Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (123)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobře obsazené rodinné drama (pod pojmem kriminálka si představuju trošku něco jiného) se solidní "retro" atmosférou,které ze všeho nejvíc připomíná Kill The Irishman.Bohužel i díky přepálené stopáži z toho všeho nedokáže Canet vytěžit víc než jen lehce nadprůměrný kousek na jedno podívání a to je veliká škoda...60% ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Já vím, že přijdeš. Seš dobrej chlap." Dva rozdílní bratři, jeden na straně dobra a druhý na straně zla. Mám rád kriminální klasiky ale tenhle pokus vyšel tak na půl. Hvězdné obsazení nemá chvílemi tak trochu co zajímavého hrát. Jde především o rodinné vazby a lidské hodnoty.  6/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvělé retro, stylová atmosféra, krásné slečny i parádní dobová muzika dávaly tomuto snímku velkou šanci na úspěch, ale úplně to nevyšlo. Důvodem patrně bude občas podivné jednání postav a zejména to, že uvěřit v bratrskou lásku Franka s Chrisem by se mi patrně nepodařilo ani kdyby synchronizovaně plakali nad hrobem svého otce, úplně cizí babičky či oblíbeného papouška. Nicméně už kvůli tomu skvělému obsazení stojí za to na tento snímek mrknout, ale pozor na to, aby si to Chris nevyložil špatně. On totiž dělá díry do cizích hlav velmi působivě. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obsah už jsme viděli stokrát, ale ta forma ! Občas z toho cítíte ten hmatatelně špinavý a syrově ponurý feeling zákoutí upocené tělocvičny (Million Dollar Baby), který se pravidělně mění na krásná panoramata a výtečné, dobově sladěné ex/interiéry (Americký Gangster), přičemž výrazovými prostředky je to tak někde mezi. Dostatečně hmatatelné, syrové, strohé a přízemní a zároveň ne příliš zrnité, roztřesené, či jakkoliv rušivé. Herecky velmi silné nejen co se seznamu jmen týče. Emocionálně rozvrstvené tak akorát. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá záležitost. Na půdorysu bezmála antické tragédie se rozehrává příběh dvou bratrů. Vše je v tomto snímku přesné. Režie, která přesně dávkuje dramatické i epické momenty. Střih nemá chybu a kamera (do které trochu dělám) je famózní. Asi to každý nevnímá, ale svícení je úžasné. Všechny obrazy od záběrů v autě, barech a kdekoliv, kam nás děj zavedl, jsou nádherně exponované a příběhu slouží. Herci jsou velmi přesvědčiví, takže to jen potvrzuje dobrou režii. Hudba je nádherná, takže se budu hned shánět po soundtracku. No a k tomu ta atmosféta 70. let s překrásnými auty, oblečením... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • Snímka je remakom francúzskeho filmu Les liens du sang (2008), v ktorom zažiaril Guillaume Canet. Tentokrát si však nezahral rolu policajta, ale snímku priamo režíroval. Ide pritom o jeho prvú, ktorá bola kompletne v angličtine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama