Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (435)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok už je to druhá povedená komedie (první byl Kingsman: tajná služba). Výborně bylo natočeno cestování, takže se nedalo ve filmu ztratit. Skvělé herecké obsazení filmu hodně pomohlo, hlavně skvělý Johny Depp, ale nesmíme zapomenout na jeho sluhu. Moje očekávání bylo dost vysoké, ale film mě nezklamal, protože to je komedie u které se docela dost zasmějete. 80%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, ale druhou půlkou si mě získal na svou stranu. Nejzvláštnější na filmu je, že byť je zápletka poměrně triviální a nijak objevná, film obsahuje jednak velmi netradiční humor a také spousta zajímavých dialogů ( Pestrá slovní zásoba) díky, které si film zhlédnu zřejmě i po druhé, tak skvělý britský sleng se zajímavými frázemi jsem neviděl ani nepamatuji. Ústřední trojice je herecky bez chyb, Depp místy otravný, ale kdo si na něj zvykl, tak ví co čekat a pár krát jsem se i slušně zasmál. ( Scéna v americkém hotelu over the top). Do kina jít nedoporučuji, ale na nedělní pohodový večer ideální. 65% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp je jako několikrát vylouhovaný čaj, přestává mít sílu, barvu i chuť... Špatná filmová adaptace dobrého literární předlohy, z níž se někam záhadně vytratil onen nosný odér typicky suchého britského humoru, tohle byl nějaký trapný pokus o jeho nápodobu...ale Američani prostě nemohou natočit typicky britskou komedii, ať se snaží sebevíc! Grandiózně mimo! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Akční snímek se špetkou humoru o hledání ztraceného obrazu. Myslím, že to bylo velmi dobře pojato, ta komediálnost Johnnyho Deppa tomu filmu přesně sedla. Johnny tady byl opravdu výborný a jen potvrzuje, že je jeden z nejlepších herců. Dost se mi líbila také grafická stránka filmu, obzvlášť ty přechody (přelety) mezi jednotlivými městy. Je mi však záhadou, proč to zde má tak nízké hodnocení a proč to propadlo v kinech? Za mě je to super film, nechápu co se ostatním nelíbilo. Ono vůbec poslední roky nechápu, co mají diváci proti filmům Johnnyho Deppa, mě se jeho filmy líbí. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Obávám se, že bych měl přitvrdit, má drahá. - Prosím? - S tvým dovolením, samozřejmě." Moje první projekce 2015. Nečekal jsem nic a krásně jsem si film užil. Mortdecai připomíná Růžového pantera (2006), nebo spíš je to americký Panter se vším všudy. Absurdní a situační humor v tom nejlepším možném kabátku. Navíc s vytříbeným obsazením. Johnny Depp zběsile (a už i klasicky) přehrává, Ewan McGregor v parádní roli agenta MI5 a objeví se dokonce na minutku i Jeff Goldblum. Pak se samozřejmě musí i zmínit Gwyneth Paltrow, protože její role vnesla do filmu i trochu půvabu. Grandiózní případ je přesně ten typ komedie, nad kterou se nemá přemýšlet, ale naopak si to užít se vším všudy. Tak jako v případě Pantera je zde na pořadu absurdita i místy nechutnost scén. Nicméně Mortdecai umí, svou délkou nenudí a i do konce zbyde pár gegů a humoru. Samozřejmě vždy to může být lepší, ale je zbytečné kritizovat Mortdecaie za to, že se jen snaží jít v zajetých kolejích. Johnny Depp je prostě k sežrání a jeho "Jocku..." je i po několikáté stále k smíchu. Ano já jsem spokojený. Neumím si představit, jaké bude moje reakce po druhém zhlédnutí, ale napoprvé v kině to bylo skvělé. (80 %) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Producent chcel do hlavnej ženskej role obsadiť Carice van Houten, ale nakoniec bolo účinkovanie v tomto filme ponúknuté Gwyneth Paltrow. (misterz)
  • Film vznikl z vlastní iniciativy Johnnyho Deppa, kterému se líbila knižní předloha. (Terva)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama