Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

bourec 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdice dávám s odřenejma ušima. A jako vždy je potřeba přiznat, že Žhářka Mark L.Lestera je o kousek lepší. Tady se prakticky nic neděje. Mezi koncem a začátkem mě připadá, že herci udělali každej tři kroky. Když už budu něco remakovat, tak to udělám velkolepě, brutálně, a trochu novátorsky. Ale prachy na to nikdo nedá. Slabé dvě. 30%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Firestarter je neuvěřitelně mizerná filmová záležitost, která mě až šokovala, jak je ve všech ohledech špatná. V šoku jsem navíc ale i z účasti Zaca Efrona v takovémto průseru, jako herce ho mám totiž velmi rád, nicméně tento výběr se mu fakt ale zle nevydařil. Každopádně celý scénář tohoto snímku je vhodný tak akorát posloužit jako nějaká průměrná epizodka v jakémkoliv sci-fi seriálu, a to ještě dost krátká epizodka, jelikož obsahově to je vážně miniaturní hříčka, k čemuž bych chtěl jen tak mimochodem podotknout, že to není ani zdaleka poprvé, co takovýmto způsobem byla zpracována nějaká povídka Stephena Kinga, kdy působí na celovečerní film opravdu nedostačujícím způsobem, tudíž by se nad tímto trendem měli v Hollywoodu již vážně trochu zamyslet, jestli má opravdu cenu zfilmovávat každý prd, co tento plodný autor napíše, ať už je kvalitní jak chce. V tomto případě je celý tento film ovšem nefunkční o to víc, že se tu tvůrcům nepodařilo navodit ale ani žádnou atmosféru, napětí, emoce, veškeré postavy mě ani trochu nebavili, film navíc ani příliš nic nevysvětluje, prostě je tu nahozena jen banální, otřepaná linie, která nemá čím zaujmout, hodná rodinka proti zlé vládní agentuře, to fakt není žádná nápaditá hitparáda, k tomu žádný zvrat, žádný zásadní moment, pointa nudná, zkrátka tato podívaná se skutečně nepovedla, a víc k tomu nemám a už ani nechci co dodat. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na začátek asi musím napsat, co si myslím o předloze. Kniha je za mě příběh o zlomeném a unaveném muži, který jako jeden malý utíká se svojí dcerou před kolečkama velkého. Proto mi bylo jasné, že tady byl scénář asi hodně předělaný, když v traileru pobíhá Zack Efron s postojem exvojáka v nejlepším kondičním stavu. A že v adaptaci nebude závěrečná konfrontace ve stájích, tím jsem si byla dost jistá. A abych dodala: už právě podle traileru na mě dýchal pocit televizní, ne kino produkce (byť chápu, že Netflix v tom dělá akorát bordel v hlavách), a možná proto jsem byla schopná akceptovat tu nehorázně krátkou stopáž. Ale uznávám, že to ani v kině nezapadlo a jsem ráda, že jsem v něm mohla vidět. A nemusela stahovat. Tak jdeme na to. Žhářka 2022 :) ***** Moje velké plus je, že se film nekoukám jako na "další Žhářku, proč?, už máme jednu", ale jako na další pohled na látku. A trpí stejným problémem jako všechny současné filmy. Není to napsané "ok, pokud si vyděláme na pokračování, tak bude", ale stylem "musíme to upravit tak, abychom mohli navázat, protože chceme přece velkou frančízu". Přístup číslo dva zničil už hodně filmu zlomilo vaz. I Žhářce? Trochu jo. ***** Děj byl fajn, jenom ke konci se to trochu zvrhlo. A dost mi vadilo, co Andy donutil Charlie udělat. Ale jinak to nešlo, chápu. Jinak bychom se k druhému dílu nedostali. A trochu je škoda, že kromě ohníčků má Charlie v DNA i věci od rodičů, protože tím se z ní stává skoro neporazitelná mašina, což finále ukázalo dokonale. Jenom je škoda, že už víc neukázalo dopady. Ale jasně...máme druhý díl ;) Jinak mě bavilo, jak to bylo natočený, napsaný i zahraný. Jasně, pokud bych se držela čistě snímků a knihy, tak je to fakt jedna z nejhorších adaptací Kinga. Ale když to vezmu jako samostatnou jednotku a zapomenu na knihu, tak jsem viděla super film, na kterém nebylo dobré jenom score, ale bylo to celý fajn. ***** Jenom si fakt nejsem jistá, komu film, i se svýma chybama a změnama, udělá radost. Tomu, kdo předlohu nečetl? Tomu, kdo předlohu četl? Pokud se od ní neumí odprostit, tak určitě ne. ***** Už dopředu bylo avizované, že film bude mít v Americe duální premiéru. Tak by mě zajímalo, kde kde místní komentátoři vzali informaci, že to bylo schválně, pokud film bude v kině propadák, tak druhý den dají na stream. U nás to sice dávali o den dřív, ale u nich to bylo duálně, ve stejným den. Se trochu nejdřív zamyslim! A jak to vypadá, film se tržbami pomalu škrábe k svému rozpočtu, takže jim asi vyjde plán pokračování (kino?) a další spin-offy (televize?). Mě to vadit nebude :) ***** Jo, a k těm slepicim. Mě to přišlo vtipný, že to je první věc, kterou Charlie na farmě zmíní. Přeci jen...scéna se slepicema byla v knize dokonalá. Tady byla holt jenom kočička... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě tedy nijak zvlášť nebrala ani verze z roku 1984 a o tomhle to platí tuplem. První co asi praští do očí je televizní vizuál kanadského střihu. Dalším mínusem jsou laciné efekty, což je v příběhu o holce chrlící plameny docela problém. A nakonec je tu unavené tempo, které dost často vybízí ke spánku. Herci sice nebyli vyloženě špatní, ale i o ni se svezli na mdlé vlně. Čestná výjimka patří indiánskému vrahounovi. Alespoň závěr jakž takž ušel, byť v nějakých superlativech se oněm určitě mluvit nedá. Celkově se jedná o další ze zecela zbytečných Kingových adaptací. 25% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Staro-nová filmová adaptácia známej knihy od Stephena Kinga (ktorá u mňa z nejakého dôvodu ešte chýba z listu „prečítaných“). Koncepčne a kvalitatívne je to takmer rovnaký výsledok, ako nedávno „remastered“ Pet Sematary. Vizuálne jednoduché a pôsobivé, ale obsahovo a z hľadiska vedenia príbehu sú (ne)malé nedostatky. Herecky trojica Ryan Kiera Armstrong / Zac Efron / Sydney Lemmon pôsobí dobre, ale napriek snahám hĺbku ich postavy nedostanú. Veľmi nevýrazná Gloria Reuben. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama