Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Trochu jiné, než jsem čekala podle toho, co jsem si o tom předtím přečetla a viděla, ale pořád paráda. Nejvíc mě asi překvapila mini role Mikea Tysona. Podle toho, jak byla jeho účast v tomhle filmu prezentována, jsem čekala hlavního záporáka a on se tam jen mihne a sotva promluví. Ale možná jen dobře, protože jeho hraní byla celkem bída, kromě souboje teda. Přišlo mi to i jiné oproti předchozím dvěma dílům. Sice nechybí parádní souboje na hole, meče a pěsti, ale trojka se hodně zaměřuje taky na Ip Manův osobní život. Donnie se opět vytáhnul a Max Zhang mu slušně sekunduje, finální souboj prostě bomba. Přeloženo. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pan Ip Man potřetí a dost už !!! Protože tenhle třetí díl, je asi nejlepší ze všech a uzavřelo se to víc jak důstojně, takže pokavaď se na pana Ip Mana ještě bude sahat, mohlo by ses stát, že by začal ve svém hrobě rotovat a prokopat se až do Ameriky. Z traileru sem měl teda taky tu husinu, ale jinou než by jste čekali, obával sem se leteckých soubojů a brkáním na loutnu jako je v Tygříkovi a Dračíkovi a v tom že to celé bude působit směšně jako ty dva předchozí díly. Navíc v traileru byli i scény které byli v předchozích filmech, deset vs jeden, nástup početné holoty na pana Ipa, mrzutí učitelé kteří budou co si povídat o tom, že tento styl zde prostě nebude a že tedy dáme férovku. No ono je to i ve filmu, ale kupodivu to je úplně jinak a končí to i jinak, než to bylo předchozích filmech. Takže to bylo velice milé překvapení, že se tvůrci rozhodli jít tou rozumnou cestou . Ale asi nejvíc mně děsil, ten největší černoch, který kdy chodil po téhle planetě, ano bavíme se tady o panu Mike Tysonovi. Mike Tyson je úplně brutální zbíječka a dá panu Ipovi slušnou nálož. Souboje sou tedy velice dobré, i když mám tu jednu připomínku, ten úplně závěrečný souboj, byl oproti těm předchozím takový fádní, které působily buď monumentálně (Tyson) a nebo měli strhující akční nápady (vrah). Takže sou tady dva souboje davové, pak čtyři jeden na jednoho a je škoda že ten závěrečný souboj, je takový........no působí na víc, byť je mi jasné, že tam musel být aby bylo jasno. Co se týče příběhu, tak ten až na jednu věc,(ta byla fak smutná) zde hraje vedlejší roli a jde prostě o peníze, o moc a o to kdo je větší macho. Některé postavy tady taky vyloženě vadily ať už je to policejní inspektor, kámoši z ulice, ta učitelka která hned využila svoji šanci, takže kdyby nebyli, nic by se nestalo . A sem docela rád, že filmu dostal Max Zhang dostatek prostoru, to je prostě pan ředitel a ta příběhová část mi sním dokonce sedla víc, než ta s panem Ipem, takže Max Zhang si zaslouží vlastní film, kde to úplně s přehledem dá, má charisma a jeho styl Bak Mei je perfektní a dokonale zničující. PS : A jelikož skoro ke každému svému komentu prsknu nějaké to hudební video, tak tady to nemůže být vyjímkou https://www.youtube.com/watch?v=0yWPWBD6gqA schválně, jestli tedy dají tu čtyřku (snad ne) jestli se pak Ip neprorepuje do síně slávy !!! ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Slabouckej jako pavouček je samotný příběh Ipmanka, protože vůbec největší chybou je, vydat se několika směry a v ani jednom nedojit do cíle! Obzvlast s opicakem Tysonem, protoze to melo sakra šťávu a nápad. Je to ale stará dobrá mlátička a fighty jsou naprosto dokonalé a je jich dostatek! Sám Ajpiman je decentní a stylovej. Stejně tak muzika, tak dejme čtyři. Je to ale o pěkně tenkej chlup!! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Máme tu další pokračování Ip Manovi cesty, na které jsem se, nevím jestli úplně těšil, ale vím, že jsem si říkal po Zrození legendy, že bych klidně další film na toto téma dal. A stalo se! Donnie Yen opět ukázal, že je jedinečný, tentokrát ale se mu vyrovnal i jeho protivník/neprotivník Max Zhang (velmi mile překvapil). Obsazení Mika Tysona, považuji trochu za zbytečný úlet. Souboj mezi ním a Ip Manem byl sice zajímavý, pač konfrontace boxu a Wing Chungu se jen tak nevidí, ale radši bych v této záporné roli viděl třeba Jackieho Chana nebo Jeta Li. Víc by to do Hokongu sedělo! Bohužel musím přiznat, že příběhově jsem se malinko nudil a přišel mi až zbytečně vykounstruovaný, ale nadruhou stranu musím vyzdvihnout akční sekvence filmu, bojové scény byly úžasné a krásně přehledné, špica! Sečteno podtrženo jsem spokojený a pokud bude další díl, zase se na něj rád podívám :) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nebejt zas a znovu frenetických bitek a desítek nápaditejch chvatů, šel bych klidně mnohem níž. Po temným Raid jsem totiž nějak zapomněl, že je Yip Man z velký části mýdlovou operou, propagující důležitost bližních a nebezpečně žongluje s otázkou nutné lidské pospolitosti k dosažení vyšších morálních cílů. Duvenblejt. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Film sa odohráva v rokoch 1959 – 1960. V tom čase mal už Ip Man 66 respektíve 67 rokov. (ywo666)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama