Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Smutny pribeh podla skutocnej udalosti o vrahovi,ktory zabil svoju rodinu a privlastnil si totoznost jedneho novinara,ten sa s nim stretava a vysetrovanie sa meni v hru na macku a mys,herecke vykony boli obstojne,ako drama to fungovalo a kto o tomto pripade nikdy nepocul,bude ho v tomto filme pozorne a so zaujmom sledovat,lebo ja urcite ano...:-) ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh má potenciál, jenže by potřeboval režiséra, který ho posune o kus dál. V Gooldově podání sledujeme nepravděpodobně propletený život dvou osobností. Obě jsou vylíčeny až pedantsky neutrálně s celou šíří kladů i záporů. Tahle popisná struktura má diváka pobídnout k utváření vlastních závěrů, jenže pane Goolde, film přeci není odborný článek. S veškerou nezaujatostí snímku mizí i divákův zájem. Finále s celým odtajněním jenom vyšumí a zanechá pocit promarněného materiálu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film by rozhodně mohl být lepší a mohl by mít lepší vedení děje, ale dva hlavní představitelé (Jonah Hill a James Franco) mě natolik bavili, že mi bylo skoro jedno, o čem film je. A přitom je to velmi zajímavá látka. Podat příběh vraha vlastní rodiny nikoli jako senzaci, ale jako příběh o dvou mužích, kteří se setkali za podivných okolností. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

James Franco a Jonah Hill ve svých rolích prostě nepřesvědčiví, ačkoliv se dost snaží. Nemůžu si pomoct, ale když koukám na jejich důležitě se tvářící ksichty, čekám jen že každou chvílí vyprsknou smíchy a začnou si balit jointa :) A potom co jsem si doplnil informace o tom, jak to vy skutečnosti bylo, a jak moc si tvůrci příběh "přikrášlili" jak se jim to hodilo, se mi taky moc nelíbí. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil téměř rok, trailer vypadal výborně a obsazení ústředního dua mi sedělo dokonale. Jsem zklamán. Hill i Franco mají potenciál a zvládli by spolu utáhnout celý film, který na nich ale nestojí... nestojí totiž na ničem. Otravně rychlý stříh a přesvětlené prostory sem žánrově nesedí, atmosféra chybí úplně, stejně tak jakýkoli důvod sžít se s postavami, které jakobychom sledovali přes tlusté sklo v místnosti pro návštěvy. Tak moc neosobně film působí. Právě scény, kde divák dostává šanci pochopit postavy, najít si k nim cestu a ztotožnit se s nimi, jsou zde úplně vypuštěné. Respektive nám jsou podány beze zvuku. Víme, že Hill s Francem se týdny sbližují, ale divák u toho chybí, baví se o všem, otvírají se druhému, a právě zde vzniká propast a ztráta, kterou divák už nedožene a na to True Story doplácí.... + Felicity je zde jen do počtu (ne svou vinou) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama