Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Niels Arden Oplev se ostře ohradil proti propagaci filmu v Americe, která podle něj film reprezentovala zcela mylně. Vyjádřil se rovněž o problémech s rozpočtem a nutnosti film natočit v kratším čase. Dle svých slov také nebyl schopen za tak krátký časový úsek sestříhat film do vysněné podoby. (HellFire)
  • The Guardian nazval film „intenzívne nezmyselný a hlúpy, násilný a nudný nezmysel, kde Farrell tlie tvárovou nehybnosťou“. (Arsenal83)
  • Pri rozpočte 30 miliónov sa vrátilo z pokladníc len 18, takže film sa stal kasovým prepadákom. (Arsenal83)
  • Vo filme a aj pri záverečných titulkoch zaznie pieseň "Éblouie par la nuit" od francúzskej speváčky Zaz. (Casador)
  • Názov filmu sa objaví až v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)
  • Jednou zo spoločností, ktorá sa podieľala na produkcií filmu, je aj WWE (World Wrestling Entertainment). Ide o veľmi populárnu wrestlingovú asociáciu v USA. Stu Bennett, ktorý hrá postavu Kilroya, je bývalým zápasníkom a šampiónom WWE. (vander19)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj francúzsky, španielsky či albánsky jazyk. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v známych častiach New Yorku ako Queens, Manhattan či Brooklyn a taktiež aj v meste Philadelphia. (MikaelSVK)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama