Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(více)

Recenze (282)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Iris ma ťažko chorého brata, ktorý pre záchranu života potrebuje podstúpiť transplantáciu kostnej drene. Je teda odhodlaná urobiť čokoľvek. Zhodou náhod sa spoznáva s excentrickým milionárom, ktorý jej ponúka pomoc. Má však jedinú podmienku. Zúčastniť sa večere a špeciálnej spoločenskej hry u neho doma spolu s ostatnými ľuďmi, ktorí sú v ťažkej životnej situácii. Hra začína otrepanou frázou: "Chceli by ste radšej ...., alebo ....?!" - Rozhodnutie je na Vašej strane! Jemnejšia verzia Saw o "doprepínanom" podnikateľovi, ktorý sa baví na smutných osudoch, hŕstky nešťastných ľudí. A viete čo??? Ja TLIESKAM!! Bolo neskutočne zaujímavé sledovať zúčastnených a ich zmenu uhla pohľadu na hru o život, spojenú s druhou šancou. Film má svoje chybičky, ale zo žánru horor toho ponúka dostatok nato, aby splnil svoju úlohu pobúriť, či zaujať. Vyzdvihnúť musím aj záver, ktorý síce nie je najoriginálnejší, ale TAK TO MÁ BYŤ. Nesledujeme predsa rozprávku, kde všetci žijú šťastne až do smrti. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ze dvou zel se volit nechce... nikomu z nás, jde to těžce." Dobré možnosti totiž nejsou. Pravidla hry určuje hravý parchant, "karikatura s teatrální mimikou a afektovanou dikcí" (© JASON_X), zatímco jeho syn se sadistickou rozkoší vychutnává vaše dilema a pak i bolest. Ale nedozvíte se vůbec nic o motivaci. Můžete si jen domýšlet něco o mrtvé mámě blonďatého zmrdečka. Její smrt v důsledku jeho volby, či snad otcovy volby (možná před očima syna), trauma jich obou... máte na výběr.  Ale pozor, ubíhá vám čas! Něco vám to připomíná? Ne, Saw jsem fakt nemyslel, WYR je úplně jiná psychologická liga. Ne tak krvavá, ale reálnější, víc pod kůži. Zvolíte raději vlastní bolest nebo ji způsobíte někomu jinému? Už víte, co jsem myslel? Je to o (ne)spravedlivém životě. Vybírat mezi zlým a ještě horším nechceme, bohužel často musíme. Zatímco filantrop Shepard Lambrick (Osud? Bůh?) na nás pobaveně shlíží (neboť on ví) a buransky hází na náš gauč skořápky z buráků. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Postavy dobře zahrané, ale jako film to mohlo být více propracované. Čekal jsem taky, že černoch něco předvede (ten co šel do baráku ...) Co se týká teroru tak celkem povedené (hodně nepříjemné) Nejvíc se mi líbila asi petarda :). Konec hodně smutný. Mně osobně víc zaujalo Truth or Dare, tam jsem pálil plnej počet. Tady to jsou horší 4*, ale i tak, na doporučení to určitě je. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné překvapení. Ne z důvodu dokonalé kvality, bravurních hereckých výkonů, nebo dokonalého scénáře. ale z toho důvodu, že jsem o filmu nic nevěděl a už po pár minutách mě upoutal a mou pozornost si i přes pár výjimek, udržel až do konce. Nečekejte žádné explicitní, naturalistické orgie ve stylu "Saw", ale napínavý thriller o tom, jak daleko dokáže člověk zajít, aby si zachránil život. Pár scén vyloženě překvapí (petarda, závěrečný duel) a herci si drží překvapivě uvěřitelnou podobu. Nenápadné, ale velmi slušné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Teda nemyslel jsem, že si z toho ucáknu, ale tohle bylo velmi slušný maso. Filmíky na podobný téma mám rád a tyhle vzájemný vyvražďovačky, pokud se ještě navrch nesnaží tvářit se příliš vážně, mám opravdu v oblibě. Nevidím to sice na nic extra úžasnýho, ale i tak jsem se velmi slušně zabavil. Každopádně budu li na tom jako hlavní hrdina filmu, tak radši důstojně pojdu, než abych nechal lidi aby se mezi sebou mastili jak ptáci a zabíjeli jenom abych přežil. Za to moje ubohá existence fakt nestojí.70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama