Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal skvěle, lákal také na slušné herecké obsazení, přičemž celý projekt svým jménem zaštítil TEN Ridley Scott. Co by se asi tak mohlo pokazit? Po zhlédnutí snímku musím konstatovat, že úplně všechno. Předvídatelný děj, ubíjející konverzační linie a fakt, že se postavy chovají jako naprostí šílenci. Tohle všechno dělá z filmu Morgan, na kterém je pěkná pouze vizuální stránka, další tupou "vyvražďovačku", která po čase zcela zapadne. PS: Kate Mara je Terminátor? ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přestože takovéhle divné filmy mají asi dost málo diváků, jsem rád, že se pořád točí. To téma budí docela dost otázek. Vyvinete geneticky zdokonalenou bytost schopnou dospět za pět let. Jenže tam chybí ten čas předávání rodičovských zkušeností, hodnot, sbírání pádů a odřených kolen. Nová bytost pak v těžkých chvílích vyhodnocuje špatně hraniční situace. Dojde i incidentu. Vědci, kteří ji vychovali, investovali nemálo času a citů, těžko mohou objektivně vyhodnotit míru rizik. Na místo přijíždí specialistka. To už ale jinde jsme, už tu nejde o ideály, ale o peníze. Poctivě a nápaditě natočené, jinak ale nijak strhující a dost čitelné. Nešlo o překvapení, jen o takovou zfilmovanou povídku. 65% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film z kategórie zbytočných. Jedno dievča sa po dlhých rokoch experimentovania naserie. A to je tak všetko. Obsadenie je zaujímavé, ale rovnako nepotrebné. Kate Mara s účesom jak Majka z Gurunu mohla byť nahradená pouličnou žobráčkou, na jej zaseknutý výraz nepotrebujete žiadnu hereckú školu. Potešila ma aspoň účasť Rose Leslie z Hier o tróny. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Celovečerní režisérská prvotina syna tak prvotřídního kalibru, jakým Ridley Scott bezesporu je, nedopadla vůbec marně. Luke Scott zajisté prokázal své kvality, samozřejmě o míle vzdálené jeho otci, i tak ale v sobě potenciál má. Morgan se rozjíždí pomalým tempem, ale po zhruba 30 minutách to chytne jiné grády. Celkové zpracování vypadá zajímavě, ale stejně na mě zapůsobilo béčkovým dojmem, možná i proto tomu vadí áčkové herecké obsazení, které bych si představoval u jiných filmů. Scéna s Giamattim byla jedním z nejpovedenějších momentů v celém filmu, neboť filmu podráží nohy i scénář, kde si všechny zvraty můžou dát do kolonky název předvídatelné (kromě toho s Marou na konci). Jako oddychová vyvražďovačka to ale funguje bez problémů nadmíru dobře, musíte filmu odpustit chování postav, které se trochu vymklo kontrole a v některých situacích se na to již pomalu nedalo dívat. Samotná Morgan velmi tajemná a nepředvídatelná, šel z ní strach, Kate Mara zabodovala, na bitky se také dalo dívat. Má to své chyby, ale v celkovém součtu to byla zábava. Za mě dávám 62 % ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Teda na to jak to je už poměrně ohraný, prvoplánový námět, Kate Mara se mi nelíbila, scény na pěsti jsou na pěst (naštěstí jsou jen dvě), úplný závěr jsem měl přečtený už v první půlce první půlky druhé třetiny filmu, ne-li dřív, tak se mi film líbil a bavil. Za pochvalu stojí vizuál a Anya Taylor-Joy (aká to náhodička, že před Morgan jsem se díval na The Witch. Tststs. Každopádně sledovat tento ufonsky roztomilý ksichtík do budoucna... teda do té doby, než skončí u Marvelu), no a celkově casting je v klidu. Čtu tady, že se postavy chovají hloupě. Toho jsem si nevšim. Iracionálně ano, ale ne hloupě... řekl bych, že to je tak nějak taky myšlenkou toho filmu, že není tak lehké se emočně odprostit od výtvoru jen proto, že “to“ není “živé“, a podle toho se racionálně rozhodovat... nebo tak něco :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno