentoval, ale pořád to má šanci držet se průměru bez studu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozsypané manželství, bejvalého hypnotistu Erika v noci volá zřejmě nějaká ženská, ve sluchátku ale chlap...policajt. Erik neváhá a jde do prdele a manželka je z toho na prášky, zdali pak se zase někde nekurví. Před dvěma lety si s tím prožili svoje a ona mu doteď nevěří. Mimochodem Erik taky má moc rád prášky. No a v tu chvíli, kdy následně v nemocnici uvidí kluka v bezvědomí se rozjede vcelku příjemná detektivka, kterou, pravda, Seveřani umí daleko lépe. I když, ne nadarmo se říká, že není všechno zlato, co se třpytí. Každopádně uznávám, zase tak zlé to nebylo. Čekal jsem to daleko horší. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Byla to blbá nelogická kriminálka. Hallströme, Hallströme, kam si dal proboha rozum? Celý film postrádá náznak nějakého hledání vraha, nevedou vás žádné klasické ani neotřelé kroky k jeho nalezení, hlavní motiv je tak krátkozraký, že se nedá vlastně ocenit, a když už se někam dostanete, vše se semele tak rychle, že si to nestačíte ani probrat. Škoda, Švédsko je slušnou kolébkou kriminálek, které za to stojí, tahle se ale prostě nevydařila. Snad příště. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu mám dojem, že logické lapsusy sú okopírované z knihy a bohvie prečo s nimi scenárista nič neurobil. Ak by všetko na seba logicky nadväzovalo a viac krát som sa nemusel v duchu pýtať, prečo sa veci dejú tak ako dejú, tak by som bol veľmi slušne spokojný. Atmosféra je seversky tajomná a občas až hororová, herci sú adekvátni a príbeh s jednotlivými zvratmi taktiež ujde. Nemal som dokonca problém ani s pomalším tempom. Ale keď si nedokážete odpovedať na tie najjednoduchšie otázky a máte chuť postavám radiť, aby sa začali chovať racionálnejšie, tak sa to vizuálnou formou ani šokantnými zvratmi zakryť nedokáže. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Cca v čase 26:35 Magdalena (Eva Melander) říká, že nenašli jinou DNA než rodiny. Jenomže Josef (Jonatan Bökman) byl adoptován (dozvídáme se později ve filmu), takže logicky musí mít jinou DNA. (PatrikP4)
  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)

Reklama

Reklama