Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěném sídle v současném Berlíně exploduje dvacet let stará bomba. Důkazy usvědčují známou, dnes již zaniklou, anarchistickou skupinu z 80. let. Policie začne pátrat po jejích členech a šest bývalých rebelů se znovu spojí, poprvé po 12 letech, aby vymysleli plán na záchranu před spravedlností. Znovu si připomenou své ideály z mládí a musí je porovnávat se svým nynějším životem. Nový oheň a náboj zapálí nejen téměř zapomenutá přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1099. hodnocený film: Bláznivá německé komedie, kde se banda pankáčů bouří proti režimu. Til Schweiger mě vážně baví a je zde spouta jiných vtipných rolí. Není to jen hloupá komedie, kde jde o to, jak zabít čas, ale tahle komedie myslí i na diváka. Ukazuje mu spoustu vtipných momentů, dobré herecké výkony, vtipnou zápletku i povedené rozuzlení. 5* si tenhle film ode mě zaslouží. 5* ()

kollis 

všechny recenze uživatele

Vzpomínání střední generace na to, jací byli kdysi drsní buřiči, natočený uhlazeným hollywoodským stylem, kde je nejdrsnějším gestem ulomení znaku z mercedesu. Popíková hudba a značně dementní zápletka s ufňukaným konstatováním o starých dobrých časech. Malá dávka rebelie pro tatíka uvelebeného v křesle. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Černá fronta! Tý jo, tak to jo... ;o) . . . Škoda jen, že se tvůrci tolik tahali za buřtíky. Pak nic nenaděláte, když po skvěle nažhaveném černohumorném úvodu se vaří stále víc a víc uklohněný ajntopf, rozvařený postupně ve vší podbízivosti až do pitomoučkého vystydlého bleděšedého finále... Protože po zúčtování zbyl ve výsledku jen další v laciné zábavnosti potopený skvělý námět, namyšlený a odehraný a vyrobený v >nojedojčevurstnštyl< , ideální pro televizní pasážové revoltanty, tahající se dnes už jen tak leda za své impotentní kdoví co... Tahle bomba tedy jenom pšoukla. Škoda. - - - - - (Poprvé viděno 25.9.2011 /žel s jalovým trendy současnosti poplatným televizáckým dabingem - možná si dám někdy repete na dvd s původní zvukovou stopou a titulky/ na >pohaslém prostoru< , hodnocení 157., komentář zde vlídně zúčtující jako devatenáctý - 25.9.2011) ()

cab 

všechny recenze uživatele

Po vybuchu stare bomby se patra po skupine lidi, ktera ji tam nastrazila, coz divaky zavede az do 80. let minuleho stoleti, kdy v Berline radila anarchisticka skupina slozena z rebelu a despotu. Druha strana pribehu je nynejsi zivot a situace zminenych clenu jiz rozpadle skupiny. Zajimava sonda do zivota dlouho nevidenych pratel na prahu nevyresene otazky, jak se hajit pred spravedlnosti kypici z nove naskytle udalosti. 65% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je všeobecně známo, že Německo má ve své moderní historii skříň plnou kostlivců, a to nejen kostlivců oblečených v hnědých a černých košilích, ale i kostlivců oděných rudě (dnes navíc navlečených do zelených rozlišováků), vždyť třeba takový ex-ministr zahraničí Joschka Fischer měl hodně kontroverzní vazby na teroristické buňky kolem tzv. ,,Frakce Rudé armády", ale vrátíme-li se k našemu filmu, tohle nejsou kostlivci, tohle jsou rebelové z umělé hmoty a komedie z plastiku... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Když Nele (Nadja Uhl) říká, že bomba neměla nikoho zabít, jelikož jejich "Gruppe 36" nebyla jako RAF, Tim (Til Schweiger) odpovídá, že ona v RAF byla. Nadja Uhl si ve filmu Baader Meinhof Komplex (2008) zahrála členku druhé generace RAF, frakce rudé armády. (jirka.jindra11)

Reklama

Reklama