Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 1

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Drž se nízko a jeď rychle!" Surfování mám rád a pohled do rozbouřených vln mne vždy fascinoval. Bohužel to jsou veškerá pozitiva, která jsem na tomto snímku našel. Snad ještě Frostyho úžasně chápavá manželka stála za povšimnutí, ale jinak mne to příliš nebavilo. Stalo se tak patrně proto, že život tentokrát nenapsal příliš optimistický příběh a já se jen nerad brodím v problémech chudých s nekontrolovatelnou touhou zemřít v srdci. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: Mega vlny, oceán, surfy, vôľa prekonať sám seba, mentoring,.... športová dráma podľa skutočných udalostí, ktorá je plná vody a Gerarda Butlera, využíva okrem športového ducha a odhodlania ísť za svoje hranice aj pre tento žáner množstvo typického klišé. Vsádza na istotu a overené "hodnoty" a radí sa medzi ostatné štandardné športové filmové záležitosti. Záver plný skvelých záberov príjemne osvieži a zanechá fajn pocity. As for the rest, all I will say is... the ones who push the limits, discover the limits sometimes push back. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA JAYE!“….. /// Surfing jako útěk před složitostí života a porážka ,,OBRA“, jen jako zástěrka vlastních bolístek, kterejm se nedá uplavat. Vodpočinková, relaxační (zvuky moře, soundtrack) podívaná – teda když se máchaj, plná (bohužel) klišoidních mouder, který doprovázej tuhle honbu za vlnou. Nečekejte idejemi prošpikovaný duševní pilíře. Spíš nutný (?) zlo. Dohromady to tvoří takovej srdceryvnej cajdák, na jehož konci buď zařvete ,,HEJ“, nebo pustíte slzu. Možná, že 3* jsou spravedlivější, ale za ten Moriarityho pohled na život…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jay Moriarity. 2.) Po Surfařce jsem dostal chuť na surfaře. 3.) Thx za titule ,,ADRIcK“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Chasing Mavericks - hodně jsem se těšil a měl velká očekávání. Surf obdivuji. Fascinuje mě. Přijde mi to jako umění. Tenhle film opravdu ukáže nádherné scény surfování. Ovšem příběh není zdaleka tak procítěný jak se na první pohled může zdát. Butler ve všední vedlejší roli a ten Weston opravdu nevypadá na 15 let. Na tom vlastně ani nezáleží, protože není vůbec sympatický. Procítěný dopis kluka pro svého "tátu" a učitele se objeví až na samotném konci, kde scény surfování jsou opravdu úchvatné. Ovšem do té doby mě čekalo, nelogické chování postav, nepřilnutí k charakterům a naprosto nevyužití potenciál dojemného příběhu. V porovnání s 2 roky starou Soul Surfer je to o několik řad níže. (68 procent) ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o ještě nádhernějším sportu, hledání vlastní cesty a bojování sám se sebou, odhodlat se a postavit se obrovské výzvě, která očividně v tomhle sportu nemá obdoby. Byla radost to sledovat, k tomu na pozadí hrála dobře vybraná hudba. Takhle si představuji krásný film, který by měl ocenit každý, opravdu nechápu lidi, co maj potřebu ho schazovat a negativně hodnotit, to jsou podle mně prostě dementi. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Snímek je natočen podle skutečné legendy surfu Jaye Moriartyho, který zemřel v pouhých 22 letech na Maledivách. (skinny)
  • Gerard Butler musel během přípravy na roli zeštíhlet, aby jeho proporce odpovídaly postavě surfaře. Cvičil proto pravidelně jógu a měl zakázáno posilovat. (Ajka1)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama