Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (726)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Celý ten súboj s vymysleným režimom a la Drozdajka, záverečné nablblé good guy/bad guy zúčtovanie, klišé a sebaobetovanie prebili toho Wirkolu, u ktorého sa pri krvavých scénach zasmejete od radosti, a celé to dotiahli niekam totálne na mainstreamovú pôdu. Krok späť aj pri Noomi nasiedmu. A na tak cool vybíjanú to dve tretiny filmu vyzeralo. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Beru zajímavý nápad a občas akci, zbytek asi neberu. Nepatřím mezi fanoušky Noomi Rapace a zde mi vadila až křečovitá snaha, aby každá sestra byla tak moc odlišná. Ale hlavně to nedává moc smysl, ať vyprávění jednoho dne ostatním sestrám aby se v dalších dnech neztrácely, tak proveditelnost jejich života - nikomu nepřijde divné, že nakupuje 7x více a má 7x větší spotřebu vody? ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Svižná sci-fi s několika krvavými momenty. Nečekanými... než jsem zjistil že to točil saďour Wirkola. Celková koncepce světa je fajn a padouši to zase jednou myslí dobře. Překvapivá vyústění a zvraty fungují náramně. Škoda že čím blíže jsme ke konci tím více hapruje logika. Za pár peněz ale poměrně skvělá muzika. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Námět o sdíleném životě sedmerčat BOŽÍ, scénář ale nedotažený (povrchně nahozené charaktery sester, nezajímavý dystopický svět...) a vizuál a akční scény laciné, nenápadité a bez drajvu. Dostat to do rukou schopnější scenárista a režisér s několikanásobným rozpočtem (směšných 20 mega), mohl z toho být druhý Minority Report nebo Gattaca. Noomi Rapace můžu, takže za ni velké plus, i když tu ve výživné sedmiroli nic extra nepředvádí. Tolik promarněného potenciálu. Český distribuční název nemohl být nudnější. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $18,818,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak Netflix to tento rok pekne rozbehol, hneď niekoľko zaujímavých projektov. A tento asi najviac vynikne. Noomi Rapace_x_7, tak to je už slušné a herecky výdatné sústo. Futuristický svet zameraný na udržanie populácie na určitej rozmnožovacej rovine od Tommy Wirkola tak to je maškrta. Nevadia ani lacnejšie "rumunské" lokácie, režisér sa tu vie obratne vynájsť, vie tu všetko dobre zakomponovať. Dejovo to má nádych sci-fi thrilleru, miestami to pripomenie dokonca aj Matrix. Príbeh s nejaký tými zvratmi, dávkou napätia, či dravou akciou, chutil a moc. /80%/ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v Rumunsku s rozpočtem pouhých 20 milionů amerických dolarů. Natáčelo se od 23. července do 14. listopadu 2015 a bylo při něm k dispozici sedm dublérek Noomi Rapace. Všechny dublérky byly z Evropy. (Martrix)
  • Hudbu nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu v Bratislave. (10kacena)
  • Nakrúcať sa začalo na jeseň roku 2015 a to prevažne v Castel Studios na okraji Bukurešti. Filmový štáb točil aj v meste, dostal povolenie každú nedeľu medzi šiestou a desiatou hodinou ráno, keď uzavreli hlavnú triedu a nakrúcali veľké davové scény s päťsto komparzistami. (classic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno