Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MORGAN NENÍ „ONA“. JE TO „TO“. HYBRIDNÍ BIOLOGICKÝ ORGANISMUS…“ /// Vyprávění vo A.I. 4tý generace má zajímavej casting, kterej dělá co může, aby předvedl citový vazby k experimentu. Ovšem vypravěčský trumfování mezi postavama, žádnej diváckej orgáč nepřináší, takže se na to snažej dát zapomenout počtem mrtvol v závěrečný hororový půlhodince. Bonusem má bejt K. Mara, udivující útlým pasem, vyvinutou práskačkou, malou nožkou a tím, jak chce bejt drsná. Že by aspoň tohle stálo za zapamatování? Zapomeňte. Nefunguje ani závěrečná pointa. Takhle to hold dopadá, když uměláka učíte lidskejm vlastnostem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Poznám, kam mě dovede láska k parchantovi. 2.) Stará začala učit uměláka nový kousky. 3.) Thx za titule „westside“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo nadějně a dobře. Pak jen samé nepochopitelné nesmyslnosti, třeba že drobná dívenka hodí přes půl místnosti s chlapem jako hora, umí zacházet se zbraní jako profík, umí řídit auto, umí se rvát jako chlap a to byla uzavřená bez možností se to vše naučit. Potenciál to mělo jen je smysl pro detail špatně provedený. Do čeho se to Ridley Scott namočil? Má zůstat u Vetřelců, s těmi to umí perfektně. 45% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Morgan" som sa úprimne veľmi tešil. Vyzeralo to, že by sme mohli mať schopný thriller v kombinácii s hororom a veľmi dobre spracovaným filmom o umelej inteligencii. Tentokrát priamo v ľudskom tele. No po tom, čo som videl minulého roku iný film o umelej inteligencii - Ex Machina, tak sa to jednoducho nemôže ani porovnávať, ani vyrovnať. Kým ten film dokázal z malého množstva urobiť veľký zážitok, "Morgan" ide viac cestou tradičnou a snaží sa z veľkého miesta urobiť viac, ale reálne je to donekonečna videné, omieľané a staré známe, ktoré nijakým spôsobom nevybočuje z tradície klasického scenáru. A to je jeho najväčší problém. Všetko čo čakáte, že sa stane sa reálne skutočne udeje. A stačí na to len jeden impulz. Pochopíte to sami, keď budete pozerať film. Čo ho však drží hore sú herecké výkony. Najmä Kate Mara a Anya Taylor-Joy sú skutočne skvelé. Rose Leslie ma brala rovnako a ani u ostatných som nemal pocit, že by vo svojej role nejako zlyhávali. Čo sa réžie týka, nemôžem si ešte odpustiť spomenutie nie veľmi dobre spracované akčné scénky, kde občas netušíme čo sa deje a len to strihne na ďalšie zábery, ktoré nás mätú. Inak je réžia celkom dobrá. Film vyzerá celkom okey, no čo je podľa mňa jeho najsilnejšou stránkou, tak to je záver, ktorý je asi aj jediný dôvod, pre ktorý tento film vznikol. Nebudem to spoilovať, no povedzme, že je to asi jediný nepredpokladaný moment celého filmu, ktorý funguje. Celkovo si neviem predstaviť seba, že by som si film pozrel znovu, no má svoje dobré momentky. Myslím si, že stojí za to ho vidieť, ale iba raz. Má dobré nápady, výborný záver, ale realizácia je dosť otrepaná a nevie z nej vybočiť. A to je pre mňa sklamanie. Hodnotenie: C+ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od hororu, který měl na starost syn Ridleyho Scotta se očekávalo zřejmě více, ale někde se začít musí a já důvod brblat příliš nemám. Plusem je herecké obsazení, které je na béčkové poměry velmi slušné. Nejvíc září mladá hvězda Anya Taylor-Joy( The Witch), ale i zbytek známějších hereckých tváří potěší. Samotný nápad je zajímavý, nepřišlo mi to příliš hloupé, jen to bohužel není ani příliš inteligentní, ale sleduje se film příjemně, tempo je slušné, vizuál kvalitní a závěrečná vyvražďovačka se mi líbila, byť na gore se celkem šetřilo. Dle vlažných ohlasů jsem to čekal horší, nakonec jsem i překvapen jak koukatelný Morgan je. Nechybí i nečekaný zvrat v závěru. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 6/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 0/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jablko nepadlo úplně daleko od stromu a hrušky se míchají s jablky, aneb autor potvrdil geny pro čarokrásný vizuál a lidé si zahrávají s umělou inteligencí.. Natahovaná expozice s pár filozofickými plkanci absolutně netáhla. Pak však přišel na scénu psychiatr-zmrd Giamatti, Morgan svou lásku k němu prokázala trochu přehnaným pokusem o cucflek a začala zábava spojená se slabomyslnou vyvražďovačkou a twistem, který raději předem omezil moment překvapení na minimum. Ve druhé půli se sci-fi samoHanna našla, škoda jen, že papá nedoporučil nějakého šikovnějšího stříhače akčních sekvencí. Předpokládám, že Brian Cox se své repliky ze scénáře učil několik měsíců.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama