Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Oproti knížce zklamání (knížka: sice to nebyl Larsson, ale i tak to byl dost dobrý, napínavý thriller; když už vytahuju Larssona, tak jeho filmové zpracování se, na razdíl od tohohle, moc povedlo). Scénář trochu okleštili a přeházeli, až se vytratila naléhavost, dramatičnost i moment překvapení (pointa má být pecka; příběh má být vystavěný tak, abych koukal s otevřenou pusou; ne že „jen tak mimochodem, takhle to je“). Začátek bez diskuze působivý, za kameru (first person view) palec nahoru; ale děj šel pár kilometrů kolem mě a moc mě nezasáhnul. Při únosu dítěte bych od rodičů zkrátka čekal víc účasti. # [viděno: monitor, 5.1, SWE->EN sub] # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 4 | pustil bych si znovu 5 ()

Anderton

všechny recenze uživatele

Tak tu mám dojem, že logické lapsusy sú okopírované z knihy a bohvie prečo s nimi scenárista nič neurobil. Ak by všetko na seba logicky nadväzovalo a viac krát som sa nemusel v duchu pýtať, prečo sa veci dejú tak ako dejú, tak by som bol veľmi slušne spokojný. Atmosféra je seversky tajomná a občas až hororová, herci sú adekvátni a príbeh s jednotlivými zvratmi taktiež ujde. Nemal som dokonca problém ani s pomalším tempom. Ale keď si nedokážete odpovedať na tie najjednoduchšie otázky a máte chuť postavám radiť, aby sa začali chovať racionálnejšie, tak sa to vizuálnou formou ani šokantnými zvratmi zakryť nedokáže. ()

novoten

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu, že se Lasse chce jednou za čas vymanit ze škatulky tvůrce hladivých dramat plných rodinného stříbra a romantických slz, ale tady snad ani on sám nemohl věřit, že uspěje. Celé zasněžené vyšetřování zůstává i v rozhodujících zvratech smutně nijaké a těžce průměrné a už vůbec nic na tom nemění zapomenutelná herecká sestava (s čestnou výjimkou zakaboněného Persbrandta). 50% ()

Hannibal92

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zabvit dojmu, že ve všech severských filmech všichni bydlí v příšerných starýchdomech a celkově to tam vypadá jak před 50 lety i když výbavu mají novou......no to sem ale nepatří. Filmy samotný mě asi trošku zklamal, čekal jsem zamotanější příběh, možná trochu víc akce, nebo čehokoliv poutavého. První půlka byla opravdu spíš nuda a konec byl zase na druhou stranu naprosto parádní (když teda přehlédnu logiku celé policejní záchranné akce) a proto mám dost rozporuplné dojmy a nejsem si úplně jistý jak hodnotit. [Cinestar Anděl - 5.6.2013]. ()

jefff

všechny recenze uživatele

Četl jsem všechny česky vydané Keplerovi knihy, vyjma právě úvodního Hypnotizéra. Jelikož dle reakci se má jednat o nejslabší knihu autorského dua, tak jsem se rozhodl raději zhlédnout film. Musím přiznat, že mé rozhodnutí nebylo nejšťastnější. Příběh je totiž opravdu zajímavý a případ velmi originální, přesně tak, jak mám u Keplerovo knih rád. Filmové zpracování však má trhliny v podobě špatného obsazení do role Joona Linny a vláčné režii, která se zbytečně zaobírá psychologickými detaily postav a neřeší samotný případ. O nějaké policejní činnosti, detektivce, pátrání tady nemůže být vůbec řeč. A to je největší slabina filmu. ()

• Vo filme zaznelo aj to, že švédčina hlavného predstaviteľa – Joonu Linnua (Tobias Zilliacus) – je veľmi dobrá. V reálnom živote je tento herec naozaj iného než švédskeho pôvodu, keďže je Fínom. (MikaelSVK)
  • Švédský filmový institut vybral film jako švédského kandidáta na Oscara. (morgos)