Reklama

Reklama

Burzovní makléř Jeffrey Desange, který po finanční krizi v roce 2008 přišel o veškerý majetek, zavraždí v záchvatu šílenství své kolegy i manželku, se kterou má dvě dcery, tříletou Victorii a roční Lily. Obě dívky odveze pryč z domova. Někde uprostřed lesů dostane na zasněžené vozovce smyk, auto sjede ze srázu a dole v rokli narazí do stromu. Při nárazu se Victorii rozbijí brýle, které musí nosit. Všichni přežijí a Jeffrey odvede dívky do nedaleké opuštěné chaty. Zde má v plánu obě dcery zabít a pak zastřelit sebe. Je ale napaden záhadnou černou postavou, která ho zabije. O pět let později Jeffreyho identické dvojče Lucas najímá záchranný tým, který obě dívky v lese našel. Dívky jsou odvezeny na kliniku dr. Dreyfusse. Hovoří o jakési „mámě“, která se o ně v lese starala. K Lucasovi jsou zpočátku nepřátelské, ale poté, co Lucas dá Victorii brýle, ta ho poznává a obejme ho. Lucas a jeho přítelkyně Annabel získají dívky do své péče… (TV Nova)

(více)

Recenze (1 026)

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Temna atmosfera, temna hudba, velmi dobre herecke vykony a vlastne vobec nic tomuto hororu nechybalo. Radím to medzi tie kvalitnejsie snimky z tohto hororoveho žanru. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý mystery horor s výbornou Jessicou (které to mimochodme v rockerském taky sekne). Film splňuje vrchovatě žánrové požadavky jako lekačky, pěkně ztvárněný duch a v souvislosti s m\alými dětmi toto funguje velice dobře. Dětští herci byli dobře vybráni a zvládli své role znamenitě. Zejména z Lilly šel v některých chcílích strach. ()

benqsiemens 

všechny recenze uživatele

Mě se to jako fanouškovi hororů líbilo. Lekačky, hodná zlá paní, velkej tmavej barák, divný děti. Konec je fakt divnej, čekal jsem větší masakr, tvůrci to ale chtěli nejspíš odlehčit a udělali z toho píčovinu. Nevadí, to co se dělo před tím stálo za to. Jo a nejlepší byla ta mladší holčička, kde tu vyhrabali..... ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Po delší době horor tohohle ražení, kterej opravdu dokáže zaujmout a chytit. Dobře zvolený triky a strašidelný scény. Chvílema jsem si i já, otrlej sledovatel hororů, poposedl vzrušením a z mrazení po zádech :) Za mě 4 opravdu zasloužený * a VŘELE DOPORUČUJU ()

Venceslao90 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to vypadalo hodně slušně, ale čím více se to blížilo konci, tím většího zklamání jsem se obával. Celkem oprávněně. Závěrečné rozuzlení je jako z nějaké pohádky pro dospělé. Celkem škoda, ale pokud máte rádi horory tak to určitě zkuste, je tam několik dobrých scén a momentů. Na poli hororů určitě pořád nadprůměr. 3,5 hv. ()

pan.balu 

všechny recenze uživatele

i přes hluchá místa ve scénáři si tento film zaslouží plné hodnocení ,protože je ,narozdíl od mnoha jiných hororů kvalitně zrežírovaný a podpořený skvělými hereckými výkony dětských herců ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů co jsem za poslední dobu viděla. Kytice hadr. Casting super, větší hrůzu ve mě pomalu vyvolávala malá Lilly než Máma a dost mě v obsazení potěšil Jamie Lannister. Jen si pořád říkám, proč v těch hororech ukazují celkovou podobu (ne)mrtvých, tim to vždy celé poserou. Zde musí být prostor pro fantazii! Takže za čtyři. ()

punco 

všechny recenze uživatele

Veľmi šikovne natočený filmík s osviežujúcimi nápadmi, ktorý ale absolútne pokazila tá záverečná "absolútnebezrozumunapísaná" fraška....Škoda, hodnotil by som vyššie. ()

Ajimaru 

všechny recenze uživatele

Potenciál....check Řádná dávka klišé....check Blbě zpracovaná bubákomáma....check Děj co odhadnu půl hodiny dopředu....check Celekm originální a překvapivý konec....check ()

Hookins86 

všechny recenze uživatele

Člověk se těší na údajně perfektní horor a ono z toho vyjde tahle rádoby trojhvězda? Dneska abych se bál si horor pustit a ne se u něj bát... ()

certiskon 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět něco co mě zaujalo :-) pěkně natočené, žádné tahání provázku za kliku.... strašidlo taky ukázali, i když počítačový. Prostě já jsem za! :) ()

DjLibnei 

všechny recenze uživatele

Opravdu lacinná ptákovina, které jsem se musel smát a ne bát... A já se tak těšil! Ten film neměl nic, co by stálo za řeč (o ději ani nemluvě...) ()

Luke189 

všechny recenze uživatele

To, že se mi líbí spíše jen filmy "made in usa", tak tento španělský horor mě velice a mile překvapil. Celý příběh je napínavý, pěkně zpracovaný a originální. Celý příběh se odehrává kolem dvou dětí, které se stanou sirotky po té, co jejich otec zastřelí jejich matku a odjede s nimi do opuštěné chatky nedaleko v lese, který má po chvíli podobný osud. Děti jsou vychovávané mrtvou matkou, které zdivočí a chovají se jako zvířata do té doby, než se o nich dozví bratr (strýc) jejich zavražděného otce a vezme si je na svoje bedra, to se matce ovšem líbit nebude a peklo teprve začíná, aneb "maminka se zlobí". ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitý koniec, ale k dobru je, že obe dievčatá neskončili rovnako (happyend by ma asi dorazil). V každom prípade Guillermo nesklamal. Pri niektorých scénach som mala fakt skoro v gatiach. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Být to o 20-30 minut kratší, dám plnou palbu. Viděl jsem hodně hororů, ale tenhle patří k tomu opravdu velmi výživnému. Nic drastického ale přesto děsivé a to je to pravé. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

HOROR alebo rozprávka? Načo bolo dobré množstvo lákačiek, keď niečo zavreští, hudba zahučí a nič sa nestane.Mama síce ponúkala nádejný námet detí vychovávaných démonom - výsledok je však značne rozpačitý.Nielenže tento žáner už nevie ponúknuť nič nové,ale sa zjavne inšpiruje len „dielami“ ostatného obdobia.Silent Hill , Nenávisť.Introvertné deti – to sú už tradičné žánrové klišé! HOD:60,01. PS:-kvôli nepresvedčivým digitálnym efektom, bizarnému dizajnu, mátoha hysterickej „mamy“ je smiešna! ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Istých ľudí považujem za hororových analfabetov a obával som sa, že ich vysoké hodnotenie tohto snímku bude pre mňa znamenať utrpenie. Kvalitný hororový snímok nemôže byť založený na podpriemerných lakačkách, nudnom deji, nemôže chýbať atmosféra a napätie. Nadhodnotený film! ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Druhé To nabírá obsazení

Druhé To nabírá obsazení

14.04.2018

Studio Warner Bros. se adaptace hororu To bálo do takové míry, že vyhnalo původního režiséra Caryho Fukunagu, který film nechtěl natočit za pouhých 35 milionů dolarů. Jeho náhradník Andy Muschietti… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Horor To je zpátky ve hře

Horor To je zpátky ve hře

20.07.2015

Novou adaptaci románu To od Stephena Kinga měl natočit Cary Fukunaga (Temný případ). Kalifornský režisér se ale nedohodl s producenty na rozpočtu a projekt opustil, což většinu lidí vedlo k závěru,… (více)

Reklama

Reklama