Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu, že se Lasse chce jednou za čas vymanit ze škatulky tvůrce hladivých dramat plných rodinného stříbra a romantických slz, ale tady snad ani on sám nemohl věřit, že uspěje. Celé zasněžené vyšetřování zůstává i v rozhodujících zvratech smutně nijaké a těžce průměrné a už vůbec nic na tom nemění zapomenutelná herecká sestava (s čestnou výjimkou zakaboněného Persbrandta). 50% ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Téměř všechno špatně. Příběh, kterej se od knižní předlohy dost odklání, nedává moc smysl a po většinu času i dost nudí. Ale co mě nasralo nejvíc, byl hlavní hrdina. Neměl jsem až tak problém se samotným hercem jako s tím, jak ho ten rejža Lasse Hallström vykreslil. Neohroženej detektivskej frajer Joona Lina z knížek je ta tam a na plátně se prohání policajt, kterej působí stejně zmateně a přiblbe, jako českej strážník dávající botičky v Pařížský... ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tady fungovalo, byla snad ta hypnóza, bohužel ale nejlépe na mě. U filmu jsem spokojeně usnula a když jsem ho tedy druhý den dokoukala, pochopila jsem, že to nebylo náhodou. Jednání většiny postav pro mě zůstalo záhadou velikosti bermudského trojúhelníku. Co by detektiv dělal bez hypnotizéra, fakt nevím, když i s ním se při vyšetřování choval jako debil. Pokud už se na něco přišlo, tak se horká stopa odložila do mrazáku, asi aby nám vydržela do příští detektivky. Motiv činu mi zůstal taky utajen. Snad leda že by tam byli hypnotizéři dva, a tím druhým byla matka, která v závěru ani nepoznala svého syna. Zkrátka a dobře, i když mám severskou filmografii ráda, je vidět, béčkové filmy nechybí ani tady. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

V popisku krimi,a to je pro mě zase naděje,že uvidim dalšího Sběratele polibků,nebo něco jako sedm.Ale i v tomhle případě jen marný naděje.Rozjezd v pohodě,ale hned po čtvrthodině se to zadrhne,a kromě poslední desetiminutovky to řádně drhne furt a furt.Zaprvé L.Olin mě tady neskutečně sere,je opravdu až nesnesitelně odporná.Za druhý vyšetřování je tady skoro až v pozadí,a když se nějaký objeví,tak do toho řve dítě,a buhvíco.To fakt evropani neuměj natočit svižnou,akční,brutální krimošku,a musej to točit tak umolousaně,debilně,hlavně aby to bylo jiný než to prokletý americký.Ten konec byl přesně to,co by mělo bejt v celym filmu.Emoce,beznaděj.Ale mýmu hodnocení to nepomůže.40%,a to přehánim. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem tento film viděla v TV a ne v kině. To by byla ztráta času i peněz. Četla jsem totiž dříve knihu, která měla opravdu napětí a zajímavý děj. I když ten akční závěr byl těžko uvěřitelný i v té knize. Tam se hodně rozebírala Erikova minulost a jeho práce s pacienty. Ve filmu se příliš mnoho času věnovalo krizi Erikova manželství a celý film byl takový utahaný. Herec, který hrál Joonu, byl velmi nevýrazný. To Erikova postava film alespoň trochu zachraňovala. Syrová atmosféra sice působila, ale taky uspávala. Že by hypnóza? ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zaznelo aj to, že švédčina hlavného predstaviteľa – Joonu Linnua (Tobias Zilliacus) – je veľmi dobrá. V reálnom živote je tento herec naozaj iného než švédskeho pôvodu, keďže je Fínom. (MikaelSVK)
  • Práva na tento film byla prodána do více než 30 zemí světa ještě před prvním uvedením. (morgos)
  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno