Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 1

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

runner85 

všechny recenze uživatele

Samotné surfovanie mi nikdy nič nevravelo a nikdy nič vravieť nebude. Nie som totiž vodný typ. Taký sneh a ľad ma fascinujú omnoho viac a aj preto mám rád zimné filmy, športy, počasie, obdobie. Ale koniec koncov tento film bol dobrý, nie len tá "športová časť" ale aj ten vzťah medzi Jayom a Frostym. Boli ako otec a syn. Možno sa Frosty v ňom tak trochu našiel a preto si ho obľúbil ... akurát škoda že Abigail Spencer nedostala viacej priestoru, dobre sa na ňu pozeralo ... Inak na jednej strane nechápem to riskovanie, či už surfovanie, horolezectvo, alebo parašutizmus atď ale na druhej strane obdivujem to, že riskujú život pre niekoľko minútové naplnenie sna ... prežiť život len tak nudno, to nie je ono / mal by som sa zamyslieť :D / ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že kdo má rád surfařinu, tak si přijde určitě na své, obzvlášť v té závěrečné části to vážně nemá chybu. Co se ale týká příběhu jako takového, který je sice podle skutečné události, tak moje emoce byly víc v pohotovosti pokud se jednalo o surfování, než o příběh samotný, takže někde bude chyba. I když připustím, že to je zřejmě ve mně, tak mohu jen konstatovat, že je mi to líto už kvůli samotnému Jayovi. Docela mě to zaskočilo vzhledem k poměrně dost zkušeným režisérům, od kterých bych očekávala daleko lepší zpracování. On je to velký kumšt natočit něco, co se skutečně stalo takovým způsobem, aby to diváka chytlo hned na první nadechnutí. Nicméně mezi surfaři je Jay Moriarty určitě velkou legendou, na kterou se nedá zapomenout a to je asi podstatné. Já jsem si jen při tomhle filmu nemohla nevzpomenout na Jacka Johnsona", zpěváka, který byl také profesionálním surfařem, ale jemu stačila k ukončení jeho kariéry jen taková nehoda, která mu vyrazila přední zuby. Já se mu vůbec nedivím, já bych se zachovala úplně stejně. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Konečne sa zase Butler ocitol v náročnejšej pozícií v ktorej nehrá len "druhú ligu", ale obklopený zlomovými momentami výborne zvláda aj emociálne vystupovanie. Z na oko jednoduchého filmu o morských vlnách vypláva na povrch poriadne silný príbeh, ktorý v závere prekvapivo vygraduje a spečatí osudové prepojenie chlapca s morským gigantom. Sila príbehu spočívala v slušnej dávke odvahy, nezlomnosti, lásky, ale hlavne úderom nefalšovanej dramatickosti. Všedné, ale za to reálne prevedenie filmu výborne vystihovalo spracovanie životnej predlohy v ktorej vždy nastanú rôzne konfrontácie a nečakané udalosti. Mojou nečakanou a najsilnejšou udalosťou bolo čítanie dopisu, ktorý Jay venoval Frostovi, vtedy mi srdce začalo búšiť ozaj intenzívnejšie a môj zážitok z filmu sa riadne znásobil. Veľmi dobre vyznelo umiestnenie a práca kamery, ktorá exkluzívne poskytovala očarujúce snímky od úvodného odštartovania až po veľké finále. Film ponúka udalosti so správnym načasovaním a aj potešujúcim hudobným doprovodom. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ať mi už konečně někdo vysvětlí logiku uvažování hlavounů našich multikin. Já se začínám bát, aby to u nás za chvilku nebylo s návštěvou kina jako s lyžováním; zajezdit se tu sice dá, ale na pořádné hory musíme do ciziny. Kdo si tenhle upřímně opravdový film vyloženě nenašel, tomu ho spláchly divoké vlny současné bídy. Čtu tady několik výhrad k vystavění příběhu a napadá mě hned otázka, jestli jste takhle kritičtí i k vlastním životním zvratům? Pokud se někomu zdál vývoj postav nulový, můžu mu k tomu říct jen to, že plátno je taková ta veliká barevná věc vepředu. Ještě bych rád dodal dvě věci - Divokou vlnu si v klidu sjedou i ti, kteří neznají jiné prkno než žehlící, no a také to bylo historicky poprvé, co jsem v kině seděl s kulichem na hlavě... Omluva, že se porouchalo topení, je lichá, protože v litomyšlském kině nikdy žádné topení ani nebylo, takže rozbíjet se nemá co. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Chasing Mavericks - hodně jsem se těšil a měl velká očekávání. Surf obdivuji. Fascinuje mě. Přijde mi to jako umění. Tenhle film opravdu ukáže nádherné scény surfování. Ovšem příběh není zdaleka tak procítěný jak se na první pohled může zdát. Butler ve všední vedlejší roli a ten Weston opravdu nevypadá na 15 let. Na tom vlastně ani nezáleží, protože není vůbec sympatický. Procítěný dopis kluka pro svého "tátu" a učitele se objeví až na samotném konci, kde scény surfování jsou opravdu úchvatné. Ovšem do té doby mě čekalo, nelogické chování postav, nepřilnutí k charakterům a naprosto nevyužití potenciál dojemného příběhu. V porovnání s 2 roky starou Soul Surfer je to o několik řad níže. (68 procent) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Gerard Butler musel během přípravy na roli zeštíhlet, aby jeho proporce odpovídaly postavě surfaře. Cvičil proto pravidelně jógu a měl zakázáno posilovat. (Ajka1)
  • Keď Jay (Jonny Weston) hľadá vo vodách oceánu na surfe Frostyho (Gerard Butler), odhodí do vody uzáver fľaše a položí ju späť na surf. Keď však surfuje ďalej, uzáver je znovu na fľaši. (Laslo)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama