Reklama

Reklama

VOD (1)

Smyslný portrét hédonistického hollywoodského života očima Ricka, scenáristy, který hledá smysl své existence. (HBO Max)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (109)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Malicku, Malicku, už to nemáš v malíku. Předlouhé alegorické putování zavání duchovním sebeukájením, z něhož aspoň trochu vytrhává herecká sestava. Jenže kupříkladu dvě nejlíbeznější tváře dneška, tedy Blanchett a Portman, filmem víceméně prošumí, takže si na své přijdou pouze fanynky Christiana, páč mu kamera visí na xichtě jako estébáci na Havlově zadnici. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najlepsim filmom Terens Malicka uz asi ostane Tenka Cervena Linie a neprekona ju ani po 70 -ke. Vizualne je film na urovni, len prilis nabozenskych kecov a nema to cim strhnut. Skoda, bez tempa a poriadneho pribehu je to takto len dalsi sivy, sedivy priemer. A nech sa radsej na to nepozera uzivatel Verbal, lebo citat tie kydy ma niekedy nebavi : 56 % ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí Stromu života som Malicka považoval za "filmového evanjelizátora". On je ale skôr eklektik, čo by nemuselo byť na škodu veci. Voľba mestského prostredia a podľa mňa prílišný dôraz na vzťah muž - žena/y, kazí dojem z toho najlepšieho, čo film ponúkol - dialógov (monológov). Bohužiaľ aj tie sú tu najslabšie (rozumej veľmi frangmentované) zo všetkých Terrencových filmov. Obsadenie plejády hviezd do meditatívneho snímku, mi pripadalo rušivé, až smiešne. Angažovanie nehercov by atmosfére podľa mňa pomohlo viac. Nuž čo, márnosť nad márnosť, dnes som nenašiel filmovú perlu! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto nedivácký film. Chápu, že Malick chce zprostředkovat divákovi stres a zrychlenou planost (velko)městského života odtrženého od Boha a používá k tomu adekvátní výrazové prostředky, ale jako divák nechápu, proč by mělo být v mém zájmu onen stresující zážitek podstupovat. To je jakobych chtěl pochopit spouštěč epileptického záchvatu a kvůli tomu upřeně 2 hodiny koukal na stroboskopický efekt. Nostalgicky vzpomínám na ty časy, kdy Malick hledal a dokazoval přítomnost Boha v zázraku a harmonii přírody...v lánech větrem se vlnící trávy... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Terrence Malick rozhodně nebude nikdy mým oblíbeným režisérem a snímkem "Knight of Cups" to jen potvrdil. Většinou mi nevadí se na film dívat, i když je špatný, ale tady mi to vadilo. Celkové nasnímání filmu, které je jakoby odtažité od hlavní postavy, mi neskutečně vadilo a iritovalo mě. Ne, tohle už nechci nikdy vidět znovu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Burbank, Santa Monica, Los Angeles a Beverly Hills, v národním parku Death Valley a v Las Vegas v americkém státě Nevada. (Terva)
  • I přes absenci scénáře psal Terrence Malick několikastránkové dialogy pro některé herce. Christian Bale (Rick) však tyto dialogy nikdy nedostal, i přesto že hrál hlavní roli. (HellFire)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou tarotovou kartu. (Steel32)

Související novinky

Malick workoholikem

Malick workoholikem

25.11.2016

Legendární filmař Terrence Malick nikdy netočil závratným tempem. Mezi Nebeskými dny a Tenkou červenou linií třeba nechal díru 20 let, od roku 2011 se ale podivuhodně rozjel. Po šestileté pauze… (více)

Christian Bale najde cokoliv

Christian Bale najde cokoliv

25.04.2015

Batmanovská štafeta je předána a Christian Bale (Temný rytíř) se opět vrhá na menší filmy. Britský herec už má za sebou Knight of Cups a Weightless od nevypočitatelného Terrence Malicka (Strom života… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama