Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(více)

Recenze (282)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné překvapení. Ne z důvodu dokonalé kvality, bravurních hereckých výkonů, nebo dokonalého scénáře. ale z toho důvodu, že jsem o filmu nic nevěděl a už po pár minutách mě upoutal a mou pozornost si i přes pár výjimek, udržel až do konce. Nečekejte žádné explicitní, naturalistické orgie ve stylu "Saw", ale napínavý thriller o tom, jak daleko dokáže člověk zajít, aby si zachránil život. Pár scén vyloženě překvapí (petarda, závěrečný duel) a herci si drží překvapivě uvěřitelnou podobu. Nenápadné, ale velmi slušné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vem žiletku a do toho! Můžeš si vybrat, pravé oko, nebo levé...chi, chi..." Filmů s hrami je řada - vadí - nevadí, A nebo B, tahle možnost je hrozná, ale můžeš si vybrat horší... Skupina sadistických prasat (nějak jsem si vzpomněl na Saló) vlastní bohatou nadaci, z jejíchž peněz by ráda přispěla nějakému chudákovi. Stačí jen, když vyhraje v takové veselé hře...kdo přežije... Hned první eliminace hráče pěkně vyšokuje a oni si pozdě uvědomí, do čeho se namočili. Brutalita filmu nespočívá ani tak ve fyzickém mučení (i když je ho požehnaně), jako v kladení otázek, kam až lze zajít: pro peníze, pro radost, pro přežití. Úlisný Re-Animátor J.Combs roztáčí ruletu smrti, ale sám si ponechává ruce čisté. ,,Já? To způsobilo vaše rozhodnutí!" Málokdy se mi daří odhalit konec filmu dopředu, zde jsem měl ale poměrně dlouhou dobu před závěrem jasno - dokonce i s tou třešničkou (jinak to přeci ani dopadnout nemohlo!). Mám neblahý pocit, že podobných organizátorů zvrácených her a všeho odhodlaných hráčů běhá po světě kopice... ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Důvody odlišné, leč společný jmenovatel v podobě finanční insolvence resp. motivace je totožný pro všechny zůčastněné. A tak se ze zapřísáhlé vegetariánky resp. abstinujícího alkoholika, mávnutím kouzelného proutku resp. tučného balíčku peněz, v okamžiku stávají milovnice steaků resp. neukojitelný degustér kvalitní whisky. Leč pozor, to je pouze lehký (dobrovolný) předkrm na rozehřátí chuťových pohárků. Ta pravá nedobrovolná hostina teprve začíná, neboť místní netradiční hostitelé se zjevně inspirovali středověkou pohostinností resp. tamějším bontonem. Pro neznalé tehdejších mravů, stručné shrnutí. Od stolu, než dojí král, se za žádných okolností neodchází! Bude to však ještě dlouhá a bolestná cesta, než se začne servírovat hlavní chod a zejména dezert čekající na jediného výherce. Přičemž, pokud jste hráli s nebývalým zaujetím, na vás ve finále, kromě kýžené finanční odměny, možná bude čekat i standing ovation, spokojeného publika. Would you rather je působivá, leč poněkud samoúčelná psychologická hříčka. Na druhou stranu, už pouze kvůli mistrně úsporné kreaci „pana Hřebena“, v úloze hostitele s osobitým smyslem pro spravedlnost a etiku, se snímek oplatí shlédnout. 75%[Narozdíl od kolegy Hrabka, já v v případě S. Grey resp. Mariny Ann Hantzis a jejího upřednostnění volby karty před (ne)dobrovolnou lázní v sudu, pochopení mám. Zkuste, po těch všech skupinových sezeních resp. klečeních, když ji máte natrvalo vyhozenou z pantů, zavřít pusu, natož zadržet dech. Zvlášť, když na bolest jste naopak zvyklí. To je potom volba jasná. Leč zdá se, k smůle dotyčné, vzdělaný hostitel měl i její bohatou filmografii dobře namasturbovanou, pardon nastudovanou]. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"Tak čo si vyberiete?" vraví naškerený chlapík s fúzikmi v sivom elegantnom obleku, dívajúc sa na účastníkov hry posadených za stôl. Vybrať si Would You Rather bola výhra, pretože som sa dočkal hororového prekvapenia roku. Čo na tom, že základná myšlienka "strč pár ľudí spolu do nejakého objektu, sľúb im poriadny balík a nechaj ich, nech sa sami vyradia z hry" bola už aj v takom paskvile, akým je 9 hráčov so smrťou, keď sa Levy darí doplniť ju konceptom postaveným na hre Chcete radšej? Precízna réžia, dokonalé obsadenie (Lambrick a Bevans, ktorý akoby vypadol z bondoviek za éry Seana Conneryho, sú geniálny) a perfektné spracovanie. Teším sa na ďalší Levyho film. 90% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Luxusní devadesátiminutovka, která je až zvrhle zábavná a po celou dobu neztrácí napětí. Jeffrey Combs mi tu svou postavou ke všemu víc než málo připomíná Johna Cleese, vzhledem i "komikou", což celému filmu ještě přidává. Ač už znám postup celého dění, neopouští mě chuť k opětovnému zhlédnutí. Film, u kterého jsem nevěděla, zda se dřív dívat, nebo spekulovat "Ty vole, co bych udělala já?" a jehož scény si ještě několik dní po zhlédnutí promítám v hlavě s myšlenkou, jak to bylo dobré. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama