Reklama

Reklama

VOD (1)

Smyslný portrét hédonistického hollywoodského života očima Ricka, scenáristy, který hledá smysl své existence. (HBO Max)

Diskuze

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

Bluntman

co se týče tvojí kritiky, že film je nesouvislá skrumáž záberů, tak tady hluboce nesouhlasím, film má jednotu, akorát to není povrchní jednota strukturovaného vyprávění. modernismus ti snad nevadí, ne?

tvoje odsuzování filmu jako "politicky nekorektího" je každopádně dost úsměvné, vůbec třeba nevidím, v čem spočívá Malickův údajný šovinismus.

Uživatel KlonyIlony smazal svůj příspěvek.

Uživatel KlonyIlony smazal svůj příspěvek.

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

Bluntman

jestli tvoje kritika filmu spočívá v tom, že protagonista nemá tu správnou identitu, tak to si zas svištíš na nějakém obláčku ty :-)

na příspěvěk reagoval Bluntman

cmuchalprvni

cmuchalprvni (hodnocení, recenze)

Projekci tohoto filmu dlouho již odkládám, navnadil by mě někdo, abych se konečně podíval?

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Working without a script in this expressive, responsive way creates films that are unique to Malick. But it also raises a basic question — what is gained from making films like this?

"It's obviously a question only he could answer and we know he obviously wouldn't," Gonda said. "But this style of filmmaking, there is such shared trust with the actors, it allows them to take full advantage of working this way when they are able to discover a huge part of the story. Obviously while there's a whole lot of preparation that goes into this, a huge compartment is left to be explored and discovered.

"He knows he can set out to achieve something unexpected. And I think for a filmmaker like him, that's so intrigued by nature and the organic elements of life and Earth, to essentially catch lightning in a bottle and set out every day and not know how it will unfold is energizing for him."

>> http://www.latimes.com/entertainment/movies/la-ca-mn-knight-of-cups-20160117-story.html

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Kdo máte eminentní zájem o české titulky, pište mi prosím do zpráv. ;)

Za pár hodin/dnů snad jinak budou k dispozici také na stránkách titulky.com.

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Docela zajímavá věc ohledně březnové americké premiéry: vypadá to, že tam zřejmě bude uvedená trochu odlišná verze než ta současná; osobně jsem zvědav, zda půjde jen o nějaké kosmetické změny nebo něco zásadnějšího...

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Bluntman

Ano, někdy tak opravdu působíš. :) Upozorňoval jsem na to v diskusi na Malickově profilu a taky u sebe...

V případě zájmu doporučuji kontaktovat přímo Martina Škabrahu. ;)

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Mimochodem, do konce týdne snad budu mít hotové české titulky. ;)

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Zřejmě to opravdu bude Biosphere (Insomnia, tipoval bych); a pokud ne tohle, tak Arsenije Jovanovič nebo Klaus Wiese. ;)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JohnMiller

JohnMiller (hodnocení, recenze)

Skladbu nepoznám sorry. Takýto argument beriem. Malickova audiovizuálna poézia mňa zatiaľ vždy chytila za srdce.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Borrtex

Borrtex (hodnocení, recenze)

Bluntman

Toto je první film od Malicka, který jsem viděl. A uvažoval jsem nad 3 nebo 4*. Ale něco se mu musí nechat. Ta tajemná až strachnahánějící atmosféra, kterou jsem já osobně prožíval byla dosti jedinečná, mi přišlo. :-) Je pravda, že po obsahové stránce je ten film sračka, ale on moc na tom obsahu podle mě nestojí. Spíše se snaží o nějakou svou vlastní mysterióznost. Souhlasím s váma oběma. :-)

na příspěvěk reagoval termi

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

JohnMiller

Já ani neočekávám, že by si pětihvězdičkáři dokázali svůj názor na Knight of Cups obhájit, potažmo že by vůbec byli ochotni se k něčemu takovému "snížit". Většina z nich poletuje na obláčku, z kterého má patent na pochopení, zatímco ostatní jsou ti, kteří ještě neprozřeli, nejsou dostatečně senzitivní, empatičtí apod. Podobný přístup se u posledních Malickových filmů opakuje, tenhle bude těžko výjimkou. Asi to bude mít co dočinění s tím, že poslední Malickovy snímky jsou o sebestředných hovadech, které řeší pseudoproblémy, resp. si bezdůvodně na sebe nakládají tíhu celého světa. Aspoň má bílá a heterosexuální vyšší střední třída pocit, že když je obklopena krásnem, může si pozérsky namlouvat, že má přece taky problémy (ano, zaobírat se sám sebou a prezentovat to jako věc univerzální - tolik k reduktivnosti, ignoranství, elitářství, neempatičnosti a ofenzivní blbosti posledních dvou malickovek).

na příspěvěk reagoval Borrtex, KlonyIlony

Borrtex

Borrtex (hodnocení, recenze)

Lavran

Super, ten seznam mi prozatím postačí, doufám, že ale po čase zveřejní i Hananovy skladby. :-) Díky moc. Jinak právě jsem film dokoukal a jsem z něj dost solidně zmatený. Docela mě nasrala stopáž, kdyby to bylo kratší, byl by konečný dojem podle mě ještě mnohem lepší. :-)

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Borrtex

Pokud máš na mysli původní hudbu od Hanana Townshenda, tak bohužel zatím ne (a je otázka, zda vůbec někdy bude); existuje ale seznam (dostupný třeba tu) všech převzatých skladeb, které ve filmu (byť i jen na pár vteřin) zazní. ;)

na příspěvěk reagoval Borrtex

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

JohnMiller

Hezké, dávat slovo argumenty do uvozovek. Nehodnotím dílo v jeho jednotlivostech, byť třeba povedených, ale jako celek. A jako celek Knight of Cups selhává, protože nefunguje propojení ryze osobního vyprávění (K zázraku, kde prim hrály vztahy) s širším celkem (válka v Tenké červené linii, původní obyvatelé a kolonizátoři v Novém světě ad.), jelikož NELZE vyprávět o podmínce člověka ve společnosti a vyobrazovat přitom problém 1% populace. Pokud má postava dospět k určité katarzi, fakt nepomáhá, že řazení záběrů je zcela nahodilá skrumáž afektů (u předchozích Malickových snímků mají určitý řád, zde je to vážně výběr toho hezky nasnímaného v kombinaci s tím, co se neposralo při improvizaci). Navíc, Malick měl vždy problémy s reprezentací ženských postav, ale zde dosáhl humpoláckého šovinismu, kdy ženy jsou redukovány na části těl a na vztah k mužově světu. Tváří-li se něco jako univerzální výpověď o člověku a světu, je na místě si ublinknout z toho, jak je to odporně konzervativní a omezené (muž, hetero, vyšší třída). A především, v ničem ozvláštňující (takhle se točily filmy v 60. letech), což nešlo napsat o K zázraku ve vztahu k vztahovým dramatům, Stromu života ve vztahu k dramatu o dospívání apod. Že tomu ejakulátu dává jakous-takous konzistenci zvuk a horizontální a vertikální pohyby dopravních prostředků v záběru neznamená, že zcela bezkoncepční a pomílené dílo budu oceňovat za elementární tehnickou zdatnost, když ta je pouhou manýrou a z nouze ctností.

na příspěvěk reagoval JohnMiller, KlonyIlony, Martin741

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Hm, jako hledat život ve výronu. Žádný tam není. Jenom spousta mrtvejch možnejch dětí. Malick od Stromu života točí jeden a ten stejný film dokola... a obdivuhodným způsobem čím dál tím výrazně hůř. Obludně samožerné chcípáčkovství na vysoké noze a nejenom midcultové, ale i absolutně tematicky buď popletené (baudrilardovská vsuvka ústící v nalezení sebe sama díky přírodě, olol), nebo vyprázdněné (Bůh, láska, otec-syn ad. - jo, velké narativy se nejlépe uchopují v modernisticky roztříšteném vyprávění majícím podobu proudu vědomí... nebo ne). A poetologicky vyčpělé, uvízlé někde v době modernismu a (francouzského) nového románu. Tohle by točil Resnais, kdyby si honil nad sebou a občas otevřel Bibli, potažmo Baudrilarda. 

na příspěvěk reagoval JohnMiller, Martin741

JohnMiller

JohnMiller (hodnocení, recenze)

Tiež som to chcel mať ako posledný film tohoto roka ale už to kvôli "povinnostiam" nestíham

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Tak to prý uniklo ze švýcarského VOD. (Jen pro vysvětlenou.)

Filomena.I.

Filomena.I. (hodnocení, recenze)

Bluntman

Tedy to je hodně silné vyjádření o člověku, o němž tvrdíš, že jej neznáš. Narcista?? Vždyť nikdo ani přesně neví, kdy se narodil a o svém soukromém životě dlouho mlčel.

Lavran

Lavran (hodnocení, recenze)

Dobrá zpráva pro všechny nedočkavce; na amazoňáckém Instant videu bude film k dispozici již od 7. ledna (tedy o celý týden dříve než vyjde na dvd/blu-ray)! :)

Uživatel sethi smazal svůj příspěvek.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

ty pauzy mezi uvedením na festivalech a v distribuci už začínají nabývat trapných rozměrů

Související novinky

Malick workoholikem

Malick workoholikem

25.11.2016

Legendární filmař Terrence Malick nikdy netočil závratným tempem. Mezi Nebeskými dny a Tenkou červenou linií třeba nechal díru 20 let, od roku 2011 se ale podivuhodně rozjel. Po šestileté pauze… (více)

Christian Bale najde cokoliv

Christian Bale najde cokoliv

25.04.2015

Batmanovská štafeta je předána a Christian Bale (Temný rytíř) se opět vrhá na menší filmy. Britský herec už má za sebou Knight of Cups a Weightless od nevypočitatelného Terrence Malicka (Strom života… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama