Reklama

Reklama

The Almighty Johnsons

(seriál)
Nový Zéland, (2011–2013), 26 h 22 min (Minutáž: 43–45 min)

Série(3) / Epizody(36)

Recenze (4)

Revelate_17 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, v Aucklandu žila jedna celkem netradiční rodina. Jo, kdyby to byla jen ta jedna rodina... ale norských bohů přece nebylo jen pár - a co teprve bohyně... Velice příjemná podívaná se zajímavým námětem. Líbí se mi, že se scénaristé snaží v popisech a vlastnostech bohů držet mytologické předlohy - ne zcela a doslovně, ale přesto. Čeká vás trocha sexu a lechtivých scén, hromada slov jako "f*ck" apod. a svěží neokoukaný humor. Nečekejte žádné filozofické úvahy, ani hluboké myšlenky. Není to vážné, je to vtipné, tak to tak berte a budete se upřímně bavit. /////////// Hlavní partička jsou 4 sympaťáci a jejich děda, zároveň také orákulum. Axl (Emmett Skilton) je nejmladším ze sourozenců, teprve nově zjistil celou pravdu o své rodině a snaží se s tím vypořádat - pochopit své nové poslání - aby našel svůj ženský protějšek - Odinovu Frigg. Dle proroctví až když se tito dva najdou a spojí, získají ostatní bohové svou moc v plném rozsahu. A protože je to chlapec veeelmi nesmělý, zdá se, že mu to dává pěkně zabrat. Nejstarší z bratrů Mike (Timothy Balme) je reinkarnací boha lovu a her. Tím, že rodina velmi brzy přišla o oba rodiče, po dlouhá léta plnil vlastně funkci otce. Trochu nešťastnou reinkarnací boha tmy a chladu je Ty (Jared Turner). Protože je schopen na dotek vše zmrazit, má problémy ve vztazích a strašně moc touží být obyčejným smrtelníkem a vést normální život. Čtvrtým bratrem je Anders (Dean O´Gorman), ten největší, ehm, holkař v celé partě. Těžko říct, jestli za to může více jeho lidská stránka osobnosti, nebo ta božská - je reinkarnací boha poezie. Tedy lidově řečeno - ukecal by i mrtvolu k tomu, aby udělala, co on chce. Takže si asi dokážete představit, co to dělá se ženami kolem něj. Samozřejmě působí nejen na ně. Je to ambiciozní manipulátor a je v tom opravdu velmi dobrý. Vedle těchto postav zde samozřejmě najdete také jiné chodící reinkarnace bohů a bohyň - ať už dobrých a charakterních, nebo trochu bláznivých (Thor byl spíš děsivý). Epizody na sebe dobře navazují, scénář je poutavý, nenudíte se. Navíc vás čekají nové herecké tváře. Snad možná pár z vás zná talentovaného Deana O´Gormana, který hraje v Hobitovi Petera Jacksona trpaslíka Filiho.////// A na závěr - tenhle seriál mě dost zaujal. Jednak jsem byla zvědavá na novozélandskou tvorbu, jednak jsem se chtěla pocvičit v angličtině a také jsem o seriálu četla pár článků. Už se těším na třetí sérii. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Zatimco americke serialy s fantasy tematikou sazi na velkolepe efekty a akci, tento prijemny novozelandsky pocin stavi predevsim na kvalitnich scenarich a svezi originalite. Prakticky neexistujici rozpocet se tak zde paradoxne stava spise prednosti nez slabinou a ve vysledku take sanci vymezit se z rady novodobe televizni produkce. Umne balancujici na pomezi ruznych zanru (s humorem i obcasnym nadechem melodramatu), zaroven epizodicky i kontinualni, tento civilne pusobici serial jen tak neprestane prekvapovat a bavit. ()

Reklama

katherine7 

všechny recenze uživatele

Zhlédla jsem všechny tři série. Bohužel jsem nedokázala sehnat české nebo aspoň anglické titulky, takže to bylo pouze na mých jazykových zkušenostech.. a docela se to dalo. Seriál má neotřelý příběh o bozích převtělených do členů jedné rodiny. Je zde hodně vtipných pasáží a gagů a herci, které jsem snad nikde jinde neviděla hrát (kromě Deana O´Gormana, který hrál Filiho v Hobitovi), což je plus. 1. série 4*, 2. série 4*, 3. série 3*. ()

Antonymi 

všechny recenze uživatele

Trochu zmatené, trochu šílené, relativně zábavné - Almighty Johnsons jsou celkem příjemná oddychovka s fajn neokoukanými herci a zajímavým "božským" tématem, které ze začátku působí přitažené za vlasy, ale nakonec si na něj zvyknete. ()

Galerie (561)

Reklama

Reklama