Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (123)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi dobre vykreslený vzťah našich bratov, ktorí ako sa hovorí, stáli na opačných koncoch zákona. Clive síce chcel byť slušný, ale začalo mu vadiť, že nie je schopný zaistiť svojej frajerke drahý kameň na prstenníčku a tak strelil do hláv zopár ľudí. Kto by to neurobil že? A tak už len pozeráme, ako jeden z bratov prácu stráca, druhý si naopak rozbieha slušné podnikanie a nakoniec sa dočkáme šesť sekundového napätia. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

"Rodinná" gangsterka s pěknou retro atmosférou. Občas uspěchaná a samozřejmě nepřinášející nic nového, ale pokud jste fandové žánru, tak neurazí. Clive Owen a Billy Crudup až překvapivě dobří, ostatní známé tváře jsou do počtu (Cotillard byla obsazena asi jen proto, že to je režisérova manželka). Sedmdesátkový jukebox nikdy nezklame. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až trochu moc roztahané kriminální drama, kde ani tak nejde o kriminalitu jako o vztahy mezi jednotlivými postavami. Clive Owen se vydal cestou bad boys a jde mu to dobře, Marion Cotillard zbožňuji, ale ani ona to nezachrání. Mila Kunis je tady jen ta pěkná. Na takovou stopáž je tohle přece jen trochu neúnosné, ale konec aspoň diváka trochu dostane. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavý, nudný film s přihlouplými postavami. Američtí týpci mi byli nesympatičtí už od začátku, myslel jsem, že se později někdo hezky vybarví, ale nechápu o čem tam chtěli hrát, všichni se chovali, jako hovada. Připomnělo mi to tolik podobných filmů, ani to retro moc nepomohlo. Potěšila mě přítomnost Schoenaertse, toť asi vše... :-/ Spíš jsem zklamaný. Režie nebyla vůbec zručná, nemělo to spád a ve scénáři nebylo vůbec nic, co by mohlo diváka překvapit. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pokrevní pouto má jedno výrazné negativum a dvě obrovská pozitiva. Začnu tedy tím, co mě zrovna úplně dvakrát nenadchlo, a to je bohužel poměrně dost nevýrazná zápletka. Já ji tedy nechci v žádném případě označovat za nudnou, bez tempa či vyloženě nefunkční, ale přeci jen bych v ní uvítal vzhledem k postavám, době a ústřednímu tématu o trochu více originality, nápaditosti či zajímavosti. Ten příběh mě zkrátka kdovíjak nestrhnul a nenadchnul, je to opravdu ta nejslabší stránka celého filmu. Co je ovšem povzbuzující, že ačkoli je sice zápletka tím nejslabší prvkem, tak zároveň je to i to jediné, co mě zde neoslovilo. Zbytek je totiž jedna velká paráda. Možná, že tento můj dojem vyvolává i má slabost pro tyto retro vztahové krimi/drama, ale Pokrevní pouto je prostě přesně ten můj šálek kávy, kterému dokážu ledacos prominout, ikdyž až na tu zmiňovanou zápletku k tomu vlastně nemám naštěstí v případě Blood Ties ale ani důvod. Abych byl ale tedy konkrétní a zmínil ty dvě obrovská pozitiva, tak určitě na prvním místě musím zmínit naprosto luxusní obsazení, které mě nehorázně bavilo, všichni herci byli nevídaně přesvědčivý, herecky na maximální úrovni, charismatičtí, sympatičtí, svým postavám vtiskly duši, díky nim tu působili i emoce na výbornou, prostě úžasné představení všech zúčastněných. A tím druhým momentem, který mě opravdu nadchl, je úžasně zpracovaný vizuál, New York sedmdesátých let tu byl zcela fantasticky vykreslen, dobová atmosféra tu funguje na 200%, hudba, styl, to vše na strhující úrovni a já si Pokrevní pouto i v tomto ohledu náramně užíval. Pokrevní pouto je zkrátka velice působivá, stylová podívaná, stojící především na perfektním castingu a dechberoucím vizuálu, a já tak dávám jasně palec nahoru. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama